Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Nekoč ljubimca, danes starša.

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
st
Starost: 11Pridružen: 24. apr 2005Prispevkov: 1859Kraj: SlovenijaStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2011 9:45
Povezava do prispevka
Nekoč ljubimca, prijatelja, svobodna, mlada, trapasta, igriva, danes pa zamorjena starša, tečneža, dolgočasneža, utrujena, zmahana... Kaj se je zgodilo?

Kako vi doživljate ta prehod? Vse te spremembe?
Meni je prav grozno. Verjamem, da tudi njemu. Vidim. Pa saj se pogovoriva in ko se, je svet spet lepši. A dejstvo ostaja, da naju 'nevemkdoinkaj' vedno znova potiska v kot, v (s)lepo? ulico, v brezno brez dna. In potem traja in traja, da se izkoplješ spet ven, da spet prideš do tistega 'pogovora', zaradi katerega ti je topleje pri srcu. A toplina ne traja. Mine. Izgine. Se skrije. Jo utišajo kriki vsakdanjika.
Kričim.

Moj dragi si najverjetneje misli: Pa kaj za vraga, mi je bilo tega treba? Bil sem 'free', počel, kar sem hotel, potem je prišla, ne le ena, 'žoga' in poglej me sedaj. Stalno jo nasrkam.
image file name: 2k2e7dbdbf12.gif ...pa tako je bilo lepo 'brezskrbno žvižgati in pisati po snegu', odkod! se je 'kaktus' vzel? Pa saj je lep, pa 'žoga' tudi pa tako naprej, ampak...
Kriči.

Kričiva. image file name: 2kb1b9eca51b.gifimage file name: 2kb1b9eca51b.gif A naju slišite?

Kdor ne govori, kar misli, tudi ne bo delal, kar govori.

We are masters of unspoken words and slaves of the ones we spoke of.

;-{)
0
Nazaj na vrh
Nadine
Starost: 41Pridružen: 13. nov 2003Prispevkov: 1498Kraj: Maribor-BresternicaStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2011 10:02
Povezava do prispevka
St, ne znam ti svetovat, ker sem v podobnem zosu.
Mogoče kdaj otroke peljeta k babicam in dedkom, teti in stricu, pa 1x mesečno nekam švigneta zvečer, se posvetita drug drugemu. Pa mogoče še imata vsak večer, ko se vse umiri, pol ure za pogovor? No, tak imava midva plan,da si bova vzela čas zase....a začet je treba.

[img]http://lbdf.lilypie.com/9e0Op2.png[/img]
0
Nazaj na vrh
barby800
Starost: 39Pridružen: 11. dec 2008Prispevkov: 487Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2011 10:22
Povezava do prispevka
St, podobno težavo sva imela midva prvo leto po hčerkinem rojstvu. Pa je bila mala priden dojenček, le jaz sem imela neko težavno obdobje
Kako sva težavo rešila?
Našla sva skupne hobije: veliko hodiva v hribe, tečeva, greva tudi na kakšen koncert, smučat... Včasih (če se da) vzameva tamalo s seboj, včasih jo pustiva pri starih starših.
V bistvu si morata vzeti čas zase, ker drugače bo samo še slabše. Otroci bodo odrasli in odšli, ostala bosta le vidva in od vajinega odnosa bo/je odvisno, kako bosta funkcionirala.
Poskusita najti kaj, kar vaju oba veseli, ali pa spomnita, kaj vaju je včasih zabavalo, privlačilo (ko še nista bila starša)...
Upam, da imata koga, ki mu lahko zaupata otroke, ker potem imata že en problem manj.
0
Nazaj na vrh
st
Starost: 11Pridružen: 24. apr 2005Prispevkov: 1859Kraj: SlovenijaStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2011 10:31
Povezava do prispevka
Nope. En problem več. Saj to je to. When U R alone.

Kdor ne govori, kar misli, tudi ne bo delal, kar govori.

We are masters of unspoken words and slaves of the ones we spoke of.

;-{)
0
Nazaj na vrh
barby800
Starost: 39Pridružen: 11. dec 2008Prispevkov: 487Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2011 10:35
Povezava do prispevka
Ne vem, kaj na ti rečem 
Mogoče bi vama pri varstvu na pomoč priskočila kakšna družinska prijateljica, prijatelj, če ne drugače pa varuška.
Nič ti ne zavidam nastale situacije
0
Nazaj na vrh
misaya
Starost: 38Pridružen: 5. feb 2011Prispevkov: 77Kraj: portorožStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2011 10:44
Povezava do prispevka
tega se jaz tudi bojim, da bi prišlo...zato si med drugim tudi nekako ne zelim otrok...
menim pa, da je tudi pomembno kako si sam organiziras svoj cas...moj fant ni niti pol tolko 'utrgan' in 'za sceno' kot sem jaz...lahko stagniram z njim in se pocutim zamorjeno, tecno... lahko najdem skupne pozitivne stvari (nastetih je bilo ze vec, sigurno je nekaj v cem se ujameta, zato pa sta skupaj) in sem z njim dobro v dolocenih trenutkih, spet v drugih (samo tvoj del zivljenja) pa delas kar ti je usec... jaz imam en cel kup svojih hobijev v katerih uzivam, sport, svoje prijateljice s katerimi se dobivam, kaksno recem, kej popijem, gremo zurat, same! Big smile tako da bi po vsem tem težko rekla da se počutim zamorjeno zaradi 'nekoga'... sploh pa, ce je to ta oseba katero imas rad, jo ljubis... to sam sebi ne smeš dovolit... pravilo je vedno isto, ko si sam srecen, je sreca okoli tebe...
0
Nazaj na vrh
sarah
Starost: 12Pridružen: 8. mar 2004Prispevkov: 2346Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2011 10:59
Povezava do prispevka
st, sicer ne vem koliko starega otroka imata, ampak res prvo leto je zelo naporno, potem je pa zelo zelo lažje. Če res nimata nikogar, si najdita varuško je polno oglasov mladih punc, ki ti otroka zvečer popazijo. Sprva pride na obisk, da vidiš, če bi se ujeli, potem jo pa izkoristiš. Ali pa kakšna prijateljica, prijatelja, morda bi ti lahko pomagali.
Definitivno si pa morata vzeti čas za sebe, to je zelo pomembno.
Fashion passes. Style remains. -Coco Chanel
0
Nazaj na vrh
Cendrillon
Starost: 122Pridružen: 19. avg 2008Prispevkov: 484Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 28. feb 2011 11:12
Povezava do prispevka
Različno se odzovemo na materinstvo pa tudi otroci so lahko eni bolj drugi manj naporni. Poanta vsega je po mojem še vedno v tem, da s partnerjem zgradita res trden odnos in se povežeta maksimalno (najsibo s pogovorom, z različnimi hobiji itd) pa tudi sama skrb za otroka je tista, ki vaju konec koncev lahko bolj poveže, saj so pogosto preizkušnje test naših odnosov. Če prestaneta tečnobo, utrujenost-beri izčrpanost, žalost, depresijo, jezo in vse kar pride zraven se bosta (po mojem) še bolj povezala in vedela bosta, da sta zaveznika. Otrok veliko zahteva in dostikrat nam ne povejo, da bo tako težko.
Pri meni je pomagalo, da sva se zmenila (ker tudi nisva imela možnosti varstva oz. zelo redko) da npr. četrtek je moj "prosti" dan in počnem kar mi paše, sreda pa recimo njegov. Tako sva si oba spočila tudi eden od drguega  in od otrok in je bil svet potem lažji. Ko je otrok star kakšni dve leti  in recimo, da že prespi noč (ni pa seveda nujno), pa si lahko tudi kak vikend rezervirata samo zase (na pomoč pridejo starši, varuška). Gotovo pa je, da vsak večer, niti vsak teden nisi več prost in s tem se je potrebno sprijaznit, postati starš pomeni zamenjati svoj ego za alter ali drugače povedano svoj egoizem za altruizem S tem nočem reči, da se je potrebno dajati v nič ali na sebe popolnoma pozabiti. Na vsako stvar lahko gledamo z dveh strani in če vzamemo tistio pozitivno, pomeni biti starš premik k boljšemu človeku. 
0
Nazaj na vrh
Charlie
Starost: n/aPridružen: 4. jan 2009Prispevkov: 257Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. mar 2011 16:16
Povezava do prispevka
Midva tudi kričiva!!!
Hčerka je stara dobro leto, jaz sem šla nazaj v službo (kjer je zelo stresno, ker imam pogodbo samo še za 2 meseca, poleg tega iščem novo službo), moj dela večinoma nočne, tako da sva bolj malo skupaj in nama primanjkuje intime... Ko sva frej sva iz različnih razlogov oba utrujena, izčrpana, sita vsega... vsak dan ista rutina, vse se ponavlja... Moj rad "pobegne" iz tega našega sveta z žuranjem, popivanjem; jaz brez energije ostajam sama samcata doma... Vsake toliko se enemu ali drugemu dobesedno "strže"... Prejšnji teden sva imela hud prepir - sprašujeva se, če je to to, ali sploh ostati in vztrajati skupaj ali bi bilo morda bolje zaradi te krize, ki se poglablja, iti narazen... Ali se imava dovolj rada? Ali se še privlačiva? Ali vztrajava skupaj le zaradi hčerke in zlagane vsakodnevne sive varnosti in navajenosti? Ali je lahko drugače?
Poleg tega imava "probleme" v postelji... Kaj točno je vzrok?
Potem nekako prebrodiva in greva naprej, samo problemi se vedno znova vračajo... Bo vedno tako? Ali bolj prej (kot slej) zaključiti karkolipačže?
0
Nazaj na vrh
Aladdin
Starost: 54Pridružen: 10. feb 2011Prispevkov: 40Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 10. mar 2011 18:58
Povezava do prispevka
Ja, ja, to je pač (kruta) reala..Otrok JE preizkušnja...in velikokrat slišim od žensk, da si pred porodom predstavljajo življenje z malim bitjecem popolnoma nerealno...
O ja, je težko..opazujem mlade starše okoli sebe, v našem kolektivu...punce, ki so pred porodom bile polne življenja, polne nasmeha, se po vrnitvi s porodniške popolnoma spremenijo. Kuća - posao, nasmeh izgine in se samo še kislo držijo, čez dece pa jamrajo, da so kar naenkrat full odsotni z doma... Pa vsi naveličani vsega so...
Fuck you all...
0
Nazaj na vrh
Cendrillon
Starost: 122Pridružen: 19. avg 2008Prispevkov: 484Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. mar 2011 7:04
Povezava do prispevka
Je težko, a je po mojem mnenju vredno potruditi se za odnose. Preizkušnje pridejo, otroci so posebni "sprožilec" raznoraznih konfliktov, ki so v resnici še stara prtljaga staršev.
Charlie, zelo mi je hudo ko berem tvoj post, in držim pesti, da se stvari obrnejo na bolje
Nekaj se zagotovo samo od sebe, npr. ko je otrok star dve leti, je lažje vsaj z vidika fizičnega napora. Takrat več spi, je bolj samostojen, sam hodi, ni ga potrebno več nositi. Z vzgojnega se pa izziv šele začne. Odnos med partnerjema pa se po mojem ne bo sam od sebe izboljšal, ampak bo potrebno obema konkretno pljuniti v roke. Pomembni so skupni trenutki (ko sta sama, če imata možnost nujno izkoristit babice,dedke,tete,strice če jim zaupate seveda in če se otrok dobro počuti pri njih) in pogovor.
V trenutkih stiske je zagotovo razveza tisto na kar najprej pomisliš, ampak je po mojem mnenju beg. Ker ko bo prišel novi partner, bo za zaljubljenostjo zopet prišla realnost. Rano je potrebno zdravit ne pa čez zalepit flajštra po domače rečeno. Ne gre pa to iz danes na jutri.
Nama z možem je pomagalo, da sva se na začetku vključila kar v skupino staršev, kjer smo si izmenjavali tegobe in se zraven še fajn nasmejali, ker je bilo res super vzdušje. Poleg tega sva videla, da nisva sama v godlji in da se ne kregava samo midva. Ko je prihajal drugi otrok, me je bilo neznansko strah kaj bo, kako bodo stvari potekale, koliko bom utrujena, pa sem bila presenečena nad tem, da sem bila dejansko manj  Rutino glede nege in logistike sva že obvladala, samo vzdušje pa je tudi postalo veliko boljše kot prej ko sem se ukvarjala samo z enim + študij. Sedaj po tretjem je pa spet štala
0
Nazaj na vrh
barby800
Starost: 39Pridružen: 11. dec 2008Prispevkov: 487Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. mar 2011 13:58
Povezava do prispevka
Charlie, po prebiranju tvojega posta se mi zdi, da pri vaju ni otrok vzrok utrujenosti in slabe volje. Mogoče imata vidva tako na splošno (zaradi službe, njegovih 'izhodov') težave v odnosu.
Vzemita vsaj en dan zase in si povejta, kaj vaju moti, kaj pogrešata in kaj si želita.

Aladdin, ne vem od kje ti ideja, da je otrok pač kruta realnost. Seveda je kdaj naporno z otrokom, ampak se vse da rešiti. Midva z možem uživava v starševstvu, hčerka nama daje energijo, ne pa jemlje
Sploh pa ne vem, kako to, da so vse tvoje sodelavke (tiste, ki so matere) brez življenja in se kislo držijo.
Zelo dvomim, da jamrajo in so slabe volje samo tiste ženske, ki imajo otroke.
Nazadnje urejeno 11. mar 2011 16:12; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Saška
Starost: 44Pridružen: 2. jun 2004Prispevkov: 443Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. mar 2011 14:07
Povezava do prispevka
Podpis pod Barby! Meni bi se brez moje hčerke sfrkljalo v tem realnem, hektičnem svetu. In ona mi daje energijo, da prenašam ves stres.
 
Kar se tiče odnosov med staršema - tudi pri nama je bilo na začetku težko, a sva se nazaj sestavila. Otrok postane večji, noči se večkrat prespijo, zorganiziraš se. Meni na primer veliko pomeni, da hčerka najpozneje ob osmih zvečer spi - to je dobro zanjo in za naju - takrat si vzameva čas za počasno večerjo, kozarček vina, pogovor, ... In čeprav hčerka redkokdaj spi pri starih starših, tega ne pogrešam, ker so večeri večinoma najini.
0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. mar 2011 14:37
Povezava do prispevka
Charlie je napisal/a
Moj rad "pobegne" iz tega našega sveta z žuranjem, popivanjem; jaz brez energije ostajam sama samcata doma...
 
Iskreno rečeno, jaz kaj takega ne bi prenašala več kot morda enkrat na mesec. In obvezno "v zameno" za to, da imaš tudi ti kdaj prost večer. Pa saj imata skupaj otroka, ni samo tvoj.

Težave v spolnosti so pa itak logična posledica skrhanega odnosa.
0
Nazaj na vrh
sasska
Starost: -14Pridružen: 4. apr 2006Prispevkov: 2974Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 11. mar 2011 14:57
Povezava do prispevka
Meni je pa tako lepo z otročkom  , nimam nobenega razloga za jamranje, do sedaj je vse idealno. 
.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Nekoč ljubimca, danes starša.
Stran 1 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.