Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Problem s starši

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Barbi5
Starost: n/aPridružen: 17. nov 2005Prispevkov: 715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. jul 2008 15:04
Povezava do prispevka
Nikjer nisem zasledila podobne teme, zato odpiram novo... Prosim za vaše nasvete in predloge!

Z mojim fantom se poročiva jeseni, drugače sva v zvezi štiri leta, od tega nekje dobri dve leti živiva skupaj. Uredila sva si stanovanje pri meni doma-na podstrešju ali kako naj razložim... In že od samega začetka je velik problem s starši... Namreč oba s fantom sva edinca in njegova mama mene preveč ne mara, ker sem ji ga kao ukradla (dobesedno tako se je izrazila) in zato sem vedno poslušala, da zakaj bi pa jaz mogla biti pooblaščena za njegov bančni račun in vse (pa imava vse skupno), s kakšnimi pralnimi praški bi morala prati fantova oblačila (ona tudi sama ni preveč snažna, da pripomnim), pride v stanovanje in komentira vsak prahec, pajka ipd... komentira zakaj vozim njegov avto (saj imam svojega, ampak sta oba najina...), skratka napada me na celi črti, predvsem tedaj, ko sva kje sami... to so le malenkosti, ki sem jih naštela, jih je še ogromno. Zdaj je začel delati z nama kot z otrokoma še od mojega oče... Moja starša pa doma - skupno dvorišče, radovednost na kvadrat, skratka življenje pod isto streho...

Razmišljala sem kaj je za narediti, ker sem bolj občutljive narave in hitro živčna... sekirala sem se za vsako stvar, ker karkoli sem sproti rekla, so me vsi kar ignorirali in se mi posmehovali, češ ti si tako ali tako živčna punčka... groza! Moj pa je parkrat rekel, da pač naj nehajo, vendar se ne sekira toliko, le želel se je odseliti čisto na samo... zdaj se pogovarjava o tem, ker mu je pred kratkim "počilo" in je staršem vse povedal... in kaj oni? Vsak na svojo stran in v jok, ne pogovarjajo se že zelo dolgo z nama, midva pa se ne misliva nikomur opravičevati, če se nama tudi prej nihče ni...

Imate kakšno idejo oz.podobne izkušnje? Midva nikakor ne moreva porihtati te stvari in se bojiva, da bo šlo v skrajnosti... pa pred poroko sva in se počutiva kot petletna otroka, ki bi morala plesati kot starši igrajo... Ena možnost je bila, da si zgradiva hišico na naši parceli, vendar se bojiva kako bo potem... če bo sploh kaj boljše (glede na to, da njegovi starši živijo stran od naju, pa vseeno kapitulirajo in ukazujejo...)?!? Razmišljava pa o selitvi stran, vendar je to zelo velik izdatek, že sam nakup parcele, ker je nikjer ne moreva dobiti...

Prosim za pomoč in nasvete, vsakega bom zelo hvaležna!!
0
Nazaj na vrh
SwanHeart
Starost: n/aPridružen: 18. jul 2005Prispevkov: 1527Kraj: Nekje v temi s prekrizanimi rokamiStatus:Offline
Objavljeno: 17. jul 2008 21:06
Povezava do prispevka
Vsaj 100km stran od njih se preselita. Drgac ne bosta mela svojga zivljenja. Njegovi materi pa povej, da je izkoristila, kar je mela za izkoristit dokler je bil sin pod njeno streho. Zdaj ko je pod vajino, velja vajin protokol in vajini zakoni. 
There is only 1 part of the universe you can change and that part is your own self.
0
Nazaj na vrh
nikapika
Starost: -14Pridružen: 14. jan 2008Prispevkov: 1120Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. jul 2008 22:29
Povezava do prispevka
Vidim dve varianti:
1. gresta na svoje, če si le lahko privoščita. Verjetno se bosta morala za ceno svoje neodvisnoti marsičemu (v materialnem smislu) odreči, ampak bosta pa mirneje živela.
 
2. ostaneta kjer sta in skušata vmešavanje staršev preslišati (skozi eno uho not, skozi drugo ven) ter se ne sekirati za vsako malenkost - vem lažje rečit kot naredit. Pri drugi varianti lahko računata na konflikte, če se staršem ne bosta podredila. Konflikti in stres pa lahko v končni fazi vplivajo tudi na vajino zvezo.
0
Nazaj na vrh
Barbi5
Starost: n/aPridružen: 17. nov 2005Prispevkov: 715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jul 2008 7:55
Povezava do prispevka
Hvala za vzpodbudne besede, ki ta trenutek zelo zelo "pašejo"!!

Moj fant je že večkrat staršem povedal, da tako ne gre, da bi mene v bistvu zaničevala... dlje kot kakšen teden efekta itak ni bilo... Meni je pa sedaj tak grozno, nekje od zadaj "je prišlo", resnično ni vredno, ker na koncu vedno nasrkam jaz, ki sem najbolj občutljiva. Njegova mati
se bo itak zarežala in si mislila, da me je spet postavila na drugo mesto. Včasih pomislim na vse kaj drugega kot na spravo, pa se ne kregam preveč rada. Občutek, da se podpihovanje in zaj... ne bo nikoli končalo, je kar na mestu. Tega me je strah, kot me je tudi grozno strah kaj bo vse to prineslo. Kaj bore dobrega že ne! Zdaj pa moj pravi, da bi se morali pomeniti. Vendar meni ni. Zakaj le? Če je jeza, pa te naj bo jeza. Brezveze.

Res sta dve varianti, vendar druga dvomim, da bo "uspela". Sem precej občutljive sorte in kot si napisala - nikapika - je res, da vse skupaj že sedaj (preveč) vpliva na najino zvezo...

Spet predolga, ampak včasih je dobro povedati svoja čustva - seveda ljudem, ki te razumejo Wink Lp
0
Nazaj na vrh
Trapa
Starost: 41Pridružen: 5. jun 2008Prispevkov: 35Kraj: ObalaStatus:Offline
Objavljeno: 18. jul 2008 8:09
Povezava do prispevka
Glej, če želiš rešit zvezo in imeti kvalitetno življenje, ne bo druge kot da se pogovoriš z bodočim možem in se soočiš s starši. Svojimi in njegovimi. Lahko ti je hudo, a imaš srečo, da imaš poleg sebe moškega, ki ve, da je tu nekaj narobe in ti stoji ob strani. Če se boš delala, da ni nič narobe, problem ne bo izginil, ampak se bo vrnil še okrepljen.

Torej zajemi sapo, nehaj jokat, da je hudo in da si občutljiva in stori to. Za vaju.
0
Nazaj na vrh
Barbi5
Starost: n/aPridružen: 17. nov 2005Prispevkov: 715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jul 2008 8:42
Povezava do prispevka

Trapa – moram priznati, da imaš prav Wink Čisto pravo
razmišljanje… bo treba to storit, hja… Hvala za nasvet!

0
Nazaj na vrh
samsara
Starost: 52Pridružen: 7. dec 2003Prispevkov: 4656Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 18. jul 2008 13:33
Povezava do prispevka
Punce imajo popolnoma prav. Ali se odselita ali pa postaviš meje- verjetno bo lažje storiti prvo. To storita vsekakor prej, preden bo prišel kakšen otrok, ker se potem sitaucija lahko še precej bolj zakuha, verjemi. Pa še en praktičen nasvet: če bosta preblizu, potem bodo kar naprej starši (eni in drugi) hodili na obisk. Če pa bosta predaleč, pa bodo prišli za več dni, kar je še huje. Torej tako daleč, da se jim zvečer še splača voziti domov. Pa nič se ne hecam.
Srečno.
0
Nazaj na vrh
mesecina
Starost: 41Pridružen: 27. okt 2007Prispevkov: 152Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jul 2008 18:02
Povezava do prispevka
 
barbi5,
moj nasvet..pojdita na svoje, pa če to tudi pomeni najprej kot podnajemnika..kasneje pa v nakup fleta ali hiške..verjemi, ko se preseliš na svoje, se odnosi zelo spremenijo! Drugače začnejo gledat..
 
Poleg tega, vaju loči še nekaj mesecu do poroke - morata uživat v pripravah in ne da vama nekdo po glavi "serje", ter se morta z takšnimi stvarmi ubadat.. 
 
Veliko sreče!
0
Nazaj na vrh
Tinka
Starost: n/aPridružen: 27. mar 2005Prispevkov: 2751Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. jul 2008 19:42
Povezava do prispevka
Se pridružujem mnenju večine - torej čim prej na svoje, dovolj daleč stran od obojih staršev, da bosta vidva imela mirno življenje. Cena "udobja" bi bila najbrž previsoka. Imam lastne dolgoletne izkušnje z življenjem v isti hiši (sicer v svojem stanovanju) s tastom in taščo, pa nista bila ravno med najhujšimi "tastarimi", sploh tast ne. Ampak če bi imela možnost čas zavrteti nazaj, nikoli več tako, seveda z današnjo pametjo in izkušnjami.
0
Nazaj na vrh
alina85
Starost: 38Pridružen: 18. sep 2007Prispevkov: 41Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jul 2008 13:45
Povezava do prispevka
Kaj pa porečete na to, ko starši zaprejo otroka v hišo za celo poletje, da se bo vse dni učil, ker ni naredil izpita?? Otrok pa star 21 let. Ko se je hotel pogovori in razložit, da se pač cele dni ne more učit in da se s tem, ko gre vn, sprosti, ga nista hotela poslušat - odgovor je bil, da bo preveč utrujen če bo šel vn in se potem ne bo mogel učit. ????????
0
Nazaj na vrh
*eVa*
Starost: 37Pridružen: 4. maj 2007Prispevkov: 7Kraj: RadomljeStatus:Offline
Objavljeno: 19. jul 2008 14:53
Povezava do prispevka
To je že bolno...pri  21 bo pa že vedel kaj in kako,sej sam ve , da se mora učit... sploh pa za učenje rabiš sprostitev.Se mi zdi, da starši potrebujejo psihiatra
0
Nazaj na vrh
nikapika
Starost: -14Pridružen: 14. jan 2008Prispevkov: 1120Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jul 2008 19:21
Povezava do prispevka
Hm, se sicer strinjam, da je čisto mimo, če še ne kaj hujšega, če starši otroku pri 21 fizično onemogočijo izhod iz hiše, saj človek pri teh letih moral sam vedeti kako in kaj, da bo naredil izpit. 
 
Dejstvo pa je, da so nekateri pri teh letih še čisto nezreli (kar ne trdim za primer, ki si ga omenila alina) in v tem primeru, je ravnanje staršev bolj logično (čeprav še enkrat poudarjam, da se mi zdi omejevanje gibanja nedoustno), vendar pa s tem ne bodo rešili otrokovega problema (nezrelosti), saj mu na ta način nikoli ne omogočijo, da bi prevzel odgovornosti za svoje početje. 
0
Nazaj na vrh
Tuilwen
Starost: 44Pridružen: 24. jun 2008Prispevkov: 245Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jul 2008 19:32
Povezava do prispevka
Take čarovnice se nikoli ne spremenijo Čeprav sta v to stanovanje sigurno vložila dosti energije in denarja, bi bilo najbolje, da se pobereta na svoje, res na svoje.
Ko se preseliš na svoje, ne smeš nazaj domov pridt v copatih Razumeš, kaj hočem povedat?

Moja prijateljica je imela podobno situacijo, ko se je preselila k fantu, le da so tam živele celo 3 generacije. Tam je bila najhujša babica in ko je prestopila mejo, sta spakirala in šla v garsonjero.
0
Nazaj na vrh
alina85
Starost: 38Pridružen: 18. sep 2007Prispevkov: 41Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jul 2008 20:26
Povezava do prispevka
Kaj pa če se tak primer, kot sem ga navedla zgoraj, dogaja nekomu, ki je star 24 let??
0
Nazaj na vrh
Tuilwen
Starost: 44Pridružen: 24. jun 2008Prispevkov: 245Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. jul 2008 13:17
Povezava do prispevka
Jaz se pri 24. ne bi pustila tako komandirat staršem. Pri teh letih že sam veš kaj je dobro zate in da se ne učiš zato, da domov prineseš 10 in so starši srečni in ti dajo za sladoled
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Problem s starši
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.