Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Je socialna anksioznost povezana z višjim IQ?

21. nov 2017 12:14
0

Oglasno sporočilo

...  in empatičnimi sposobnostmi. Vsak, ki se sooča s katerikoli vrste anksioznostjo, vam bo znal povedati, da je to izjemno neprijetna motnja. Še posebej neprijetna je socialna anksioznost, ki pomeni čustveno vznemirjenost ob izpostavljenosti drugim ljudem, strahu pred nastopanjem ter zaskrbljenost glede svoje socialne podobe.

PREBERITE TUDI: Od strahu do anksioznih motenj

Mogoče pa ima socialna anksioznost tudi pozitivno plat; zadnje raziskave so namreč pokazale, da imajo ljudje, ki se borijo s to motnjo, višji inteligenčni kvocient (IQ) ter empatične sposobnosti. Raziskava je bila narejena na Univerzi Lakehead, in je pokazala, da so tisti, ki se borijo s socialno anksioznostjo, na testih dosegli boljše rezultate kot ostali. Enako je pokazala druga raziskava, ki je bila izvedena v New Yorku, medtem ko je raziskava, izvedena v Izraelu, pokazala tudi to, da imajo ljudje s to motnjo višje empatične sposobnosti. 

Torej so ti ljudje bolj dovzetni tudi za dojemanje okolice in drugih ljudi. Hitro zaznajo slabo energijo in to, da je nekdo slabe volje, užaljen ali žalosten. Zaradi svoje empatične narave bodo seveda hitro ponudili pomoč, čeprav se v interakciji ne znajdejo najbolje. Čeprav so boljše dojemanje, dovzetnost in empatičnost dobre lastnosti, lahko za njih pomenijo pravi pekel. Ker bolj čutijo okolico in dogajanja okoli njih, je to za njihovo tesnobno naravo žal še bolj izčrpavajoče.

PREBERITE TUDI: Prednosti tega, da ste v razmerju z nekom, ki se bori z anksioznostjo

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Katrin 5. jun 2018 23:44
   Krasen in nežen
  • Katrin 5. jun 2018 23:16
   Povprečna
  • Binas 3. apr 2018 22:25
   Pogrešam jo
  • Tanja 24. mar 2018 17:08
   Čudovit vonj :L:
  • Binas 22. mar 2018 9:08
   ka rustreza
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Kako nositi jeans v poletnih dneh? Načinov je več!