No, tole sem pa v nedeljo spackala in je tko hitro zmanjkalo, da ni blo casa niti fotografirat...
Listnato testo razvaljas (ne prevec na tanko), toliko, da pokrije pekac.
Mal ga prebodes z vilcko...
Nanj polozis kar na gosto olupljena (ce niso bio, jih vcasih olupim) jabolcka, jih pokapas z limonco (da ne oksidirajo, pa se fajn na sveze potegne).
Posebej pa zmesas:
skuto (jaz vedno kupim Vipavsko, ta lahko), pa mal lahke kisle smetane, pa en jajcek, pa lahko Splendo (Stasa, ce to beres, a se ze dobi Splenda pri nas?), al pa Stevio, al pa kar pac uporabljate namesto sladkorja (javorjev sirup?med?), karkoli pac (natreen in ostalo kemijo pa odsvetujem...)...
Torej, skutko, kislo smetano, jajcek, pa mejhn sladkobe fejst zmesas (nic ne komplicirat z mesalniki, ce mate ta gladko skuto, je tut sam vilca dobra!)...In s tem prelijes jabolka.
Ce mate radi rozince, se rozince gor vrzete, pa v pecico in pect...no, kr ene 40 minut...
Prvotni recept me je naucila sestra Vendelina, pa sem ga mal predelala...
Po Vendelinino pa je nekak tkole:
pokapas pekac z vodo
nalozis z jabolcnimi krhlji
pokapas z limonco
pelijes z kislo smetano v kateri je sladkor in dve jajci
peces 45 minut