Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Jajce za zajtrk lahko pomaga pri hujšanju

24. maj 2012 12:08
0

Oglasno sporočilo

... zajtrk pomaga pri izgubljanju teže in pri izogibanju napadom lakote. Jajce vam bo dalo občutek sitosti za dlje časa, saj ima visoko vsebnost proteinov, kar lahko pripomore k večjemu uspehu vaše diete. Raziskovalci v centru Pennington Biomedical Research v Louisiani so ugotovili, da so tisti posamezniki, ki so zajtrkovali jajce, imeli tri ure po obroku nižji nivo hormona grelina, ki stimulira apetit.

boiled_egg
eggnutritioncenter.org

"Raziskava je pokazala, da lahko obroki z višjo vsebnostjo in kvaliteto proteinov povečajo občutek sitosti, kar vodi k večji uspešnosti diet," je izjavil dr. Nikhil Dhurandhar.

Tracy Parker iz British Heart Foundation pa pravi: "To odkritje bi lahko pomagalo ljudem izgubiti prekomerno težo oziroma bi jim pomagalo pri izogibanju nezdravim vmesnim obrokom." Tracy Parker ob tem opozarja, da naj se jajce pošira ali skuha, raje kot popeče na maslu ali olju, da se docela izkoristijo koristi za zdravje posameznika.

0

Galerija  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 14. nov 2021 20:14
   super
  • Dow* 14. nov 2021 20:09
   še kar
  • Dow* 14. nov 2021 20:07
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obraz je vsakodnevno izpostavljen vsemu onesnaženju iz zraka oz. okolja, zato je zelo pomembno, da ga zjutraj in zvečer temeljito očistimo.