Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Recepti za kosilo, ki zdrži v plastični skledi

Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. sep 2012 9:57
Povezava do prispevka
Prosim za pomoč. Letos me zaradi urnika na faksu čaka priprava hrane, ki jo lahko zjutraj ob 8.00 vzamem iz hladilnika, nadevam v posodico za transport hrane, ki tesni in pogrejem v mikrovalovki v jedilnici. Imate kak predlog ali izkušnje s tem, kaj bi lahko skuhala morda že večer prej, pa da se hrana v 5-6 urah izven hladilnika ne bi pokvarila? Kako je predvsem z mesom v rižotah in testeninami z mesno omako, morda kakim pohanim piščancem in podobnim? Tudi vegetarijanske jedi pridejo v poštev, bolj pa me skrbi glede mesa in mlečnih jedi (npr. mlečni riž, močnik ipd.). Imam posodo z volumnom 0,87 L, zato se bom osredotočila na pripravo bolj bogate, a kompaktne hrane rajši kot na solate. Vsak nasvet je zelo dobrodošel in hvala vnaprej. Smile
0
Nazaj na vrh
flafi
Starost: 35Pridružen: 31. okt 2005Prispevkov: 2017Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. sep 2012 23:55
Povezava do prispevka
Jaz kakšne testenine z mesno omako ali pa mlečni riž dostikrat jem dan kasneje kot skuham (če npr. kaj ostane), pa nisem še nikoli imela problemov s tem, da bi se kaj pokvarilo. Enako velja za pečeno meso (sklepam, da tudi za pohano, ampak ne bi mogla trditi, ker ga ne jem).

Teh stvari tudi nikoli ne dam potem v hladilnik, samo dobro pokrijem, in čisto normalno zdržijo do naslednjega dne.
Everything you’ve ever wanted is on the other side of fear.
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. sep 2012 1:05
Povezava do prispevka
Mlečni riž je torej OK? Ker bi ga lahko kvečjemu skuhala večer prej, dala v hladilnik v posodico in zjutraj samo prestavila v torbo. A ga ti kaj pogreješ, preden ga ješ naslednji dan?
0
Nazaj na vrh
flafi
Starost: 35Pridružen: 31. okt 2005Prispevkov: 2017Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. sep 2012 4:31
Povezava do prispevka
Ja, mlečni riž je okej. Jaz ponavadi sicer naslednji dan še dolijem malo mleka, ker se strdi čez noč, in imam rajši bolj redkega. Pogrejem ga pa občasno, kakor mi paše. Včasih ja, včasih ne. Oboje je okej Smile
Everything you’ve ever wanted is on the other side of fear.
0
Nazaj na vrh
eye
Starost: 42Pridružen: 4. okt 2011Prispevkov: 832Kraj: ZasavjeStatus:Offline
Objavljeno: 20. nov 2012 19:28
Povezava do prispevka

Jaz si pogosto naredim kakšno pirino ali testeninsko solato, ajdovo kašo z zelenjavo. Mi je dobro tudi mrzlo, kar mi je pomembno glede na to, da v službi nimam možnosti nikjer pogreti hrane. Včasih si prejšnji dan pripravim zelenjavno pico in jo zjutraj še spečem, pa mrzle palačinke so mi tudi ok, prav tako mlečni riž, kakšen puding s kvinojo, skutna strnjenka.

Življenje je lepo :)
0
Nazaj na vrh
Iree
Starost: 56Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 9321Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2012 23:23
Povezava do prispevka

Lubenica, upam, da nisem prepozna. Priporočam kuskus, podušene bučke ali drugo zelenjavo, testenine s tunino, testeninsko solato, riž z zelenjavno omako, popečen tofu, pico, solato iz (kuhane) rdeče pese, čičerikino solato (tej lahko dodaš začimbo ras el hanut, gotovo jo kje dobiš v tvojem koncu). Jaz zelo rada vzamem s seboj tudi zeleno solato, ki jo operem, čim bolj osušim liste (jih narahlo obrišem), dam v večjo plastično posodo in v hladilnik. Če je nimaš prav na toplem, po moje počaka tudi par ur na sobni temperaturi. Polivko si pripravim posebej v majhnem kozarčku (npr. od kaper).

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Recepti za kosilo, ki zdrži v plastični skledi
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.