Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

mijauuu

 • mijauuu je všečkal/a forumski zapis NOTD (slike nohtov) - 8. del.

  31. maj 2019 22:44
  0
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Kaj počnete - 62. del.

   25. maj 2019 16:23

   Pomagam pri eni raziskavi in bi se morala odločiti kako zadevo urediti in se ne morem, zato stojim pred gradivom in zgubljam čas že od včeraj. Zunaj pa tako lepo vreme.

   374
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo NOTD (slike nohtov) - 8. del.

   22. maj 2019 22:53

   Moji nohti danes. Že ko je je bilo nedavno nazaj govora o navadnih lakih Smile še se mi da. To pa (zdaj že star) Catrice Irregular Galaxies. Z nadlakom se malo izgubijo določeni odtenki.

    

   1364
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Današnje počutje - 10. del.

   18. maj 2019 11:49

   Depresivno. Vsak vikend se počutim še slabše kot sicer, nekako brezciljno. Čez teden se lahko vsaj ukvarjam s kakšnimi birokratskimi zadevami, za vikend pa vse obstane. Še to vreme je takšno, da ni prav nič spodbudno. Bi imela za presadit par stvari, ampak se mi v takem vremenu ne da. Tudi sicer bi imela nekaj svari za narediti ob računalniku oz. pisalni mizi, ampak me enostavno tako zebe (kljub prižganemu radiatorju), da se ne morem skoncentrirat niti za pol minute. Blah!

   1007
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Laki za nohte.

   18. maj 2019 11:36

   Jaz sem še na navadnih lakih, ampak večinoma jih itak ne uporabljam, ker sem prelena. Če se ne motim, sem si lani kupila nekaj novih, ker me je primel nek navdih, ampak me je potem hitro minil. Nisem pa še nikoli niti poskusila teh novih variant. Drugače pa priznam, da me nekoliko zlizane konice ne motijo. Mi je pa ful grdo videt narastek pri geliranih nohtih.

   1167
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Delovna pogodba - vprašanje .

   17. maj 2019 17:05

   O Binas, hvala!  smiley  Zgleda, da sem iskala ZDR, je napisano res podrobno in nedvoumno. Vejetno bo to to.

   8
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Delovna pogodba - vprašanje .

   16. maj 2019 20:18

   Ja, kolektivna pogodba je objavljena na internetu (če je res ta prava) in ni ničesar eksplicitno o odpovednih rokih. Izgleda čisto čudna. Bom vidla, če mi kaj odgovorijo iz pristojnega urada. Verjetno mi bodo samo link prilepili smiley

   8
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Delovna pogodba - vprašanje .

   16. maj 2019 14:38

   Hvala! Sem pisala zavodu za zaposlovanje, kjer so mi odgovorili, da ne smejo svetovati na področju delovne zakonodaje in mi napisali naj vprašanje naslovim inšpektoratu. Bom vidla, če dobim odgovor na vprašanje. Po navadi take službe rabijo 5 mesecev za napisat odgovor. Po telefonu jim pa itak nič ne verjamem. Sem dobila že prevečkrat napačne informacije s strani razno raznih uradov.
   V Sloveniji se mi zdi, je res vse grozno zapleteno in spartikularizirano.

   8
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Delovna pogodba - vprašanje .

   12. maj 2019 22:37

   Pozdravljene punce,

   sem precej v zadregi glede delovne pogodbe, ki naj bi jo v kratkem podpisala. Upam, da bi mi katera znala svetovati. V pogodbi manjka DEL o odpovednem roku, sicer je na začatku napisano, da v kolikor ni napisano v dotični pogodbi, velja kolektivna pogodba. Gre se za kolektivno pogodbo v dejavnosti turizma.

   A je kakšen trik za to pomanjkljivostjo? V kolektivni pogodbi, ki se jo najde na spletu, ni ne duha ne sluha o odpovednem roku. Kakšni zakoni veljajo v tem primeru?

   A veste, če bi mi kdo znal svetovati? Zavod za zaposlovanje, turistično zdručenje, sindikat ( za tega je verjetno treba bit prej član)?

    

   Hvaaaaaaaala!

   8
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Kaj počnete - 62. del.

   14. apr 2019 16:33

   Pijem dober čaj in gledam skozi okno... vmes pa malo buljim v računalnik.

   374
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo OPM (oseba pod mano) - 10. del.

   9. apr 2019 1:09

   Zdaj bi bolj kot OPM rekla OMG  smiley hahaha, nosit vžigalnik za nitke mi ne bi prišel niti na kraj pameti. Nitke me ne motijo. Me pa motijo daljše niti, ko se kaj razpara. Pred tremi dnevi sem eno takšno hotela strgat z roko iz ene komaj oprane cunje, ampak je bila očitno nit zelo močna in sem si razkosala pol prsta, ker sem imela mehke roke od vode. smiley boli ful

   OPM ima ločene starše.

   129
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Izgorelost (burnout, adrenal fatigue).

   9. apr 2019 1:02

   Koliko ašvagande pa jemlješ dnevno in kako dolgo? Mi je zanimivo brati, da občutiš toliko sprememb. Pred leti se spomnem, da sem jo tudi jemala (večkrat s premori) pa nisem opažala razlik, ampak mogoče sem imela posebno obdobje. Sicer pa mene to tudi vedno zelo skrbi, ko kupim (zdaj sicer že kakšno leto ne) kakšno prehransko dopolonilo, da je morda notri najcenejši nedefiniran prah.
   Drugače pa glede kofeina, se mi zdi, da se velikokrat pozabi, da je kofein kot tak, tako v kavi kot pravih čajih, sploh črnem.

   31
 • mijauuu je všečkal/a forumski zapis Kje kupiti?.

  9. apr 2019 0:50
  0
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Priznam, da ... - 2. del.

   19. mar 2019 15:53

   To, da sem danes zamenjala črno redkev za rdečo peso in ugotovila, da je kuhana črna redkev ena med najbolj ogabnimi stvarmi, ki sem jih jedla. Moja mama konstantno pozablja in tako je tudi pozabila rdeče pese z očitno eno črno redkvijo vmes v vodi (kao jih bo orpala) dva dni v kopalnici. Zato sem samo vse zgrabila in dala kuhat. No, ja... to je res tako nagravžno. Pol smo jo nekako z mamo pojedle namakano v bučnem olju in s pol kg suhega česna. Nauk zgodbe je, ne kuhat črne redkvice. Nagravžna je.

   1291
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Kje kupiti?.

   19. mar 2019 15:45

   Jaz pa sem bila razočarana ravno z majcami iz C&A-ja. Sicer sem tam nazadnje kupila majce res kar nekaj let nazaj, ampak to so bile edine majce pri katerih so se pojavile luknje kar v sredi blaga. In to se mi je zgodilo z vsemi basic majcami od tam. Mogoče je zdaj drugače s kvaliteto. Z majcami iz H&M-a pa v glavnem nisem imela nikoli slabih izkušenj. Pravzaprav imam dve majci kupljeni pred kakšnimi slabimi 10 leti, ki so mi bile dolgo najljubše, torej oprane in nošene triljonkrat pa so še zdaj čisto ok (razen barve, ki je malo zbledela). Mislim pa da se je odtakrat kvaiteta na splošno poslabšala.

   Na kakšnih stopinjah pa pereš perilo? Mislim, da so visoke temperature in agresiven prašek kar veliki uničevalci oblek. To sem ugotovila po tem, ko mi je mama od fanta parkrat kaj vrgla v stroj.

   34
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Spletne aplikacije.

   8. mar 2019 11:34

   Pozdravljeni!

   Take teme nisem našla, zato odpiram novo.

   A uporabljate kakšno aplikacijo s katero beležiš vnos hrane, vode, dnevno gibanje itd.?

   Iščem takšno apliacijo v slovenščini in ne najdem ničesar primernega, pogojno tudi v hrvaščini. Bi jo rada predlagala očetu, ki ima težave z diabetesom tipa 2 in je prepričan v popolnoma napačne stvari.

   2
  • mijauuu je napisal/a na forum v temo Bolečine v različnih delih telesa, vnetja.

   5. mar 2019 21:49

   No, ja, ker sem se pred par leti dosti ukvarjala z vsemi temi bakterijami in razno raznimi boleznimi, ki jih le-te povzročajo naj povem, da je artritis lahko povzročen tudi od borelije ali npr chlamydie pneumoniae. Za fibromialgijo pa obstajajo tehtne špekulacije, da je v bistvu borelioza. Moja mama ima fibromialgijo. In še ogromno drugih bolezni naj bi povzročale raznorazne bakterije.

   Sicer že kakšno leto nisem na tekočem in stvari se na tem področju res hitro razvijajo. Že če pogledam na HPV virus, se je znanje o tem res zelo razširilo v zadnjih 10 letih.

   Borelij je itak ogromno različnih vrst, naš imunski sistem je pa spet unikaten in reagira različno. Poleg borelije pa obstajajo še tone drugih bakterij, virusov, parazitov ipd, ki naj bi se prenašale prav tako preko klopov in morda tudi kako drugače. Za nekaj teh je že tudi uradno dokazano, za večino pa ni uradno dokazano, so pa določene študije, ki to ugotavljajo (mnogo krat ne dovolj obsežne, da bi se stvari tudi uradno potrdilo). Iz  glave se tako spomim babesio, bartonello, mycoplasmo in klamidijo pn., ehrlichio.... Preveč je tega. Nekatere sicer (zdaj se ne spomnem katere) so lažje za ugotovit in zdravit, druge težje.

   Sicer pa v Sloveniji možnosti zanesljviega testiranja za borelijo ni in zdravniki nimajo pojma o tem. Vsaj po mojih izkušnjah. Mislim, da so testi za boreliozo 60% zanesljivi, če se prav spomnem. Ali celo manj. Vem, da je v Nemčiji drugače v redu odkrivanje. In v marsikateri drugi državi jemljejo take infekcije bolj resno. Čeprav na koncu koncev ne moreš kaj preveč ukrepati, da bi si zdravtsveno stanje res izboljšal.

   Mnogi so prepričani, da se borelioze in vsega zgoraj naštetega ne da kar tako enostavno rešit kot piše v zdravstvenih priporočilih.

   Mnogi si pomagajo npr. z Buhnerjevim protokolom (različna zelišča) ali ILADS zdravniki (terapije s kombinacijo antibiotikov, ki jo jemnlješ leta). To seveda ni uradna medicina. Naj bi pomagal artemisin, ki je v pelinu, ampak je prepovedan v EU. Se ga da sicer kupit od drugod. Ne vem kako je s tem v Sloveniji, no. Je pa drag.

   No, v glavnem zelo široka tema.

   13
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Tanja 16. maj 2019 19:50
  Super, izpolnjuje vse kriterije!
 • Katrin 17. apr 2019 22:13
  Premalo za suho kožo
 • numi 19. mar 2019 22:29
  preprost
 • numi 19. mar 2019 22:23
  sladek in vesel
 • numi 17. feb 2019 10:29
  top 2
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
  • kisla je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

   pred 1 dnevom
   Vse, kar spremenim, je malo več ukvarjanja z dlakami, kar pomeni, da pomladi bolj vestno uporabljam svojo Philips Lumeo Smile SPF uporabljam čez celo leto, pri negi pa poleti zadostuje kakšna lahkotnejša kremica kot v preostanku let ali pa serum ...
   0
  • teatime je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

   pred 1 dnevom
   Poleti je obvezen spf, sploh če sem veliko zunaj. Uporabljam samo kreme z mineralnimi filtri. Letos je to Badger's Balm. Sicer pa izbiram bolj vlažilne kreme in serume. Na morju ne sme manjkati tudi aloe vera za pomiritev kože. Spijem veliko vode in ...
   0
  • Stephanie je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

   pred 1 dnevom
   Nimam posebnih priprav na poletje. Ves čas se trudim, da jem čim bolj zdravo, domačo hrano, popijem dovolj vode in poskrbim za zadosten vnos vitaminov, mineralov in antioksidantov (ob povečanih obremenitvah ali stresu tudi s prehranskimi dopolnili). ...
   0
  • lalalaand je komentiral/a članek NAGRADNA IGRA: Planet Lepote vam podarja Beauty Box!.

   pred 3 dnevi
   Na poletje se pripravljam tako, da poskušam čimbolj zdravo jesti, torej čim manj predelane hrane in čimveč zdrave in sveže hrane. Poleg tega se poskušam čimveč gibati.

   Moja poletna nega kože obvezno vsebuje kremo z spf, brez katere ne morem ...
   0
Izpostavljamo
Maščobe na točno določenem in samo na tistem delu telesa se ne da izgubiti.