Sahara je napisal/aA bo katera pekla te dni krofe? Jaz se bom tega lotila prvič v življenju, imam kar malo treme
PETRA86 je napisal/aJaz tudi še zbiram pogum za peko krofov (prav tako si
še ne upam sama lotit potice) ker moja mami dela tako galamo iz tega,
kako morajo met venček krofi in kako morajo vzhajat pravilno... Brrrr
raje kar njej prepustim
Lahko ti pa dam njen preverjeni recept -samo da pride iz službe da mi ga pove (jo ne maram motit med delom)
Sahara je napisal/aJa, celo 'galamo' delajo gospe iz tega in ko jih enkrat
spečejo, jih še na veliko skritizirajom na nas pa je, da jih potem
potolažimo. Itak pa, da so vedno dobri, če so domači, zato ne vem,
zakaj toliko enega sekiranja okrog njih. Meni sicer ne gre toliko za
jed, v bistvu sploh nisem ljubiteljica krofov, ampak bolj za vzdušje.
Hvala Petra, te bom naslednje leto pocukala za rokav za recept, če
letos ne bodo uspeli. Na nekem forumu sem našla recept, spodaj pa cel
kup obetajočih komentarjev, mogoče mi pa uspejo. Še po kvas bo treba in
muškatni orešček, potem se jih bom pa lotila.
Bobov, rečemo mi, ne
krofov.
cicka je napisal/aZ mami sva jih lansko leto 1. pekle, letos jih bova tudi.
Presenetljivo nama je testo oz. vzhajanje kar uredu uspelo ( za vsak slučaj je bil pa zraven "halo, stara mama"
) zataknilo se je pri cvrenju ... Prva runda je uredu uspela ( pa še te sva podarili sosedi, ker sva ji obljubili krofe
) druga runda pa je bila bolj "črnsko" naravnana. Nevem, mogoče sva jih pustili predolgo ali pa je bilo olje prevroče.
Si mogoče brala, kako je z oljem?