Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Panacotta - nujno

tanjal
Starost: 71Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 9:35
Povezava do prispevka
prosim za recept za panacotto, ker ga ne najdem. hvala. lp.
tanjal
0
Nazaj na vrh
Glory
Starost: 47Pridružen: 6. nov 2003Prispevkov: 3914Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 9:38
Povezava do prispevka
1/2 l smetane, 70 gr sladkorja, vrečko vanilinega sladkorja in vrečko
želatine. Zavreš smetano in sladkorje, odstaviš in dodaš želatino ki si
jo že prej pripravila po navodilih. Zmešaš, ter daš v hladilnik za
najmanj 10h. 
Glory ima vas rada >:D<
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 9:43
Povezava do prispevka
Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
tanjal
Starost: 71Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. dec 2005 10:46
Povezava do prispevka
tole je bilo pa res hitro. hvala! lp.
tanjal
0
Nazaj na vrh
barbara22
Starost: 43Pridružen: 29. dec 2003Prispevkov: 18275Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 27. dec 2005 13:14
Povezava do prispevka
evo če bi še katera

Panakota

Modna italijanska sladica s kuhano smetano in sadnim prelivom.

Sestavine

4 dl sladke smetane
50 g sladkorja
3 lističi želatine
1 vanilijev strok


Predpriprava

- želatino za 10 minut namočimo v malo vode.
- Vanilijev strok podolžno razpolovimo in izpraskamo stržen.

Priprava

- V posodi pristavimo 2 decilitra smetane, sladkor in vanilijev stržen. Zavremo, kuhamo 2 do 3 minute in odstavimo. Dodamo ožeto želatino in mešamo, da se povsem raztopi. Ohladimo do mlačnega.
- Preostalo smetano trdo stepemo, potem pa nežno, a gladko vmešamo v mlačno smetano.
- Modelčke ali skodelice splaknemo s hladno vodo in napolnimo s pripravljeno zmesjo. Prekrijemo jih s prozorno folijo in za 1 do 2 uri potisnemo v hladilnik.

Serviranje

Panakoto iz modelčkov/skodelic zvrnemo na krožnike. Prelijemo ali oblijemo jo z izbranim sadnim prelivom oziroma s sadno omako.

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Panacotta - nujno
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Čedalje več žensk v srednjih letih se odloča za ločitev – in večino ločitvenih postopkov sprožijo prav ženske.