Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Paradižnik, paradižnikova omaka in prebavne težave

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 21. okt 2010 17:08
Povezava do prispevka
na ovinku je že potrobil.
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 21. okt 2010 17:09
Povezava do prispevka
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
sasska
Starost: -14Pridružen: 4. apr 2006Prispevkov: 2974Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 21. okt 2010 17:22
Povezava do prispevka
Js sem imela že vsaj dvakrat takšne probleme zaradi paradižnika. Obakrat sem ga jedla na silo, enkrat ker ga je mama podtaknila v neko hrano, drugič, ker sem v gostilni naročila pico brez P, pa je prinesel z njim in je bil ati tečen, da si naj ne zmišljijem ipd... in potem sem imela obakrat bruhanje in drisko pa bolečine v želodcu. Zdaj ga že zelo dolgo nisem jedla in me sploh ne mika. 
.
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. okt 2010 23:15
Povezava do prispevka
Ketka je napisal/a
Res? Jaz sem pa že večkrat slišala. Se pa ne spomnem, da bi katerokoli žensko videla, da bi v paradižnik dajala vse ostalo. 
Meni se zdi, da imajo paradižniki dosti kisline in bi posledično lahko zaradi tega stvari zakrknile. image file name: 2k0aee5cbecd.gif Se pa pustim podučiti.


Hm, nikoli mi ni zakrknilo, tudi svež paradižnik dajem takoj zraven, vedno vse BP, tudi ko delam po receptih (denimo golaž) nisem zasledila 'suspenza', sploh ne vem v čem bi kuhala meso za denimo bolognese, v vodi? Na jušni osnovi? Kako pol narediš? Če govedino cmariš dobiš kamne, torej moram dodati neko tekočino. Ni pa tako da zmečeš v paradižnik, ampak preliješ čez meso po prvotni obdelavi, ampak ne pol ure kasneje ali na koncu, pač pa par minut. Konec koncev si niti ne predstavljam kakšen okus naj bi imela omaka v kombinaciji z mesom, če je paradižnik še 'paradižnikast' in se ne poveže z okusom mesa, za kar rabi kar nekaj časa.

Za omake, ki pa dejansko temeljijo na paradižniku (brez mesa in veliko krajši čas kuhanja) pa vedno dodam sladkor, da ni kislo.


Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. okt 2010 7:56
Povezava do prispevka
Jaz delam bolonjeze omako po sicilijanskem receptu, ki gre nekako takole:
-na malo olivnega olja na hitro malo popražiš česen, dodaš pelate, nato dodaš sol, sladkor, poper, dodaš paradižnikovo mezgo in zmešaš, nato pa dodaš goveje mleto meso (imaš dve možnosti, da dodaš mleto meso brez da ga prej popražiš ali da dodaš mleto meso, ki je že pripravljeno) nato pa vse skupaj kuhaš do 2 uri.
 
In je prfektno dobro.
In če nisem zamešala, je z mesom, ki ni prej pripravljeno, celo še bolj okusno.
 
In ne, paradižnik nič ne zakrkne.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
mimika
Starost: 41Pridružen: 30. okt 2005Prispevkov: 6588Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. okt 2010 9:04
Povezava do prispevka
http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=159&Folder=66&S=6

Spodaj pod opozorili piše:
Mleto oziroma sesekljano meso se kvari mnogo hitreje kot meso v kosih, zato ga zmeljemo ali sesekljamo tik pred uporabo.

Glista, bi bil to lahko vzrok?
“Be daring, be different, be impractical, be anything that will assert integrity of purpose and imaginative vision against the play-it-safers, the creatures of the commonplace, the slaves of the ordinary.” - Cecil Beaton
0
Nazaj na vrh
MeiMei
Starost: 118Pridružen: 26. jan 2009Prispevkov: 3084Kraj: Here and now.Status:Offline
Objavljeno: 22. okt 2010 9:28
Povezava do prispevka
Glista, a si včeraj spet driskala? Ali je bilo meso zmrznjeno ali sveže?
I do yoga so that I can stay flexible enough to kick my own arse if necessary.

Pain is inevitable. Suffering is optional.
0
Nazaj na vrh
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 22. okt 2010 12:03
Povezava do prispevka
evo izsledke eksperimenta:
vse je kul.
torej je bila res težava v ne dovolj kuhani hrani.
zelo sem zadovoljna.
kupila sem mleto meso, ga dala zamrzniti, po odmrznjenju pa kuhanje. nič posebnega, kar ne bi že velikokrat naredila.
hvala vam za pomoč, res.
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
Dominika
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2009Prispevkov: 1020Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. okt 2010 17:53
Povezava do prispevka
Ker je že ravno Ketka omenila, da naj bi paradižnik delal neke težave, naj omenim kaj so mene učili in to sedaj pri kuhanju tudi upoštevam. Skratka paradižnik se naj ne bi dajal v začetku v jedi, ki vsebujejo gomoljno zelenjavo ( krompir, koleraba, korenje...) saj se naj ta zelenjava potem ne bi skuhala ravno do mehkega. Zdaj pa, če je to res, pa nevem. Pač pridno ubogam svojo mamo.
0
Nazaj na vrh
Trinity
Starost: 42Pridružen: 27. sep 2004Prispevkov: 442Kraj: Okolica LjubljaneStatus:Offline
Objavljeno: 23. okt 2010 10:56
Povezava do prispevka
Glista, spomnim se, da mi je moja ex-tašča enkrat razlagala, da je najhujša zastrupitev možna ravno s paradižnikom. Pokvarjenim paradižnikom. Baje v želodcu začne izločat neke toksine, ki začnejo še 'vret' ali nekaj takega, ne spomnim se več. Če je res hudo, lepo ležiš v bolnišnici par dni.

Sem si pa to ful zapomnila, ker obooožujem paradižnik in vsakega, ki je samo malo mehkejši ali kakorkoli sumljiv, raje zavržem.
Best men are like coffee: rich, warm and can keep you up all night!
0
Nazaj na vrh
Tulipan
Starost: 42Pridružen: 14. dec 2007Prispevkov: 2935Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. okt 2010 11:32
Povezava do prispevka
Hm, jaz pa jem paradižnik vse povprek, pa naj bo mehak ali trd . Zaenkrat še nisem imela težav zaradi njega, tako da niti nisem vedela, da je "nevaren".

Mi je pa zanimivo to, kar je Dominika napisala, saj res opažam, da kadar je v paradižnikovi juhi kuhan krompir, ni povsem mehek, kakor, da ne bi bil čisto skuhan.

Live and let live.
0
Nazaj na vrh
ninnna
Starost: 39Pridružen: 18. jan 2006Prispevkov: 2123Kraj: pod kovtromStatus:Offline
Objavljeno: 25. okt 2010 20:18
Povezava do prispevka
glista je napisal/aluštrek


imho je to razlog.

jaz sem svežega enkrat malo preveč (ni pa blo več kot ene 3 listke) v jed dodala in sem pobruhala celo kopalnico, pa drugače nikoli ne bruham po hrani. tudi če se zastrupim, vedno udari iz drugih votlin. bilo je brutalno, najprej v loku mimo školjke, potem pa bruhanje pene.

sicer pa se v bolonjez nikoli ne daje peteršilja :kocine-mi-grejo-pokonc:, ampak se uporabi origano, da razjasni okus mesa in ne rabiš not dajat packarij aka fant za golaž Wink
How come Barbie never got pregnant? Ken always came in another box
0
Nazaj na vrh
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 25. okt 2010 20:40
Povezava do prispevka
ti pa si strokovnjak za začimbe! ravno z začimbami imam največ težav.  
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
Ketka
Starost: 46Pridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 1541Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. okt 2010 21:20
Povezava do prispevka
Dominika je napisal/a
Ker je že ravno Ketka omenila, da naj bi paradižnik delal neke težave, naj omenim kaj so mene učili in to sedaj pri kuhanju tudi upoštevam. Skratka paradižnik se naj ne bi dajal v začetku v jedi, ki vsebujejo gomoljno zelenjavo ( krompir, koleraba, korenje...) saj se naj ta zelenjava potem ne bi skuhala ravno do mehkega. Zdaj pa, če je to res, pa nevem. Pač pridno ubogam svojo mamo.
 
Ok, potem nisem edina, ki je to slišala. Je pa čisto možno, da se je v ustnem izročilu izgubilo na katero hrano se nanaša.  
0
Nazaj na vrh
Dominika
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2009Prispevkov: 1020Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. okt 2010 8:03
Povezava do prispevka

Bi se kar strinjala  z Ninnno, da je možen krivec luštrek. Luštrek spada med kobulnice kot recimo še janež in komarček. Na slednjega sem sama zelo občutljiva, bruham po njemu kot vidra, pri janežu in luštreku mi je pa samo zelo slabo. Pa baje nas takih ni ravno malo.
Glista  bodi malo pozorna na to, da se boš v prihodnje lahko temu izogibala.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Paradižnik, paradižnikova omaka in prebavne težave
Stran 3 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
V razvitih državah se pomanjkanje vitamina B12 običajno pojavi pri dojenih otrocih, katerih matere so vegetarijanke ali veganke.