Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

5 navad, ki vam bodo pomagale, da vas bodo imeli sodelavci rajši

24. nov 2017 7:30
0

Oglasno sporočilo

Služba je pomemben dejavnik naših življenj in vsakdana in če se v njej ne počutimo dobro, nam to lahko škodi. Pomembno je namreč, da smo v okolju, v katerem se dobro počutimo.

PREBERITE TUDI: Skrivnosti kadrovikov: Pričakujem tak življenjepis!

Odnosi s sodelavci veliko pripomorejo k našemu počutju, zato je pomembno, da imamo z njimi dobre odnose. S tem, ko se bomo potrudili, da nam bodo sodelavci prijetni, in mi njim, bomo veliko pripomogli tudi k boljšim delovnim uspehom. Tu je nekaj nasvetov, kako lahko to storite.

1. Bodite zanesljivi

Dogovorjene naloge izdelajte v določenem roku, saj je pomembno, da se sodelavci na vas lahko zanesejo. Če lahko ljudje, s katerimi delate, računajo na vas, vsem skupaj omogočite boljše pogoje za gladko tekoče delo. Zanesljivost je torej vrlina, ki jo cenijo vsi.

2. Zanimanje za življenje vaših sodelavcev

To ne pomeni, da morate biti 'firbčni' in vsiljivi. Pomeni to, da ste pozorni na stvari, ki vam jih sodelavci o sebi povedo. Veliko jim bo pomenilo, da ste si zapomnili kakšno podrobnost o njihovih družinskih članih ali hobijih.

3. Spodbujajte jih

Če čutite, da se nekdo od vaših sodelavcev sooča s premalo samozavesti, mu pomagajte. Pohvalite ga, bodite prijazni in mu povejte, da je zelo cenjen, sposoben in pameten (če res tako mislite; ne pretiravajte, najdite resnične kvalitete). Občutek, ki ga bodo ob tem ljudje dobili, bo lep, vas pa si bodo zapomnili v lepem spominu.

4. Bodite dober poslušalec

Komunikacija je izmenjavanje mnenj, zgodb, pripovedi, misli ali čustev. Pomembno je, da znate poslušati in da to tudi pokažete. Lepoe, da ne vsiljujete svojih mnenj ali zgodb, temveč da z zanimanjem poslušate druge.

5. Zapomnite si imena

Da, vemo, kako hitro se pozabijo imena - še posebno tik po predstavitvi imena. Pomembno je, da si ime zapomnite. Ne le na začetku, imena uporabljajte pogosto. Ljudem se namreč dobro zdi, da so opaženi in spoštovani. Ta gesta je sicer majhna, a je zelo močen trik pri doseganju večje priljubljenosti pri ljudeh.

Vse to ne pomeni, da morate biti vedno ustrežljivi in prijazni, sta pa ti dve vrlini in zgrnjih 5 navad odlično orodje za dosego dobrega počutja v ekipi in priljubljenosti pri ljudeh. 

PREBERITE TUDI: Kako ravnati s težavnimi sodelavci?

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 5. jun 2018 23:44
   Krasen in nežen
  • Katrin 5. jun 2018 23:16
   Povprečna
  • Binas 3. apr 2018 22:25
   Pogrešam jo
  • Tanja 24. mar 2018 17:08
   Čudovit vonj :L:
  • Binas 22. mar 2018 9:08
   ka rustreza
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Kako nositi jeans v poletnih dneh? Načinov je več!