Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Kaj o vas razkrije vaša skodelica kave?

13. feb 2018 7:50
0

Oglasno sporočilo
... največkrat pa se je poslužujejo tisti, ki potrebujejo kofein, ki ga kava vsebuje. Pitje kave je pravzaprav postal pravi obred. Dandanes obstaja veliko različnih vrst kave in njene priprave. Doma lahko kuhamo turško, iz kafetjere ali drugih različnih aparatov za pripravo kave. Zelo priljubljena je kava, ki jo pripravijo v gostinskih lokalih, kjer znajo narediti božansko peno (kremo) iz mleka, ki kavi doda zanimiv okus. Tako so nastale mnoge različice: kratka kava, dolga kava, kava z mlekom, bela kava in še mnogo drugih. Kaj pa pravi vaša izbira kave o vas?
 

PREBERITE TUDI: 3 presenetljiva dejstva o kavi

 
 

Ljubitelji mlečnih kav

Ljudje, ki radi pijejo kavo, ki vsebuje veliko mleka (belo kavo, latte machiatto ali kavo z mlekom) in (dodanega) sladkorja, so iskalci udobja. V svojem bistvu so otroške duše, ki se radi ‘pockrljajo’ in posladkajo. Radi se smejijo in zabavajo. Če je le mogoče, svojo kavo najraje pijejo v ležečem položaju, v udobnih oblačilih in domačih copatih. Povsem možno je, da zbirajo plišaste igrače ali so lastniki pravih muck. So zelo neodločni ljudje, ki pa imajo to pozitivno lastnost, da stvari ne analizirajo predolgo.
 

Ljubitelji kratke kave

Ljudje, ki radi pijejo kratko kavo, močno in črno kot noč, so običajno vedno hiteči deloholiki in rojeni vodje. Po vsej verjetnosti so od kave odvisni in jih lahko spijejo več zapored, saj zelo uživajo v njenem čistem, močnem okusu. Zelo hitro govorijo in si tako hitro pišejo zapiske, da svojo pisavo lahko razberejo in dekodirajo le oni sami (ali tudi to ne). Včasih čakajo na nič hudega sluteče sodelavce, ali ljudi okoli sebe, da jih lahko malo okrcajo.
 

Ljubitelji capuccina

Ljudje, ki obožujejo peno (kremo) na vrhu skodelice, so družabna, ustvarjalna in optimistična bitja. Več kot sposobni so sodelovati v večih pogovorih hkrati. Natakarji se sicer izogibajo pogledom v oči 'cappuccino strank', saj ne želijo pogovora s tako veliko govorečimi ljudmi, polnimi energije. Pivec capuccina iz prtičkov in računov mimogrede ustvari umetnostno mojstrovino, ki jo pusti na mizi. Sicer so ljudje, ki obožujejo cappuccino, ljubitelji prefinjenih stvari.
 

Ljubitelji dolge kave

Ljudje, ki radi pijejo čisto, črno, dolgo kavo brez dodatkov, so tihi, občasno ekstrovertirani, predvsem pa lahko zelo hitro menjajo razpoloženje. Sledijo pravilom in so olikani. Njihov strog videz lahko presekajo in presenetijo barvne nogavice ali zabavna skodelica, ki dokazuje, da le niso tako dolgočasni.
 
Vsem pa je skupno to, da je skodelica kave zagotovo tisto darilo, ki ga podarimo sami sebi, ko si vzamemo vsaj 5 minut, da uživamo to opojno, magično, črno tekočino, ki nas poživlja.
 

PREBERITE TUDI: Si upate svoji skodelici kave dodati to začimbo?

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali že na prvi pogled zaupate ljudem? Ali pa najprej analizirate njihov odnos, govorico telesa in vedenje, da bi jih bolje spoznali?