Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Riž

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Katja
Starost: n/aPridružen: 20. okt 2003Prispevkov: 18114Kraj: GorenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2005 12:25
Povezava do prispevka
Kako ga pripravljate?
0
Nazaj na vrh
*Vesna*
Starost: n/aPridružen: 7. jun 2005Prispevkov: 662Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2005 12:40
Povezava do prispevka
ponavadi ga najprej prepražim na malo olja, potem zalijem z vodo in proti koncu kuhanja dodam še veliko korenčka in graha drugače ga sploh ne znam pripravit ... enkrat sem poskušala delat mlečni riž pa mi nekako ni uspelo 
0
Nazaj na vrh
samsara
Starost: 51Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 4656Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2005 13:00
Povezava do prispevka
Pri nas smo zelo riževi in ga pripravljava na tisoč načinov... čeprav imam jaz mogoče najraje preprosto varianto: basmati riž, skuhan, soljen in z malo masla ter peteršilja. Sicer pa vse mogoče začimbe: kurkuma, gorčica, kumin (ne kumina)... pa riž z limono, pa riž kot glavna jed z različno zelenjavo, pa kičeri- to je riž z mung dalom (stročnica) in začimbami... njami.
0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 42Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2005 13:03
Povezava do prispevka
Samsara. Napisi kak recept prosim?  
[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
dragon_fly
Starost: n/aPridružen: 10. sep 2005Prispevkov: 59Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2005 13:04
Povezava do prispevka
jst ga ponavadi skuham in samo solim.potem pa naredim omako tko, da prepražim česen, mal petršila, pa morske sadeže. dodam omako dolmino (z baziliko) in prelijem... ej mmmmmmm... zlo dobro.
ziveti je najbolj redka stvar na svetu. vecina ljudi obstaja, to je vse.
(O.W.)
0
Nazaj na vrh
samsara
Starost: 51Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 4656Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2005 13:11
Povezava do prispevka
Kirka, ni problema, samo malce bolj podrobno mi povej, kaj želiš.
0
Nazaj na vrh
Kirka
Starost: 42Pridružen: 12. apr 2004Prispevkov: 3553Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2005 13:12
Povezava do prispevka
Recimo kako pripraviš riž z gorčico ali pa riž z limono?
[color=orange:ddc61ba942]
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2005 13:35
Povezava do prispevka
Največkrat pripravim riž z škampovi repki in bučkami. Tega imava oba zelo rada. Zelo dober mi je tudi z več vrst zelenjave in puranom narezanim na rezine, pa z dodatkom sojine omake, njami!
Na kak zimski večer pa mi paše tudi mlečni riž.
 
0
Nazaj na vrh
kia
Starost: 37Pridružen: 16. feb 2005Prispevkov: 8808Kraj: ChickenlandStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2005 13:45
Povezava do prispevka
Jaz imam zelo rada riž na (moj) kitajski način...s porom, papriko, piščancem, narezanim na koščke, arašidi + arašidovin maslom in malo sojine omake
Save the earth. It's the only planet with chocolate.
0
Nazaj na vrh
Simona
Starost: 44Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 5512Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2005 13:49
Povezava do prispevka
Največkrat naredim samo skuhan in posoljen basmati riž, včasih na enak način tudi dolgozrnatega rjavega (bolj redko, ker ga moj ne mara), velikokrat pa tudi basmati začinim z kurkumo in curryjem.
 
Potem pa delam še raznorazne rižote npr. z gobicami ali drugo zelenjavo ter džuveč (z zelenjavo in mesom). Včasih skuham riž tudi za v tunino solato.
Lep dan,
:*: Simona :*:
0
Nazaj na vrh
*Vesna*
Starost: n/aPridružen: 7. jun 2005Prispevkov: 662Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2005 17:54
Povezava do prispevka
jaz bi pa kakšen recepc za riž z rakci to mi je tudi full dobro,samo nisem povsem prepričana kako se naredi rakce ... 
0
Nazaj na vrh
samsara
Starost: 51Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 4656Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2005 20:05
Povezava do prispevka
Kirka, nisem se preveč dobro izrazila- pod gorčico sem mislila gorčična semena (črna- mustard seeds). To so take črne kroglice, dobijo se v trgovinah z zdravo prehrano.
Recept za riž z limono (prepisan in prirejen (poenostavljen) iz Krišnove kuhinje, ki je sicer fenomenalna knjiga receptov indijske hrane za gurmane, pa še poceni je) Po želji lahko dodamo manj začimb.
 
350 g basmati ali kakšnega drugega dobrega riža
1 žlica rastlinskega olja
pol žličke kumina (začimba, dobi se v trgovinah z zdravo hrano)
1 žlička gorčičnih semen
pol žličke curryja
1 cimetova palčka
malo čilija
700 ml vode
pol žličke kurkume (začimba, dobi se v trgovinah z zdravo hrano)
2 žlički soli
4 žlice limoninega soka
2 žlički masla
nekaj vejic peteršilja
 
Riž operemo v mrzli vodi, ga za 15-20 min namočimo in odcedimo. Medtem v posodi na majhnem ognju malce segrejemo olje, stresemo vanj kumin, semena gorčice, curry in cimet (to si pripravimo vnaprej). vse skupaj pokrijemo s pokrovko, ker začnejo gorčična semena pokati, kot pokovka. Ko kumin spremeni barvo- na malce rjavkasto in zadiši (to je hitro!), dodamo čili in odcejen riž.
Riž 2-3 min pražimo in ga ves čas mešamo. Ko začenjo zrna postajati prosojna, mu prilijemo vodo in ga pustimo kako minuto vreti, po želji dodamo kurkumo (potem dobi riž tako lepo rumeno barvo). Pokrijemo, in na majhnem oglnju kuhamo kakih 20 min oz dokler riž ne vpije vse vode (če je premalo, dodamo še vode)
Odstranimo cimetovo palčko, rižu dodamo limonin sok in potresemo s kosmi masla. Nepokritega kuhamo še 2-3 min, na koncu dodamo sol in riž rahlo pomešamo. Okrasimo s peteršiljem.
 
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. sep 2005 20:16
Povezava do prispevka
Samsara, sliši se super.
 
Jaz sicer riž pripravljam čisto običajno, ker mi je okus nekaterih vrst tako všeč, da ne čutim potrebe po dodatnih začimbah. Izjemoma ga delam s curryjem, drugače pa le sol. Najraje imam basmati in pa rdeči divji riž (nasplošno vse vrste divjega, neoluščenega riža).
0
Nazaj na vrh
Saška
Starost: 44Pridružen: 2. jun 2004Prispevkov: 443Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. sep 2005 9:40
Povezava do prispevka
Jaz sem ravno pri prijateljici na večerji poizkusila rdeči divji riž in je res enkraten že sam po sebi. Drugače pa podobno kot kia obožujem riž na kitajski način - sojina omaka, por, korenček, piščanec, bučke, čilijeva omaka,
0
Nazaj na vrh
ronza
Starost: n/aPridružen: 6. maj 2004Prispevkov: 3813Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. sep 2005 10:06
Povezava do prispevka
kje pa v LJ prodajajo ta redci divji riz?
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Riž
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Visoko občutljivim osebam je soočanje z vsakodnevnimi izzivi precej težje kot "navadnim" ljudem.