Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Iznašli nove piling delce, ki ne bodo onesnaževali okolja

23. dec 2014 10:25
0

Oglasno sporočilo

... proizvajalcev kozmetičnih sestavin, Rahn, že predstavil naravno alternativo plastičnim (polietilenskim) delcem, ki jih proizvajalci kozmetike uporabljajo v pilingih. Gre za tako imenovani 'fossil peeling powder', ki naj ne bi obremenjeval okolja, še zlasti morja. Po tem, ko so strokovnjaki za varstvo okolja izrazili zaskrbljenost zaradi naraščajočih odpadnih piling delcev v morju in zahtevali, da se jih celo prepove, so mnogi proizvajalci kozmetičnih izdelkov, med njimi Unilever, Beiersdorf, Colgate-Palmolive, P&G in L'Oreal, izjavili, da jih ne bodo več uporabljali.

Hkrati pa so šli v akcijo proizvajalci kozmetičnih sestavin in prvi med njimi so že ponudili naravne in okolje neobremenjujoče alternative. Rahn je tako predstavil naravno alternativo plastičnim mikro delcem. Gre za 'fosilni piling prah' mineralnega izvora, ki 100 odstotno naraven in tako idealna alternativa plastiki. Narejen je iz fosiliziranih celičnih sten diatomov, malih alg, katerih usedline se nahajajo na dnu morja. Ker gre za naravno snov morskega izvora, ki se že nahaja v morju, tako ne onesnažuje morja. Proizvajalec je tudi zagotovil, da uporabljajo skrbno rafinirane usedline najvišje kakovosti.

Piling učinek

Piling delci se nahajajo v čistilnih izdelkih za obraz in telo, njihov namen pa je odstranjevalne odmrlih celic s površine kože in pospeševanje obnavljanja, da je koža bolj čista, sijoča, mehka, se manj mašijo pore in da bolje vpija koristne snovi (kakovostnih) izdelkov za nego kože. Za fosilni piling prah so raziskave pokazale, da je primeren tako za pilinge za obraz kot tudi telo ter da temeljito, a nežno odstrani odmrle celice, ne da bi povzročal draženje ali mikro poškodbe. Kako intenzivno bo deloval, pa bo odvisno od količine ter formulacije izdelka.

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja pred 5 dnevi
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi pred 6 dnevi
   zimski
  • numi pred 6 dnevi
   Dobra ampak
  • numi pred 6 dnevi
   top
  • [*jag0da*] 11. mar 2020 14:50
   Nobene razlike
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Da je vitamin C čudežno zdravilo, ni več nobena skrivnost – med drugim ...