Tole so moji sadni favoriti:
Smetanova torta
5 jajc
150 g sladkorja
150 g moke
Jajca in sladkor stepamo 15 min, nato dodamo moko in rahlo (kar na roke) premešamo. Pečemo na 180 stopinjah okoli 35 min.
Pečen biskvit zvrnemo iz pekača.
Razrežemo na dve debelejši in eno čisto tanko plast.
2 sladki smetani in Kremfix dobro stepeš. Dodaš 3 žlice pudinga, skuhanega na kompotovi vodi. Zmešaj ti dve masi, dodaj sadje iz kompota in tanek biskvit, nalomljen na koščke. Dobro premešamo.
Spodnji del biskvita navlažimo z vodo iz kompota, namažemo z višnjevo marmelado, dodamo nadev, pokrijemo z drugim delom, ki ga tudi rahlo navlažimo.
Torto damo na hladno, najbolje čez noč. Drugi dan jo namažemo s smetano in okrasimo.
Jagodno hitro pecivo
1. plast
namočeni keksi (ali biskvit, če želiš)
2. plast
Zmešaj 4 kisle smetane, 125 g sladkorja v prahu, 3 vanilijeve sladkorje in 400 g jagod.
3. plast
namočeni keksi (biskvit)
4. plast
2 sladki stepeni smetani, zmešani z 2 žlicama sladkorja, 1 vanilijem in 400 g jagod
Ta je ekspresna, le dobro jo moraš ohladiti! Na kalorije pa ne glej!
Sadne sanje
Naredimo biskvit iz:
2 jajci
6 dag sladkorja
1 vanilijev sladkor
4 dag moke
1/2 pecilnega praška
2 žlici mlačne vode
Zmešamo, zlijemo v model za torte ter pečemo 15-20 min na 170 stopinjah.
Naredimo kremo:
3 navadne jogurte (jaz dam Grški jogurt)
10 dag sladkorja
sok limone
rum
1/2 litra sladke smetane
2 vrečki želatine v prahu zmešamo z 10 žlic vode ter pustimo 10 min, da se strdi. Dodamo 5 žlic mrzle vode, premešamo in segrevamo na štedilniku, dokler ne postane tekoča. Odstavimo, malo počakamo in jo zmešamo z mikserjem v pripravljeno kremo.
Na testo v modelu položimo sadje po želji ter ga prelijemo s kremo. Postavimo v hladilnik čez noč.
Upam, da ti recepti pridejo prav. Pa povej, če boš kaj naredila...