Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Slaščičarske potrebščine

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
scta123
Starost: n/aPridružen: 2. sep 2006Prispevkov: 230Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. sep 2006 22:58
Povezava do prispevka
to lahko vse sama naredis doma... pa se boljse bo... Wink
dober cokoladni preliv je ganache... smetana + cokolada, ce pustis da ni vec cisto teoce, ne pa tudi trdo, je prav fajn mehek cokoladni prelv... Wink
 
recept!?
meni je najbolj vesc ta, ki je najbolj simpl: 2,5 dl smetane + 320 g tvoje najljubse cokolade; zavres smetano, v vroci smetani (ne vec na ognju) stopis cokolado in ohladis zadevo do zeljene konsistence... za obliv bolj tekoze, za namaz bolj gosto...  Wink
s. spinning around
0
Nazaj na vrh
Pegasus
Starost: 41Pridružen: 22. okt 2005Prispevkov: 13101Kraj: LitijaStatus:Offline
Objavljeno: 8. sep 2006 8:03
Povezava do prispevka
Uf, scta123, tale preliv se pa sliši za prste polizat. Jaz bi ga najbrž kar samega s ta veliko žlico napadla
You have enemies? Good. That means you ve stood up for something, sometime in your life.
- Winston Churchill
0
Nazaj na vrh
Mašy
Starost: n/aPridružen: 29. avg 2005Prispevkov: 622Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. sep 2006 9:38
Povezava do prispevka
Hvala za nasvet! Sam jst sm misnla kakšen barvni preliv - naredila bom namreč pikapolonco Smile No dokler ne odkrijem kaj novega, bom pač sladko smetano barvala z jedilnimi barvami - sem si zanč nabavila rdečo in zeleno. Sam so mi bolj všeč prelivi, ki potem dajo gladek izgled - tko kot npr. čokoladni preliv (ker če daš sladko smetano, ni lih toook profi, hehe).
0
Nazaj na vrh
scta123
Starost: n/aPridružen: 2. sep 2006Prispevkov: 230Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. sep 2006 17:59
Povezava do prispevka
pegasus, verjemi, da je res za prste polizat, pa zlico, pa kroznik in skledo... Wink
 
ej za barvne prelive se pa splaca naredit royal icing, pa cisto malo poljubne barve, s tem jaz barvam piskote za bozic...
2 beljaka + 250g sladkorja v prahu, stepes do mazljive konsistence (cca. 10 min), potem dodajas barve po zelji... samo en dan prej moras narest, da se lepo strdi...
s. spinning around
0
Nazaj na vrh
Pegasus
Starost: 41Pridružen: 22. okt 2005Prispevkov: 13101Kraj: LitijaStatus:Offline
Objavljeno: 8. sep 2006 19:20
Povezava do prispevka
Joj, scta, ne govori, se že kar vidim kako kot manijak oblizujem vse, kar se je vsaj malo dotaknilo tega prelivaimage file name: 2kf211f378ed.gif
You have enemies? Good. That means you ve stood up for something, sometime in your life.
- Winston Churchill
0
Nazaj na vrh
Ushy
Starost: 40Pridružen: 1. feb 2006Prispevkov: 764Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. sep 2006 20:19
Povezava do prispevka
http://www.dianasdesserts.com/index.cfm/fuseaction/recipes.categorylistings/categoryID/32/filter/dianas/CategoryListings.cfm

tale link je poln (vsaj na izgled bi rekla) odličnih prelivov/nadevov/glazur...
Kupiti ali ne kupiti..?
0
Nazaj na vrh
Mašy
Starost: n/aPridružen: 29. avg 2005Prispevkov: 622Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. sep 2006 20:43
Povezava do prispevka
scta123
Pa je to potem po 1 dnevu ful trdo ali potem lahko s tem preliješ torto (al je treba mazat)? Ker se mi zdi, da je lepš če preliješ ne pa da pacaš z raznimi lopatkami, čopiči...
Da je ta glazura, s katero bi prelila celo torto tako lepa (vsaj približno):
image file name: 2k0ec176d410.jpg
 
 
Upam da nas razveseliš še s kakšnim nasvetom, bom fuuul hepi!
 
Ushy tudi tebi hvala za link, sam zaenkrat mi ga sploh noče odpret -
 kao ne obstaja
 
 
Nazadnje urejeno 8. sep 2006 21:29; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Ushy
Starost: 40Pridružen: 1. feb 2006Prispevkov: 764Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. sep 2006 20:51
Povezava do prispevka
hmm..čudno, meni ga normalno odpre...

probaj tole:

http://www.dianasdesserts.com/index.cfm/fuseaction/recipes.front/

in potem sama najdi frostings/toppings/fillings pod recepti Wink
Kupiti ali ne kupiti..?
0
Nazaj na vrh
Mašy
Starost: n/aPridružen: 29. avg 2005Prispevkov: 622Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. sep 2006 21:11
Povezava do prispevka
Hvala za trud! Sem v Googlu napisala par besed in našla -
0
Nazaj na vrh
scta123
Starost: n/aPridružen: 2. sep 2006Prispevkov: 230Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. sep 2006 3:16
Povezava do prispevka
ja je kr trdo... ampak je fajn za kaj risat pisat... Wink
ja tale fondant, ki si ga nasla je kul... je najbolj profi od vsega... Smile
http://www.ochef.com/744.htm za malo bolj simple verzijo
s. spinning around
0
Nazaj na vrh
Mašy
Starost: n/aPridružen: 29. avg 2005Prispevkov: 622Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. sep 2006 18:28
Povezava do prispevka
A to za risat in pisat tko, skozi nastavke? Ja to je pa res bolš, če je krema bolj gosta.
 
0
Nazaj na vrh
scta123
Starost: n/aPridružen: 2. sep 2006Prispevkov: 230Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. sep 2006 18:52
Povezava do prispevka
ne skozi nastavke, za fino rocno delo... Wink
jaz si naredim male vreckice/stozce iz peki papirja, odscipnem vrh in barvam, pisem... Wink lahko tudi vecjo povrsino pobarvas, tako da najprej zarises meje, potem pa zapolnis notranjost... skratka za bozic je treba osrecit necake in ostalo mladino... Smile
 
aja se to, ko barvas vecje povrsine, je mogoce po zgornjem receptu malo pregosto, potem dodas kaksno zlicko vode... naceloma tisti za risat se naj ne bi razlival, tisti za barvat pa ja... se ena prakticna stvar za risat in pisat, plasticna steklenicka, ki se da stiskat, potem lahko sodelujeo tudi necaki! Wink
 
image file name: 2k47fd22d529.jpg
s. spinning around
0
Nazaj na vrh
Mašy
Starost: n/aPridružen: 29. avg 2005Prispevkov: 622Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. sep 2006 11:35
Povezava do prispevka
Ja sej tole sem mislila, ko sem rekla, da pišeš "skozi nastavke" - imam doma to plastično zadevico in ima ene 5 nastavkov-kako gre masa ven.
 
Sem našla en primer napisa, pa me zanima, če bi po tvojem receptu -
(2 beljaka + 250g sladkorja v prahu, stepes do mazljive konsistence -cca. 10 min-, potem dodajas barve po zelji... samo en dan prej moras narest, da se lepo strdi... )
takole izgledalo, ali si jaz narobe predstavljam?
 
Rada bi naredila napis  na tak način:
 
 
 
 
Glede barvanja- s s tem tvojim receptom lahko barva tudi take precizne zadeve kot je npr tale kuža?
 
 
 
p.s.: Mogoče bi lahko tole temo prenesli na forum recepti in dali kakšen drug naslov - naprimer okraševanje tort, sladic?
 
 
 
 
 
 
0
Nazaj na vrh
scta123
Starost: n/aPridružen: 2. sep 2006Prispevkov: 230Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. sep 2006 18:45
Povezava do prispevka
ja, nekaj podobnega kot prvo... ce hoces da se ne razlivajo in stojijo tako je mogoce potrebno razmerje popravit v smislu 3 beljaki/500g sladkorja...
 
za drugo pa je po mojem ze prevec komplicirano oz. potrebujes vec prakse in veliko umetiske zilice... Wink pa ce hoces da se barve mesajo med sabo potrebujes bolj redko konsistenco, ce je 250g/2 beljaka pregosto, razredcis s kako zlico vode (postopoma)... malo si je seveda pustis goste, da lahko "narises" rob, ki prepreci da bi se "barva" razlivala, notranjost pa pobarvas z redkejso "barvo"... uh skratka veliko eksperimetiranja... Wink moja teta je drugace obsedena slascicarka, vcasih celo na belo torto rise z jedilnimi barvami raztopljenimi v malo vode kot akvarel... ampak to je vse prevec zame Smile
 
 
 
s. spinning around
0
Nazaj na vrh
Taša
Starost: 44Pridružen: 19. apr 2006Prispevkov: 109Kraj: MakoleStatus:Offline
Objavljeno: 28. sep 2006 9:26
Povezava do prispevka
UUUUUUUUUUUUUUU!
Ti pa si specialist!
 
A imaš kako sliko od tvojega ustvarjanja?
 
KAj pa tetine torte?
 
Prosimo lepo, lepo!
 
Hvala!
Bodi to kar si, pa bo vse OK!
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Slaščičarske potrebščine
Stran 2 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Večina žensk (in tudi vseh ostalih) si predstavlja menopavzo povsem napačno.