Tanja, če boš dala še kakšno priložnost ovsenim kosmičem, ti lahko dam par nasvetov, kako jih pripraviti, da bodo bolj slastni

Lahko jih namočiš (v 1/2 vode + 1/2 mleka ali samo v mleku) že večer prej, če pa to ni mogoče pa tudi nič narobe.
Kosmiče je treba zmehčati, zato pustiš, da zavrejo, potem jih pa na nizkem ognju počasi še kuhaš kakšnih 5 minut (vmes mešaš, da se ne prismodijo). Zelo dober okus in boljšo teksturo jim da banana (lahko narežeš celo ali samo polovičko vmes ali pa jo kar z vilico zmehčaš), zraven gre super tudi cimet, lahko dodaš še oreščke, kakšno drugo sadje, žličko medu, javorjevega sirupa, pravi kakav ... možnosti je res ogromno. Meni so na tak način res njami in niso prav nič podobni žaganju.
Za večji delež beljakovin pa priporočam kvinojo (povprečno kvinoja vsebuje 16,2 % beljakovin, (riž 7,5%, proso 9,9%) nekatere celo do 20%), ki jo je potrebno dobro oprati - je pa res, da jo je treba malo dalj časa kuhati (cca 15 minut). Lahko se jo skuha v mleku, se ji doda banano itd.
Kot so rekle že punce, so primerne še palačinke, razne omlete, opečenci...