Zato ker v salamah še zdaleč ni tak delež težkih kovin, ki so škodljive v minimalnih količinah in se v telesu nalagajo!! Verjetno ti konzerva vsake toliko ne naredi ravno velike škode, če pa bi jih užival zelo redno, bi se pa verjetno v telesu nabral presežek strupenih snovi. Mi smo se na faxu o tem zelo veliko učili in brali strokovne študije o tem, tako da ni to tako za lase privlečeno. No, pa še en podatek: Povprečno težek moški naj bi na leto smel zaužiti samo 4-5 kg
soške postrvi (pozor soške postrvi, tiste, ki plava v zelenkasti vodi in je zaščitena!!!)in bi bil že na kritični meji z vnosom teh snovi. Seveda jih dobi še od drugje iz okolja, kar pomeni da je kritična meja hitro prekoračena... Razlog...Salonit Anhovo...azbest...se nalaga v vodnih organizmih, ribah...je rakotvoren...Nekdo, ki zelo rad je ribe jih poje več kot 4 kg na leto, pa če jih je samo na 14 dni. In tu gre za moškega, ki ima recimo 80 kg....Za ženske ni bilo podatka, ampak predvidevam, da lahko povprečno težka ženska poje max ene par postrvi iz Soče!!!