Meni stevia niti pod razno ni primerna za peko sladic. Ob pečenju izgubi nekaj sladkobe, pusti pa zato grenkljatast priokus na jeziku. Ew!
Močno pa priporočam sukrin oziroma erithriol sladkorje. Uporabljam navadnega in zame je bil revolucionarno odkritje. Okus je ravno prav sladek in nobenega priokusa ni. Tudi sukrin gold sirup je recimo veliko bolj okusen kot Walden farms sirup, ni nekega alkohol-ish podtona.
Evo, bom dala še malce mojih sladkih dobrot s sukrinom v vpogled, zadnje čase se trudim lowcarbat in bi brez sukrina tenko piskala. Pecivasti deli jedi bazirajo na proteinih in lešnikovi moki.
https://instagram.com/p/7upWZzLsyq/?taken-by=speckplansch
https://instagram.com/p/7uouNcLsx6/?taken-by=speckplansch
https://instagram.com/p/7zWFORrs9A/?taken-by=speckplansch
https://instagram.com/p/718BHpLs1b/?taken-by=speckplansch