Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Skuta

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
*lučka*
Starost: 38Pridružen: 25. jul 2006Prispevkov: 1019Kraj: vsakič nekje drugje :)Status:Offline
Objavljeno: 4. mar 2011 19:36
Povezava do prispevka
Tudi jaz obožujem Vipavsko skuto - kar tako, kot nadev v palačinkah, pomešano s koščki banane...

Pasirana skuta mi gre dosti lažje po grlu, kot navadna (ne maram zrnatega, oz. "grudastega" občutka v ustih).
Beauty, to me, is about being comfortable in your own skin. That, or a kick-ass red lipstick. (Gwyneth Paltrow)
0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. mar 2011 20:45
Povezava do prispevka
Aha, pasirana je tista, ki nima kroglic? Ker tista iz Hoferja je bila torej posneta, ampak je imela neke kroglice pa tak suha je bila (no, sej to je normalno če je posneta). In mi ni bila všeč. Ta vipavska je bolj kremna pa je tudi posneta? 
Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
Cosmic
Starost: 37Pridružen: 4. okt 2009Prispevkov: 16Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. mar 2011 21:17
Povezava do prispevka
Ja, Vipavska posneta je pasirana, to je brez kroglic. Pride kot nekakšna bolj gosta kisla smetana.
0
Nazaj na vrh
wakingdream
Starost: n/aPridružen: 15. sep 2010Prispevkov: 259Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. mar 2011 21:46
Povezava do prispevka
Načeloma naj bi bile pasirane (brez kroglic) bolj okusne, ampak so tudi med znamkami velike razlike. Meni iz Hoferja niti slučajno ni bila dobra, Vipavska mi je pa odlična! V bistvu mi je prav čudno, da je razlika v okusu tako občutna?

Največkrat jo jem zmešano s sadjem, pa s tem tudi nadevam palačinke. Tudi na splošno mi je všeč skuta v sladicah (npr. v zavitku), pa tudi v slanih jedeh (npr. nadevani paradižniki s skuto). Same je pa ne bi jedla - tako dobra pa ni, ne glede na znamko.
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 5. mar 2011 10:34
Povezava do prispevka
noelle je napisal/a
4) skuta + oreški + potreseno s kakavom --> to mi je babica vedno delala, ko sem bila majhna


Zanimiva ideja tole s kakavom. Moram poskusiti 

Jaz pa ravnokar zajtrkujem skuto z zmečkanim avokadom
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
irmica
Starost: 122Pridružen: 15. feb 2006Prispevkov: 730Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. mar 2011 12:27
Povezava do prispevka
Mmm, skute! Vse so mi dobre! Ok, pasirani posneti dodam malo jogurta, da se mi ne zatakne v grlu... Če se ne bojite maščob, je odlična Slovenska domača od Pomurskih mlekarn, 35% mm v suhi snovi, za vsak dan, peko in kuho pa uporabljam Merkatorjevo posneto pasirano ali pa vipavsko. Za slane prigrizke jo zmešam z
  • porom, poprom
  • sladko papriko, čilijem, poprom, čebulo, repičnim oljem
  • koprcem, česnom, poprom, oljčnim oljem, če je sezona, še z naribanimi in ožetimi kumarami (tzatziki style)
s suhimi začimbami mora počivati kakšne pol ure, da se razživijo okusi.

Pečem jo v zavitkih, slan je fin polnozrnat burek z blitvo ali špinačo in 500g skute, pa z repo! Repin-skutin slani zavitek (prekmurski retaš) je velik hit letošnje zime v naši hiši,  preseneča nas tudi veliko povpraševanje naše štiriletnice: "jst bi pa še en kos te sladice". Naredim zelo opustošeno mojo verzijo prekmurskega retaša: polonozrnata pirina moka, pusta skuta, jogurt namesto kisle smetane... Vseeno zelooo dobro! Pita gužvara iz kupljenega vlečenega testa (meni je meni pretrdo za štrudel, je pa super za gužvaro) koščke testa trgaš in pomakaš v mešanico skute, jogurta, jajc, lahko narediš sladko ali slano.

Sladkarije
  • z jogurtom in tekočim medom (mmm, grška verzija)
  • z narezanimi oreški in čokolado
  • z žlico domače marmelade
  • s sadjem, surovim ali mariniranim (v vroči vodi s cimetom, sladkorjem in maslom )
in seveda razni zavitki, nič posebnega: skutin, jabolčno-skutni, kvašena pogača (štajerska zavihjača) s skutno-jajčno-smetanovim prelivom, gibance z rezančnim testom in skuto, pita gužvara.


Preveč dobrega je lahko... čudovito. (Mae West)
0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. mar 2011 15:35
Povezava do prispevka
irmica je napisal/a... za vsak dan, peko in kuho pa uporabljam Merkatorjevo posneto pasirano ali pa vipavsko.


Če se prav spomnim, imata ti dve itak istega proizvajalca.
S tem da tiste, ki ne veste - Mercator posneta pasirana je prav od Mercatorja, ne Zdravo življenje, in je v 500g embalaži.
0
Nazaj na vrh
irmica
Starost: 122Pridružen: 15. feb 2006Prispevkov: 730Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. mar 2011 0:03
Povezava do prispevka
Ja, drži, ne opazimo nobene razlike med njima. Vipavsko kupimo, ko cenejše Mercatorjeve zmanjka, zato vem. Se pa pri nekaterih izdelkih zgodi, da je razlika med prvotnim in tistim, ki se prodaja pod trgovsko blagovno znamko. Mogoče je nasploh razlika v šaržah, ki jih delajo za kogarkoli in ni namenoma, recimo pri jogurtih in kefirjih kar niha gostota.
Preveč dobrega je lahko... čudovito. (Mae West)
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. mar 2011 19:52
Povezava do prispevka
Jaz tudi nisem nevemkakšna ljubiteljica skute, če jo je "treba" jesti posamezno. Velikrat sem tukaj prebrala s čim jo mešate in sprobavala, ampak kar nekako ni šlo po grlu. Dokler nisem zadnjič odkrila skute, ki jo prodajajo v Lidlu (njihova znamka, no pa saj imajo samo eno skuto), pakirana po 250 g. Skuta je naravnost odlična, tudi za jesti samo! Je pasirana, brez grudic, res tako kot bi bila to samo malo bolj gosta smetana. Odličnega okusa je. Sicer Vipavske še nisem probala tako da ne morem primerjat, ampak sem prepričana da se Lidlova lahko kosa z njo.


0
Nazaj na vrh
Cosmic
Starost: 37Pridružen: 4. okt 2009Prispevkov: 16Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. mar 2011 14:59
Povezava do prispevka
irmica je napisal/aJa, drži, ne opazimo nobene razlike med njima. Vipavsko kupimo, ko cenejše Mercatorjeve zmanjka, zato vem.


Odkar sem tole prebrala letam po Mercatorjih in iščem cenejši nadomestek
Vipavske ampak ne najdem. Od Mercatorja sem videla samo četrtmastno, ki ima nekaj % več maščobe kot Vipavska posneta - ste ve mogoče govorile o tej ali obstaja popolnoma enaka pa samo jaz nimam sreče pri iskanju?
0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. mar 2011 15:08
Povezava do prispevka

iza je napisal/a...... odkrila skute, ki jo prodajajo v Lidlu (njihova znamka, no pa saj imajo samo eno skuto), pakirana po 250 g. Skuta je naravnost odlična, tudi za jesti samo!

Za tole skuto sem slišala že veliko pohval, predvsem na enem hrvaškem forumu so totalno nori nanjo. Ko pride pošiljka v Lidl, jo kar na zalogo kupujejo, ker je takoj zmanjka.

Cosmic - mislim, da obstaja Mercatorjeva posneta skuta, tudi jo proizvaja Vipavska mlekarna.
 
Sicer pa jaz še nisem začela jest skute, ne morem pa ne morem sem si kupla tudi navadne jogurte pa mi stojijo v hladilniku. Celo življenje jem sadne in sem navajena na ta okus in že ko samo zavoham navadni jogurt, ga imam dosti.
Prijateljica mi je rekla, naj se probam prisilit, ona je tudi vedno jedla sadne jogurte, potem pa je imela težave s kandido in je morala prešaltat na navadne ... Pa ji je uspelo, zdaj je samo navadne.
Očitno se da, ampak sem preveč navajena na tisti sladek okus. Groza
Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. mar 2011 19:01
Povezava do prispevka
bubica10 je napisal/a

Ko pride pošiljka v Lidl, jo kar na zalogo kupujejo, ker je takoj zmanjka.



No ja, pri nas ni tale krize .

Bubica a tudi tele Lidlove še nisi probala? Kaj pa če bi zmešala skuto s sladkorjem ali pa dala noter kakšno sadje? Jaz sem si zadnjič v skuto zamešala borovnice in malo sladkorja, vse skupaj malo pogrela, da sem lažje zmešala in dejansko je bilo tako kot bi jedla malo bolj gost borovničev jogurt. Seveda je bilo še bolj okusno.

0
Nazaj na vrh
bubica10
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2007Prispevkov: 5179Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. mar 2011 19:45
Povezava do prispevka
Ja, sem zblendala skuto in zmrznjene borovnice ter maline. Pa ni bilo dobro. Sem pa to eksperimentirala s Hoferjevo posneto skuto, ki pa ni pasirana, je zrnata (s tistimi kroglicami). Sem si nabavila vipavsko posneto, ampak se je nisem mogla spravit jest pa jo mami porabila za palačinke s skuto.
Lidlove skute še nisem poskusila, bo prišla na vrsto.
Lots of people want to ride with you in the limo, but what you want is someone who will take the bus with you when the limo breaks down. (Oprah Winfrey)

A ustvari se samo trebaš napiti, pa sesti na bicikl, jer na sreću ćeš pre naleteti nego je pronaći.
(Balašević)
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. mar 2011 21:42
Povezava do prispevka
Probaj dati ne-kislo sadje, pa malo pogrej vse skupaj...če ti pa še to ne bo všeč...ti pa ni pomoči glede skute  
0
Nazaj na vrh
*lučka*
Starost: 38Pridružen: 25. jul 2006Prispevkov: 1019Kraj: vsakič nekje drugje :)Status:Offline
Objavljeno: 20. mar 2011 22:40
Povezava do prispevka
Ta Hoferjeva tudi meni ni dobra - brez okusa in zelo suha, dejansko je res "pusta". Ti res priporočam, da še kakšno drugo pokusiš in dodaš npr. banano.
Beauty, to me, is about being comfortable in your own skin. That, or a kick-ass red lipstick. (Gwyneth Paltrow)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Skuta
Stran 2 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.