Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

V pečici pečen "pohan pščanc"

Cebela11
Starost: n/aPridružen: 3. nov 2006Prispevkov: 14Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. nov 2006 16:59
Povezava do prispevka

No, tole je pa ena razlicica pohanga psancka...jaz ga veckrat naredim, sploh kadar se navelicam cist blank okusa pisceta...

(sestavine za priblizno 2 kosa pisc.prs)

1 skodelico ovsenih kosmicev
1 zlicka cesna v prahu
1 zlicka cebule v prahu
1 zlicka rdece paprike
1 zlicka origana
timijan, poper, sol
...karkoli pac se vam zdi, da bi blo fino okusit.

sezam (ce vam je vsec)


Sama imam eno mesanico zacimb (iz tujine), taka fajna mesanica, da si prinesem celo vreco s sabo...ker se mi tu ne da vsega mesat...bom enkrat prepisala...

Pekac tanko namazes s kokosovo mastjo (jaz ponavadi segrejem pekacek, kanim mal kokosovga putrcka gor in potem s papirnato brisaco razmazem...lih tok, da je...

V plasticno vrecko (tiste za vlagat), das ovsene kosmice in vse zacimbice..Fino zmesas...shake it, baby!
Medtem namazes piscanca (pa dobr, kako se rece po slovensko vsak kos piscancjih prs (da sploh ne omenjam, kaj vse mi je slo po glavi...ajd, pa ne se smejat... "vsako piscancjo prsko,...ne to ne gre...vsako piscancjo...ja bemti, dojko?!)
Skratka - namazes psanca z senfom in ga potem fliknes v vrecko s kosmici (al pa jasno, lahko kosmice lepo v kroznik date, pa mesek povaljate v njih)...

Ko majo oblekco cez in cez, jih polozis v pecico in peces v prej ogreti pecici...da lepo golden braun porjavijo.

 

Postrezes s kaksno yummm zelenjavco...

 
P.S. Iscem in iscem polnozrnato listnato testo... A je v Ljubljani samo en Hofer, al jih je vec? Iskala sem ga tudi v Merkatorju, pa Intersparu...Pa nic. 
Jst bi BUREK!!!!!!!
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 42Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 3. nov 2006 17:14
Povezava do prispevka
 zanimiv recept
0
Nazaj na vrh
SPA
Starost: 42Pridružen: 15. jul 2005Prispevkov: 5504Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. nov 2006 17:16
Povezava do prispevka
Tale recept sem pa še jaz z veseljem prebrala! Vsekakor za stestirat
Vsaka šola nekaj stane...
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 38Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 3. nov 2006 17:18
Povezava do prispevka
Fantastičen recept
 
Pa lahko naslednjič kar o joškah govoriš, saj smo vsi domači
 
P.S. A nima Pečjak PZ listnatega testa, zdaj (ali sem jaz kaj zamešala?)
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
Cebela11
Starost: n/aPridružen: 3. nov 2006Prispevkov: 14Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. nov 2006 17:24
Povezava do prispevka
Mah, ne vem, je blo govora o Zitovem polnozrnatem...sibam na njihov web, pa ga ni pod novostmi, niti pod listnatim testom...
Mogoce imajo...sem sla pogledat na Pecjakovo internetno stran (odsvetujem ogled njihovga kataloga, ce nimas polnega zelodca!)... pa nic.

Bom sla se v Merkator hipermarket...drugac bom pa kr iz navadnega nardila burek.

Kia, a ti uporabljas aspartam? Vem, da studiras medicino, a ne? Mal me cudi, da je v Evropi se dovoljen, skoraj povsod je prepovedan...tu pa je tako tezko najt recimo jogurt, ki bi ne imel sladkorja ali pa aspartama...
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 38Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 3. nov 2006 17:33
Povezava do prispevka
Sladil poskušam uporabljati čim čim manj, čeprav včasih nisem ravno uspešna pri tem  
Huh, kaj naj ti rečem, tudi alkohol pijem, pa si včasih majonezo na kruh mažem...vse to me bo ubilo ali pa nič od tega. Ja, aspartam je rakotvoren, ampak saj je tudi pesto, oziroma bazilika, pa nihče ni glede tega še delal panike.
Če je vse v zmernih količinah, se ni za bati, da bo kaj narobe. Mogoče je celo bolje, če tu in tam pojemo kakšno majhno količino "strupa", mogoče postanemo celo odporni nanj
 
Lahko, da je tudi od žita testo in sem spet kaj zamešala
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
goca
Starost: n/aPridružen: 26. jul 2006Prispevkov: 24Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. nov 2006 17:47
Povezava do prispevka
Za polnozrnato listnato še nisem slišala, poznam pa polnozrnato vlečeno - tako kot se uporablja za štrudl - tega dobiš pri dobrem sosedu (Mercator), mislim pa da je res od žita.
LP
0
Nazaj na vrh
Elena
Starost: -13Pridružen: 31. mar 2005Prispevkov: 300Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. nov 2006 19:06
Povezava do prispevka
A je res bazilika rakotvorna Kia ?  Kje si to prebrala?
0
Nazaj na vrh
sanda
Starost: 42Pridružen: 5. jun 2005Prispevkov: 4168Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 3. nov 2006 19:08
Povezava do prispevka
Jaz jo imam tudi zelo rada . A to je mišljeno za svežo ali za posušeno? Sicer pa je ne pojem na kile 
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 38Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 3. nov 2006 19:16
Povezava do prispevka
Brez panike, ni ves del bazilike rakotvoren, baje so nevarni samo listki v srčku, torej tisti mladi, tik pri steblu. Če se kupi sveža bazilika, se lahko odtrga samo vrhnje "odrasle" listke, ostalo se zavrže. Pri suhi tako ali tako ni panike, ker jo pojemo tako malo, problem bi znal nastati edinole pri pestu, kjer verjetno zmeljejo celo rastlinico. Pa še to bi bila verjetno panika le v primeru redne uporabe pesta.
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
Dina
Starost: 44Pridružen: 12. jun 2004Prispevkov: 3221Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 3. nov 2006 23:57
Povezava do prispevka
Pesto da je rakotvoren? Omg, bolje da ne povem fantu, ker obožuje moje makarone s puranom in pestom .

Drugače pa Cebela11, zanimiv recept, bo za sprobat.
0
Nazaj na vrh
Travica
Starost: 13Pridružen: 19. mar 2006Prispevkov: 7403Kraj: NeverlandStatus:Offline
Objavljeno: 4. nov 2006 11:05
Povezava do prispevka
Kako zanimiv način priprave! To pa bo za sprobat!
Tudi pot, dolga tisoč kilometrov, se začne z enim korakom.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
V pečici pečen "pohan pščanc"
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Kate se je vedno upirala pravilom hitre mode in cikličnim trendom, saj daje prednost klasičnemu slogu