Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Olivno olje v prehrani

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
Saška*
Starost: n/aPridružen: 30. mar 2004Prispevkov: 831Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. maj 2004 10:31
Povezava do prispevka
tanjal je napisal/a






olivno olje prenesem samo, če ne vem da je v hrani. lp.


Moja mami je čisto ista!  Bo raje tri dni lačna, kot pa jedla z olivnim oljem.


Meni je za solato najboljše bučno olje.


0
Nazaj na vrh
Senka
Starost: n/aPridružen: 15. dec 2003Prispevkov: 3246Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. maj 2004 12:06
Povezava do prispevka
Moja mami tud. Pravi, da ji je pretežko. Bučnega si pa kar na kruh nakaplja, tolk ji je dobr.  No, meni sta oba fenomenalna, navadnga sploh ne uporabljam več.
0
Nazaj na vrh
Eleonora
Starost: 39Pridružen: 22. apr 2004Prispevkov: 1265Kraj: KoperStatus:Offline
Objavljeno: 4. maj 2004 12:21
Povezava do prispevka





Pri nas doma se uporablja samo olivno olje...ze kaj nekaj let...

0
Nazaj na vrh
andreisha
Starost: 38Pridružen: 30. apr 2004Prispevkov: 781Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 4. maj 2004 18:08
Povezava do prispevka
a potem ne smeš rib v pečici pečt na olivnem olju???
0
Nazaj na vrh
Tinchy
Starost: 41Pridružen: 23. jan 2004Prispevkov: 3853Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2004 0:45
Povezava do prispevka
to lahko seveda
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2004 2:57
Povezava do prispevka

Olivnega olja ni priporočljivo segrevati, čeprav je bolj primerno kot druga olja. "Bolj primerno" pa ne pomeni IDEALNO za segrevanje, saj ravno tako oksidira (tvorba toksičnih snovi). Jaz ga nikoli ne segrevam, ampak ga vedno dodam na koncu pečenja oz. ga uporabljam v solati. Pečem pa vedno na nekaj gramčkih kokosovega masla, ki je v ta namen zelo primerno.

0
Nazaj na vrh
natural_frik
Starost: n/aPridružen: 3. apr 2004Prispevkov: 786Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2004 3:00
Povezava do prispevka
Stasa, kako pa pol kalamare na njih peces? Sj jih ne mors sam gret;)
Kdor visoko leta ima lep razgled.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2004 3:01
Povezava do prispevka
Saj sem rekla - na kokosovem maslu (ki je, btw., brez okusa), olivno pa dodam na koncu Smile
0
Nazaj na vrh
natural_frik
Starost: n/aPridružen: 3. apr 2004Prispevkov: 786Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2004 3:04
Povezava do prispevka
aha...a pa to kokosovo se uporablja tut za obicne jedi...pa je kej bolj zdrav od navadnega, rastlinskega?
Kdor visoko leta ima lep razgled.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2004 3:11
Povezava do prispevka

Jaz ga uporabljam za vse, kar pri meni konkretno pomeni peko v teflonki. Kakšne ekstra želje po cvrtju hrane pa nimam Smile


Navadno rastlinsko olje je predelano pri visokih temperaturah in zato polno trans maščob (bolj škodljive kot nasičene maščobe). Olivno (in druga hladno stiskana olja) sicer trans maščob in drugih škodljivih zadevščin sama po sebi sicer ne vsebujejo, vendar pa se le-te začnejo tvoriti, ko jih segrevaš sam doma (torej dosežeš v bistvu isti sh*i, kot je navadno rastlinsko (belo sončnično) olje.


Kokosovo maslo vsebuje nasičene maščobe, ki sicer nimajo blagodejnih učinkov na zdravje, vendar pa so zelo obstojne na spremembe temperature, kar pomeni, da se njihova sestava pri segrevanju ne spremeni. Trans maščobe (kot sem že rekla, daleč najbolj škodljive) se torej ne morejo tvoriti. Tako je, kar se segrevanja tiče, primerno tudi navadno maslo, ki pa za razliko od kokosovega vsebuje holesterol.


Za segrevanje je torej najbolje uporabiti le dobro ponev in nobene maščobe, če pa res ne gre brez pa raje malo masla kot pa kakšno rastlinsko olje - ta raje uporabljaj hladna.

0
Nazaj na vrh
natural_frik
Starost: n/aPridružen: 3. apr 2004Prispevkov: 786Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2004 3:20
Povezava do prispevka

aha...ql....si se pa potrudla.


No sj jz vecinoma zlo mal olj ipd. uporabljam.


Lp

Kdor visoko leta ima lep razgled.
0
Nazaj na vrh
Tinkara
Starost: 53Pridružen: 12. feb 2004Prispevkov: 1165Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2004 9:45
Povezava do prispevka

Staša,


kje pa kupuješ kokosovo olje?

Pozdravček, Tinkara
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2004 10:45
Povezava do prispevka
Tinkara, pravzaprav je maslo, kupujem pa ga v Avstriji (pri nas ga še nisem zasledila, čeprav bi ga naj imeli v Maximarketu - nisem še šla pogledat).
0
Nazaj na vrh
Andy
Starost: n/aPridružen: 27. okt 2003Prispevkov: 9911Kraj: in paradiseStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2004 10:51
Povezava do prispevka
Staša, kakšna je cena? Bom pogledala v Trstu, pa me zanima informativno.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. maj 2004 11:31
Povezava do prispevka

Andy,


250 g je 1 eur 

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Olivno olje v prehrani
Stran 2 od 9
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.