Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kako lahko svojemu otroku pomagate premostiti težave?

31. okt 2014 11:12
0

Oglasno sporočilo

Ali pa je na dnevnem redu trma? Pri založbi Didakta so izšle Zdravilne zgodbice, priročnik slovenskih avtoric Mie Bone in Petre Julie Ujawe, ki je namenjen tako staršem kot malčkom. Zgodbice so za naše otroke ključnega pomena, saj jih učijo različnih vedenj in jim omogočajo, da hitreje predelajo čustva in prerastejo težave. Najsodobnejša znanstvena dognanja potrjujejo, da malčki razumejo vsebino zgodbic še preden znajo govoriti (okoli 10 do 12 meseca).

Gre za priročnik, namenjen tako staršem kot malčkom, saj vsebuje zgodbice, spisane s skrbno izdelanimi jezikovnimi vzorci, ki spodbujajo osvajanje nalog in razreševanje težav v njihovem najzgodnejšem razvojnem obdobju.

Pomoč pri razvojnih težavah

Vsakemu staršu se kdaj zgodi, da nima hitrih odgovorov in rešitev, s katerimi bi svojemu otroku pomagal pri njegovih razvojnih težavah. Malčki se vsak dan soočajo z izzivi, ki so skladni z njihovo starostjo (lulajo v posteljo, z izbruhi trme spravljajo svoje starše v obup, pri zdravniku jočejo od strahu, zvečer nočejo in nočejo zaspati …) Najpogostejše težave so zbrane v priročniku Zdravilne zgodbice. Zgodbice staršem in njihovim malčkom pomagajo, da skoznje predelajo svoja čustva in se hitro naučijo primernega vedenja. Spisane so s skrbno oblikovanim jezikom, ki spodbuja osvajanje osnovnih razvojnih nalog in razreševanje težav v prvih letih malčkovega življenja.
Zgodbice je lično ilustrirala Nina Meglič.

Iz recenzij knjige

"Zdravilne zgodbice si zaslužijo ime zdravilne, saj z izbranimi vsebinami, toplimi besedami, prepletanjem domišljije in resničnosti, opisi junakov in junakinj, s katerimi se otroci identificirajo, delujejo kot 'obliž na rano‘, kot sporočilo staršem, da ovire niso nepremostljive."
Prof. dr. Ljubica Marjanovič Umek, razvojna psihologinja

"Pred nami je odličen priročnik za starše, ki temelji na razvojno psiholoških spoznanjih, in zbirka prijetnih zgodb za otroke, ki bodo olajšale marsikatero njihovo stisko."
Doc. dr. Katarina Habe, psihologinja

"Zdravilne zgodbice je knjiga, ki nedvomno sodi na knjižno poličko v vsaki otroški sobi."
Lili Žagar

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 9. maj 2022 18:38
   Slavospev poceni laku za nohte
  • Tanja 26. apr 2022 16:57
   Razočaranje
  • Tanja 26. apr 2022 15:39
   Odličen
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Kar se tiče ličena, v osnovi sodimo ženske v dve skupini: tiste, ki se držijo preverjene klasike ličenja – in pa tiste, ki rade preizkušajo nove trende.