Medtem ko čakamo na forum recepti, (ki bo v kratkem po poročilu urednice) predlagam da začnemo kar tukaj s predjedi. To namreč jaz vedno rabim in nimam idej.(pa nekaj da je hitro) Zaenkrat se spomnim le dve. (ki sem naredila za novo leto)
1. Polnjena jajčka z rakci
- zmrznjeni rakovi repki (kozice), mleta rdeča paprika, light majoneza, sol, malo popra, jajca
skuhaj jajca in das ven rumenjak. Medtem po navodilu skuhaš kozice. (cca 5-10 minut), nato v posodici zmesas kozice, par rumenjakov, 2 žlici (ali po okusu) rdeče paprike, malo majoneze ter poper in sol. Nato nafilaš jajčka in daš v hladilnik. je bbb.
2. Polnjene francoske štuce.
-4 francoske štruce (najbolje da so bargette ali nekaj podobnega ker so bolj tanke), majhno poli salamo, 1 velika kisla smetana, paprika, sir (jaz sem kar manjšo kocko kupila, ni toliko pomemno kateri ), 3-4 konzerve tune.
Izdolbes francoske štruce. Nato belo filo razdeliš na dva dela. Prvemu delu primešaša na koce razrezano poli, na kosce razrezan sir ter par žlic kisle smetane. Mora pa biti masa dost gosta da ne kaplja. Drugemi delu primešaš na kocke razrezano papriko, tune (če je olje ga ocediš), ter kislo smetano. Spet mora masa biti gosta.
Nato nafilaš francoske štruce.(2 z eno in 2 z drugo maso). mase pride malo več tako da je lahko tudi za 6 štruc odvisno od debeline. Nato jih daš zmrznit za kako uro, ter zmrznene narežeš (če ne se pacajo) ter pustiš da se odtajajo ter postrežeš. So pa tako dobre da sem se kumaj zagrebla za njih. 