Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Je vaš TV kriv, da se redite ali ne morete shujšati?

11. feb 2020 13:56
0

Oglasno sporočilo

... pogosto prižgano. Nekateri celo ob spanju. Če ste med njimi, pa jo boste ob tej novici verjetno kaj hitro začeli ugašati.

Raziskava, ki so jo opravili v ZDA in je bila objavljena v znanstveni publikaciji JAMA, je namreč pokazala, da spanje ob prižgani televiziji povzroča rejenje. Preko 44.000 Američank je odgovorilo na vprašalnik o spalnih navadah, nato so jih stehtali in izmerili indeks telesne mase. Po petih letih so jih ponovno stehtali in izmerili in ugotovitve so bile šokantne: tiste, ki spijo pri prižgani televiziji ali luči, kar za 17 odstotkov več možnosti, da se v roku 5 let zredijo za kar 9 kilogramov. Pri tem so upoštevali tudi druge dejavnike, ki bi lahko vplivali – npr. koliko in kaj jedo; ali so telesno aktivne in kako pogosto ipd.

Da pomanjkanje spanja ali slab spanec povzroča rejenje, smo že poročali; prav tako, da spanje pri svetlobi poslabšuje kakovost spanja. Človek je bil ustvarjen tako, da naj bi spal ponoči, ko je popolna tema, zato niti ni zelo presenetljivo, da se ob spanju ob svetlobi spremeni delovanje hormonov in telesa.

Zatorej če se vam zdi, da se redite, pa niste spremenili prehrane ali opustili gibanja – ali pa se morda trudite shujšati, pa se vam zdi, da se kljub temu, da delate vse po pravilih, nikamor ne premakne, je morda čas, da zvečer ugasnete TV in vse močnejše luči.

PREBERITE TUDI: Spanje pomaga pri hujšanju

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 4. feb 2020 17:58
   Dobra maska, slaba embalaža in oblika
  • Katrin 22. sep 2019 21:52
   prva pomoč
  • Katrin 22. sep 2019 21:40
   Navdušena
  • Katrin 22. sep 2019 21:34
   nisem opazila učinka
  • Katrin 22. sep 2019 21:30
   ne zamenjam več
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Sama sodim med tiste, ki prisegajo na naraven videz, zato se poslužujem le neinvazivnih metod, ki pomagajo pri ohranjanju svežega videza kože.