pošiljam en nizkokaloričen recept za vse oboževalke sladoleda, ki zdaj v vročih dneh takoooo zelo paše, pa marsikomu ni nič kaj preveč všeč kalorična vrednost

Recept sem snela na netu, lotila sme se ga skaptično, ampak uspel je ODLIČNO - kremast, nič kristalčkov, čeprav je praktično brez maščobe (razen kolikor je je v mleku) in brez jajc.
3 skodelice mleka (750 ml)
1/3 skodelice sladkorja (okoli 6-7 žlic)
4 bolj polne žlice jedilnega škroba (oziroma 1 paketek pudinga in še malo)
ščepec soli
Skuhaš kot običajen puding, le da je bolj redek - posebej bi opozorila na to, da se zaradi sladkorja zmes zelo rada prismodi na dnu, tako da ko zavre in vlivate zmes v mleko, temepraturo zmanjšajte ali pa ploščo kar ugasnite, posodo pa za kakšno minuto odstavite s plošče in hitro mešajte z metlico (meni se je že namreč 2x prijelo, pa ni fajn

Posodo s "pudingom" postavite v korito s hladno vodo in mešajte z metlico, da se ohladi. Hladno vlijte v tupperware posodo in postavite v zmrzovalnik. Pozor! Je zelo dobro, zato ne krast z žlico, ker pol bo manj sladoleda :))))
Med zamrzovanjem 1-2x premešajte (recimo vsake 2 uri). Pred sreviranjem naj bo 15-20 min na sobni temperaturi, da malo "odmakne".
Jaz sem naredila pred 2 dnevoma na ta način čokoladni sladoled, danes pa še vanilijevega. Oba sta zelo dobra, zdaj pa bom poskusila še z drugimi okusi. Verjetno bom delala v osnovi kar vanilijevega, potem ap bom dodala del sadne kaše in del na koščke narezanega sadja, čokolade, višenj, lešnikov, sladkega greha.....
Priporočam! Dober tek

LP