Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Vedno dišeče stanovanje

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
jasminca8
Starost: 38Pridružen: 2. apr 2009Prispevkov: 133Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. apr 2009 20:51
Povezava do prispevka
Hojla Planetke Smile
 
Sem malo gledala po temah a nisem našla nič pametnega kar me zanima, samo kup raztreščenih informacij, bi pa rada imela vse na kupu Big smile .
 
Torej zanima me, kako ve poskrbite za to da je v stanovanju vedno nek prijeten vonj? Kaj naj nabavim? Dišeče sveče imam, a ne zadoščajo - v dnevni jih imam na mizici in šele ko jih prižgem, zadiši plus tega da moram na vsake deset minut obvezno hodit preverjat če je vse okej, da se ni kej prevrnilo, da ni mačka šarila naokoli itd. Dišeči spreji -imam AirWick spray Cotton, manj alergeni - ampak je tak vonj da enostavno preveč bode v nos in takrat ko našpricam po stanovanju s tem, moram pod nujno takoj odpret okna da se malo prezrači, na koncu pa je spet isto kot prej . Spreji torej odpadejo, zaradi preveč vsiljivega vonja. V predsobi imam tudi potpourri neko cimetno zimsko varianto v zlati vrečki, nekaj pa ga imam kar v okrasnem kozarčku (mešanica) ampak tudi ne zadosti mojim željam in zahtevam, vonj rahlo zaznam le ko se motam tam naokoli.
 
Želim si, da ko pridem domov, me v stanovanju zaobjame prijeten vonj takoj ko stopim čez vrata, torej naj bi to zadevo imela v predsobi... in v dnevni sobi, kjer se največ zadržujem, v spalnici pa mi itak zadošča da imam sveže prezračeno pa sem najbolj srečna.
 
Sem frik na dišeče sveče, tako da če katera pozna kakšne sveče ki dišijo tudi neprižgane in oddajajo prijeten vonj (najraje kakšna vanilija...rada imam bolj tople vonje, svežih ne maram toliko razen v kopalnici) naj le napiše znamko in kam naj jih grem iskat.
 
Uf, sem se razpisala Big smile
Tako, to bi bilo to in najlepša hvala za pomoč!
 
LP
0
Nazaj na vrh
Anisja
Starost: 39Pridružen: 20. jan 2007Prispevkov: 1452Kraj: Na realnih tlehStatus:Offline
Objavljeno: 22. apr 2009 9:37
Povezava do prispevka
Jaz uporabljam eterična olja in gorilnik (ne vem, če je to ta prav izraz)....v glavnem nakapaš malo eteričnega olja v željenem vonju, prižgeš svečko spodaj in to je to. Vonj je veliko bolj intenziven kot samo pri svečkah.
If you know EXACTLY what you are going to do, what is the point of doing it? (P.Picasso)
0
Nazaj na vrh
1A
Starost: 41Pridružen: 7. mar 2006Prispevkov: 2365Kraj: vedno nekje vmesStatus:Offline
Objavljeno: 22. apr 2009 9:54
Povezava do prispevka
Ja , olje je bolj intenzivno, čeprav ko ga ugasneš ne diši več tak dolgo. Ko prideš v stanovanje boš morala prižgat pa počakat da zadiši.
Drugače pa, a nisi vidla one reklame, ko tip vstopi v stanovanje pa se sproži senzor in kar vseeeeee diši okrog njega?!

Mogoče, če si kako dišečo vrečko pbesiš nad vrata ali pa potpouri v predsobo, je pa načeloma tak, da ko se ti stanovanje navleče potem bo kar dišalo, samo forsirati moraš malo Smile
0
Nazaj na vrh
mojca
Starost: 42Pridružen: 25. okt 2003Prispevkov: 4866Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. apr 2009 10:27
Povezava do prispevka
Jaz imam v predsobi obešeno vrečkico v kateri imam dišeče kocke L'occitane. To je super rešitev tudi z avtomobil, jaz drugega sploh ne morem uporabljati ker me po vseh sintetičnih zadevah boli glava.
Če imaš potpuri ga moraš redno vsake toliko pokapati z eteričnim oljem če želiš da se vonj zazna v prosotru. Sicer pa npr Ikeine dišeče čajne svečke dišijo tudi neprižgane. Jaz sem jih dala v nove omare ker me je motil vonj po iveralu in sedaj diši po njih cel prostor (tako intenzivno, da sem se že skoraj naveličala tega vonja).
0
Nazaj na vrh
Malina
Starost: 41Pridružen: 15. jan 2004Prispevkov: 5137Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. apr 2009 12:15
Povezava do prispevka
po mojem mnenju (in izkušnjah) je stanovanje, v katerem se dejansko živi, zelo težko prav dišeče (razen če ni zelo veliko morda). kuhanje enostavno pusti vonj v stanovanju, vsaj v kuhinjskem in dnevnem prostoru, če že ne drugje. poleg tega sem opazila, da ima stanovanje najbolj "svoj" (torej na nek način čist ) vonj takrat, ko se po tednu ali več vrnemo z dopusta. drugače pa je žal tako, da čeprav je posesano, dokaj pospravljeno, pomito in se redno zrači, se stanovanje vseeno navzame vonja po hrani, ter enostavno po ljudeh, če so le-ti veliko v njem.
razni dišeči pripomočki so tako meni bolj kaplja v morje. še moji najmočnejši parfumi, kadar kakšnega uporabim, se v spalnici vohajo le nekaj ur, potem se tudi ti razdišijo.
http://odglavedopet.blogspot.com/

"I live in fantasyland... and I have oceanfront property!"
0
Nazaj na vrh
mojca
Starost: 42Pridružen: 25. okt 2003Prispevkov: 4866Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. apr 2009 12:32
Povezava do prispevka
Sicer se strinjam z Malino, če si veliko doma in se skoz kaj dogaja v stanovanju je težko da bo karkoli dišečega delovalo. Ampak jaz čez teden ne kuham zvečer skoraj nikoli, doma pa sva tudi praktično samo par ur zvečer, zato mi je toliko bolj všeč če prostor diši po čem svežem ko pridem domov. Razen v najhujši zimi pa imam vedno čez dan vsaj 1 ali 2 okni "na kip" odprti da se stanovanje zrači ko me ni.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Online
Objavljeno: 22. apr 2009 13:53
Povezava do prispevka
Anisja je napisal/aJaz uporabljam eterična olja in gorilnik (ne vem, če je to ta prav izraz)....v glavnem nakapaš malo eteričnega olja v željenem vonju, prižgeš svečko spodaj in to je to. Vonj je veliko bolj intenziven kot samo pri svečkah.

Tudi jaz priporočam eterična olja, ker imajo pozitiven vpliv na naše počutje (govorim o vohanju, ne nanašanju na kožo).
Mnoge umetne dišave za stanovanja so namreč strupene.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
catwomen
Starost: 122Pridružen: 16. okt 2008Prispevkov: 2182Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. apr 2009 15:39
Povezava do prispevka
 Tudi jaz priporočam et. olja z gorilnikom...jaz sem s tem najbolj zadovoljna. Enostavno notri nakapam par kapljic et. olja (največkrat sivka ali limona), dodam nekaj vode in to postopoma izhlapeva in "spušča" prijeten vonj...če želim, da je vonj bolj intenziven, prižgem (spodaj) čajno svečko. 
 Ali pa dobra alternativa je tudi dišeče paličke, ki so na stojalu in se jih prižge....postopoma spuščajo dišeči dim!
For beautiful eyes, look for the good in others; for beautiful lips, speak only words of kindness; and for poise, walk with the knowledge that you are never alone.

Audrey Hepburn
0
Nazaj na vrh
:dune:
Starost: n/aPridružen: 19. feb 2006Prispevkov: 1306Kraj: PlanetStatus:Offline
Objavljeno: 22. apr 2009 17:47
Povezava do prispevka
Jaz uporabljam navadno olje sivke z "naših" dalmatinskih otokov, nakapljam ga na vatke in jih razporedim po radiatorjih (pozimi) ali po omarah.

Od teh sintetičnih vonjev mene boli glava in pečejo oči, pa še, kot je Tanja rekla, so strupeni.

Kakšne so pa kocke, Mojca, kako to zgleda, jih nisem še nikoli opazila?

Tistih izparilnikov pa ne maram preveč, ker sem enkrat pozabila nanj, pa je voda izhlapela, svečka še gorela, tako da mi je razneslo tisti premaz na keramičnem izparilniku, tako da sem imela potem pomešan pocast premaz z ostanki olja po celem stropu.
0
Nazaj na vrh
mojca
Starost: 42Pridružen: 25. okt 2003Prispevkov: 4866Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. apr 2009 9:57
Povezava do prispevka
:dune:, kocke so take: link
Jaz imam vanilijo in kandirano sadje, prve še nekaj časa iščem pa so jih baje ukinili (upam da jih še kje na internetu dobim). So pa verjetno kakšni novi vonji.

V pisarni pa imam ene palčke v kozarcu z dišavo iz Dote, so tudi fine. Izgledajo pa približno takole kot te L'occitane: link
0
Nazaj na vrh
jasminca8
Starost: 38Pridružen: 2. apr 2009Prispevkov: 133Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. apr 2009 17:22
Povezava do prispevka
Hvala vam za vse nasvete! No trenutno imam kar eno dišečo svečo iz Mullerja, vaniljo in jo imam prižgano v sobi, moram reč da sem kar zadovoljna z učinkom ki sem si ga tako želela. Še bolj pa sem navdušena nad Glade dišečimi olji, ti pa so skoraj preveč parfumasti za en sam prostor, zato imam vedno odprta vrata v vse prostore... Smile
 
Bom pa ob priliki nabavila še te dišeče kocke, zgledajo mi blazno mikavne Tongue
0
Nazaj na vrh
petka
Starost: 46Pridružen: 18. avg 2004Prispevkov: 4637Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 1. maj 2009 12:29
Povezava do prispevka
Malina, ti si napisala tudi moje pomisleke. Najučinkoviteje je odpreti okna. 
0
Nazaj na vrh
DMS
Starost: 45Pridružen: 16. mar 2007Prispevkov: 870Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 2. maj 2009 10:11
Povezava do prispevka
Jaz tudi veliko uporabljam eterična olja v gorilniku. Poleti dam notri bolj osvežilne vonje-limono, limonsko travo, pomarančo. Pozimi pa kak cimet-pomaranča, kapljico sandalovine...odvisno od razpoloženja. Letos pozimi sem prvič kurila tudi dišeče olje (sicer imam vedno prava eterična olja) z vonjem pečenega jabolka-to pač težko dobiš, da je res naravno. Dišalo je mmmmmm, čudovito pa nič me ni glava bolela, kot me rado po drugih osvežilcih zraka. Ampak veeno rajši uporabljam eterična olja, ta tudi delujejo pozitivno na počutje človeka, ne samo dišijo!
Največkrat jem zarečen kruh!
0
Nazaj na vrh
Dow*
Starost: n/aPridružen: 19. avg 2006Prispevkov: 2794Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. maj 2009 10:20
Povezava do prispevka
Pozimi eterična olja na izgorilniku, poleti pa kar naravna aroma rož iz okolice Smile Imam pa tudi tiste indijske palčke, samo jih redko kurim, ker se vsi pritožujejo da smrdijo.
Drugače je pa treba stanovanje redno prezračevati vsak dan, da se zrak zamenja in prepreči plesen.
Hell is other people - Jean Paul Sartre
0
Nazaj na vrh
jasminca8
Starost: 38Pridružen: 2. apr 2009Prispevkov: 133Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. maj 2009 10:40
Povezava do prispevka
Jaz zračim stanovanje vsak dan, res je da v mojem nadstropju ni kuhinje, so samo bivalni prostori (moja soba, bratova, dnevna, kopalnica, WC in še ena prehodna soba ki služi kot pisarna oziroma pomožna soba) tako da se zelo pozna, če se zrači, sploh sedaj ko je končno malo več sonca zunaj.
Nekako se ne bi strinjala s tem, da če se veliko kuha da se potem stanovanje navzame vonja... Pri nas res ogromno kuhamo, vsakodnevno, pa ni nobenega vonja (še obiski ki pridejo, rečejo kaj delamo da pri nas hiša nima nobenega tipičnega vonja, kot ga ima vsaka). Tako da verjetno je res skrivnost samo v zračenju prostorov in da so počiščeni.
 
 
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Vedno dišeče stanovanje
Stran 0 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.