Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Majhni triki pospravljanja

14. sep 2018 9:12
1

Oglasno sporočilo

Največji trik pospravljenega in čistega doma je vsekakor sprotno pospravljanje, tako se vam stvari in umazanija ne bodo nabirale, temveč bodo stvari očiščene sproti. Pri tem vam lahko pomaga nekaj nasvetov, kako zoptimizirati čas pospravljanja.

PREBERITE TUDI: 6 skrivnosti ljudi, ki imajo vedno pospravljeno

Drobnarija

V  svojem domu se nam hitro lahko zgodi, da se nam nabira drobnarija v vseh prostorih; en svinčnik tu, šminka sem, listki tam, ključi levo, elastike za lase desno. Tekom zaposlenega vsakdana stvari premikamo sem in tja, saj jih neprestano potrebujemo v vsakem prostoru. S tem ni nič narobe, naš dom ni kot iz kataloga, kjer v predstavljenih domovih nihče ne živi. Zakaj bi po pilico za nohte ali mleko za telo hodile v kopalnico, če jo imate lahko v dnevni sobi na dosegu roke? Prestavljanje stvari in nabiranje drobnarije je torej normalno, saj je to tudi optimizacija časa, res pa je ,da te stvari lahko hitro ustvarijo občutek nepospravljenega stanovanja.

Rešitev; Škatle, posode, košare. Omislite si lično škatlico s pokrovom (ali jo izdelajte same), ki jo imate lahko pod mizo v dnevni sobi. V njej imejte, kar potrebujete pri roki: pisalo, robčki, elastika za lase, krema za roke, karkoli pač imate sicer na mizi. Škatlice ali košarice za drobnarije so torej elegantna rešitev, ki v trenutku olepšajo stanovanje, da ‘navlaka’ ni vidna povsod. 

V kopalnici: čistila imejte na dosegu roke

Vsi vemo, kako hitro se v kopalnici lahko nabira vodni kamen in ostala umazanija. Namesto generalnega čiščenja vsako soboto (za katerega tako ali tako nimate časa), kopalnico raje čistite sproti. Očistite ogledalo in umivalnik takoj za seboj, kopalnico pa vsake toliko očistite medtem, ko ste pod prho. Če boste to počeli sproti, boste imeli vedno čisto. Čistila imejte kar v kopalnici, da jih imate na dosegu roke, tako se boste zadeve lotili hitreje in brez obotavljanja. 

Kuhinjo očistite sproti; med kuhanjem

Da vas po kosilu ne čaka kup posode, se potrudite, da kuhinjo očistite sproti. Operite posodo, kolikor se le da, ali med morebitnim čakanjem očistite hladilnik ali po en predal ali omarico na vsake toliko časa.

Vsak naj počisti za seboj

Vsak član gospodinjstva naj čisti sproti za seboj, to bo pripomoglo k optimizaciji dela. Sprotno pospravljanje je vedno ključ do čistega in pospravljenega doma.

PREBERITE TUDI: Zato vaš dom ne izgleda kot iz kataloga

1

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
   • sasha988

   • 7. okt 2018 18:36

    https://www.letakonosa.si/nkd/aktualni-letak-od-cetrtka-04-10-2018-3/?page=5 - za košarice in škatle da se lažje organiziram, tistega, ki mi doma razmetava, pa za ušesa povleč, hehe Wink

   0
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Le kaj je prijetnejšega in lažjega za nositi v poletni vročini kot lahke poletne obleke?