Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kaj se zgodi z vašim telesom, če jeste konzervirano hrano (golaž, juhe, omake ...)

3. nov 2022 10:12
0

Oglasno sporočilo

Vnaprej pripravljena konzervirana hrana je morda mamljiv obrok, ki si ga lahko pripravite sami. In čeprav obstaja veliko receptov za enostavno pripravo, ki nekoliko olajšajo kuhanje, si včasih želite, da bi lahko pritisnili gumb na mikrovalovni pečici in pripravili kosilo. Zato jih tudi jemo, ker zaradi dobrega okusa jih ne.

Priročnost hrane v pločevinkah je velika. Ne samo, da jo je hitro in enostavno pripraviti, ampak so tudi juhe v pločevinkah na splošno zelo dostopne. Na žalost obstaja slaba stran: številna hrana v pločevinkah sodi na "bolj nezdravo" stran spektra prehrane zaradi velikih količin natrija, konzervansov in dodanih sladkorjev, ki jih lahko vsebuje.

Lahko zviša krvni tlak

Medtem ko je majhna količina natrija (približno 500 miligramov) potrebna za nekatere živčne in mišične funkcije, ima lahko uživanje preveč natrija škodljive učinke na vaš krvni tlak.

Lahko prispeva k vnetju

Poleg natrija je pomembno upoštevati, koliko dodanega sladkorja ali rafiniranih ogljikovih hidratov se lahko skriva v vaši konzervirani hrani. Številne juhe v pločevinkah so narejene iz nizkokakovostnih testenin iz rafiniranih ogljikovih hidratov, nekatere slajše, bolj kremne juhe/omake pa imajo tudi dodane sladkorje. Obe sestavini sta lahko zelo vnetni in lahko povzročita slabo zdravje črevesja in povečanje telesne mase.

Lahko zadržujete vodo

Kot že omenjeno, imajo številne vrste hrane v pločevinkah veliko natrija, kar lahko povzroči stvari, kot je visok krvni tlak. Tudi če imate manj kalorično hrano v pločevinkah, lahko prekomerna količina natrija povzroči zadrževanje tekočine in napihnjenost, kar lahko povzroči veliko fizičnega neugodja.

PREBERITE TUDI: Kdaj je hrana prenehala biti hrana?

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obstaja kar nekaj zvezdnic, katerih hčere so njihove naslednice, ali pa so jim vsaj vizualno vsaj malo podobne.