Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Moj pasiven fant

Pojdi na stran 1 , 2
Morrigan
Starost: n/aPridružen: 10. okt 2009Prispevkov: 958Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. feb 2011 1:40
Povezava do prispevka
Za odprtje nove teme sem se odločila zaradi vseh dogodkov zadnjega časa in tudi zaradi mojega jamranja v temi "Kaj vam je pokvarilo dan". Se bom kar citirala:
Morrigan je napisal/aMoj super fant. Je kot živo truplo, nič ni od njega. In jaz debil še vstrajam polek takega človeka, ga spodbujam, mu marsikaj omogočam kar drugače ne bi nikoli počel in se non stop sekiram, še bolj kot zase. In nato ga hočem spraviti v dobro voljo in navdušiti... Fail.
Nikamor več to ne vodi....

Torej da razjasnim in opišem vse skupaj. V zvezi sma skoraj tri leta, od konca srednje šole naprej. V srednji šoli sem bila mrka, pesimistična, večinoma žalostna in slabe volje. Ko sem začela zvezo in s prehodom na faks pa sem postala bolj vesela in sem se začela veseliti življenja, ter predvsem živeti kvalitetnejše in polno življenje. Sprva je bilo v zvezi vse ok, seveda sem bila v rožicah. Nato pa sem se naveličala da sem jaz podbudnik za vse, nekakšna gonilna sila. Večinoma sem se jaz spomnila in realizirala kam iti, kaj početi in tudi finančno pokrila vse zadeve, saj on nikoli nima denarja ali pa je bil v minusu. Naj povem da obiskuje lahek faks, kjer se ne rabi kaj posebej pretegniti. Ne samo da bi lahko na faksu blestel (kar seveda ne, spravi se k učenju za izpit 1 ali pa pogojno 2 dni prej), tudi nikjer ne dela. Pa doma nimajo dobrega finančnega stanja in je odvisen samo od majhne republiške štipendije, kar pa je žal premalo za celomesečno dostojno preživetje (velikokrat mu še jaz dam kaj denarja). In ne pričakujem sedaj da bi delal non stop in služil velike denarce, ampak samo toliko da mu jaz več ne bom rabila kupovati osnovnih potrebščin (očala, čevlji.)
 Kar me izredno moti je to, da namesto da bi šel na predavanja ali pa bi delal, on raje spi do 12, včasih tudi 14. In to konstantno med tednom, saj ponoči raje bluzi po internetu ali pa igra računalniške igrce.
Tako da nima veselja z ničemer, nima hobija, na vse ga je treba dobesedno zvleči in prisiliti (od delanja vozniškega izpita, do športanja, tudi na pijačo s kolegi ne bi kar tako šel). Mislim da sem se dovolj dolgo trudila z njim, ga tudi prosila naj gre k psihologu ali terapevtu, saj se meni več ne zdi normalno, da nič ne počne v življenju in da je tako len. Je kot neka ovira, zadnje čase me zelo duši. Jaz rabim ob sebi človeka z energijo, ne pa da mi jo nekdo konstantno jemlje, ker se moram ukvarjati z normalnemu človeku banalnimi stvarmi, namesto da bi počela kaj konstruktivnega.
Se opravičujem če sem bila nerazumljiva ali predolga, samo morala sem se izpovedati. Pravzaprav sama vem da bi morala od njega, kar pa mislim realizirati če ne bo boljše (ja, še kar si delam utvare). In vem da bo težko spet biti sama, vsaj na začetku, ampak jaz več ne zmorem, to je preveč zame.
0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. feb 2011 2:01
Povezava do prispevka
Če je prišlo do te stopnje, ko te to toliko obremenjuje, mislim, da niti ne bo tako težko biti sama. Dejstvo je, da si se v času vajine zveze ti spremenila, on se pa ni. (Nekaj takega sem slutila že preden si tu bolj podrobno opisala situacijo.) Nisi njegov starš, nisi odgovorna zanj, ni tvoja naloga napraviti nekaj iz njegovega življenja. Pomagala si mu in ga vzpodbujala, kolikor si lahko - če ni pomagalo, se nima več smisla truditi.
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. feb 2011 10:17
Povezava do prispevka
Podpis pod Magratejo. Been there, done that (ok to čist preveč krat napišem LOL) ne pusti si do živega in da te potegne za seboj, vzame vso energijo. Lahko poskusiš še s kakšnim pogovorom in presekom (da te vzame resno, dedci namreč veliko krat ne dojamejo dokler ne narediš nekega preseka, da misliš resno) nato pa go your own way, ko ti nekdo tudi daje energijo namesto da ti jo samo jemlje, je čudovito, nedvomno te čaka nekje nekdo tak.
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 8. feb 2011 10:30
Povezava do prispevka
 tega ti pa res ni treba, nikomur ni kaj takega treba. pa še trudiš se in ga spodbujaš, predlagaš rešitve, pa nič. če njemu ni do življenja še ne pomeni, da moraš ti z njim v to godljo samo zato, ker sta tri leta skupaj, pa če bi bila 10, ali pa 15. tega sploh ne rabiš. samo od sebe se ne bo spremenilo nič, ti pa ga tudi ne moreš, če sam ne želi. le pogumno naprej po svoji
0
Nazaj na vrh
madeira*
Starost: 41Pridružen: 16. apr 2007Prispevkov: 4877Kraj: Pri morjuStatus:Offline
Objavljeno: 8. feb 2011 12:08
Povezava do prispevka
Podpis pod vse do zdaj. Kaj pa fant pravi na vse to? Saj sta se najbrž pogovarjala, ne?
Vse, kar Kanibal napiše, + 1. :D
0
Nazaj na vrh
Tulipan
Starost: 42Pridružen: 14. dec 2007Prispevkov: 2935Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. feb 2011 12:17
Povezava do prispevka
Se strinjam s puncami pred menoj. Morrigan, svoje življenje živiš , zakaj bi bila zvezana in prikrajšana za vse, kar bi rada počela in doživela zaradi nekoga, ki to tudi tebi zatira? Res ni smisla.

magrateja je napisal/aČe je prišlo do te stopnje, ko te to toliko obremenjuje, mislim, da niti ne bo tako težko biti sama. Dejstvo je, da si se v času vajine zveze ti spremenila, on se pa ni.


Exactly , ne bo težko, tudi jaz sem to v preteklosti morala naredit in ker sem že trajanje zveze tako dolgo vlekla, da mi je bilo popolnoma jasno, da mi škodi, potem ni bilo preveč težko, končno sem zadihala. Tudi v mojem primeru je bilo tako, da sva s fantom začela hoditi v srednji šoli, torej še nisva odrasla, potem pa sva se pač spreminjala vsak v svojo smer.
Live and let live.
0
Nazaj na vrh
Morrigan
Starost: n/aPridružen: 10. okt 2009Prispevkov: 958Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. feb 2011 13:04
Povezava do prispevka
Resnično hvala vsem za odgovore, saj se trenutno nimam komu izpovedati (to je že za drugo temo) in mi je hudo...

quote:2b10c76fe4="madeira*"Podpis pod vse do zdaj. Kaj pa fant pravi na vse to? Saj sta se najbrž pogovarjala, ne?

Uff ja, velikokrat sva se pogovarjala o tem v zadnjem letu. No, vsaj jaz sem imela monologe, ki sem jih končala v solzah. Saj ga je ganilo, ampak ne dovolj da bi kaj res spremenil. Vedno reče da se bo potrudil, da bo boljše, ampak potem vse pade v vodo, saj najde 101 izgovor. On je očitno zadovoljen s tem kar ima in se niti ne trudi (ne zase, kaj šele zame).


0
Nazaj na vrh
Tulipan
Starost: 42Pridružen: 14. dec 2007Prispevkov: 2935Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. feb 2011 13:36
Povezava do prispevka
Ah, Morrigan, dobro se bo izteklo, ti le nase misli !
Live and let live.
0
Nazaj na vrh
Cheeks
Starost: 36Pridružen: 22. feb 2010Prispevkov: 935Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 8. feb 2011 14:29
Povezava do prispevka

...

Nazadnje urejal/a Cheeks 11. feb 2021 19:51; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
Morrigan
Starost: n/aPridružen: 10. okt 2009Prispevkov: 958Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. feb 2011 14:58
Povezava do prispevka
Tulipan hvala!

Cheeks tudi sama sem imela zelo težko obdobje v srednji šoli in popolnoma razumem kar doživljaš, saj je bilo pri meni podobno (sem hodila k psihologu in psihiatru, na srečo so našli vzrok in sedaj je bolje). Mislim da bi res potreboval strokovno pomoč, kar sem mu že predlagala, saj njegovo vedenje presega mene in tudi njegovo družino. Se je strinjal s tem, vendar se še do zdaj ni spravil k zdravnici po napotnico.
Navsezadnje res ni slab fant, vendar škodi sam sebi in posledično tudi meni. Par let nazaj sem bila ista in res več nočem da me karkoli potegne nazaj v takšno stanje.
0
Nazaj na vrh
irmica
Starost: 122Pridružen: 15. feb 2006Prispevkov: 730Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. feb 2011 16:45
Povezava do prispevka
Morrigan, tudi jaz imam podobno izkušnjo. Če se ti zdi to še pošteno do sebe, se skupaj dogovorita za rok, do katerega mora k svojemu zdravniku po napotnico. Glede na to, da se že nekaj časa trudiš brez uspeha in da je to šele prvi korak k počasnemu spreminjanju na boljše, bi bilo pa gotovo boljše za oba, da nehata. Držim pesti za dober izid zate 
Preveč dobrega je lahko... čudovito. (Mae West)
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 8. feb 2011 20:23
Povezava do prispevka
No, do neke mere te tudi jaz razumem. Na začetku srednje sem bila tiha miška, nato sem se odprla, sem postala bolj komunikativna, ko sem spoznala več ljudi in se nato znova zaprla, ko se prenehala prijateljevati z dotično osebo/prijateljico. Počutila sem se izdano in nisem nikomur več zaupala, bila sem jezna na vse ljudi. No, nato sem spoznala sedanjega fanta, ki me je dvignil. Danes, s sedajšnjimi izkušnjami, pogumom bi marsikaj spremenila, če bi se lahko vrnila v tisti čas.

Kakorkoli s tem ti skušam povedati, da ne čakaj...naroči ga pri osebni zdravnici in mu povej, da je tax in tax naročen in, da mora po napotnico, če je treba ga spremi. Hočem ti povedati, da takšni ljudje rabijo brco v rit. Vsaj jaz bi se do te mere še morda žrtvovala nato pa, če ne bi hotel iti ipd. bi se vprašala, če ima res resen namen z mano ali je tako zafrustriran, da mu ni mar za tiste, ki ga imajo resnično radi. Kot druga možnost se lahko umakneš, mu daš teden, dva, tri mir, če te on pokliče, rečeš, da nimaš časa zaradi študijskih obveznosti, se dobiš z njim za par urc, skratka ga malo omejiš ipd. Morda bo spoznal, da te lahko res izgubi in se bo spremenil - če še nisi tega sprobala.

Čeprav imam občutek, da si veliko možnosti že sprobala, da bi ga nekako ''dvignila'' med žive in spravila v red. Najbolje, da se kar konkretno pogovorita, mu poveš vse to kar si nam, mu poveš, da ga razumeš kako mu je, ker si sama šla čez vse to in da si že naveličana takšnega življenja, da mu ne misliš več igrati mame, da bodriti kot kakšen klovn in se naj preprosto zjasni. Če si mu takšne pogovore oz., če so to bili tvoji monologi, potem sem brez besed, ker si svoje delo že opravila po najboljših močeh. Zanima me, če se je kdaj po tvojem monologu sploh kaj spremenil, za par dni/teden ali je bilo še naprej brez sprememb?

Me pa zanima tudi kaj o njegove obnašanju menijo njegovi starši, je edinček in ga razvajajo tako, da mu dajo mir? Po tvojem opisu sodeč imam občutek, da jim je vseeno zanj.

Verjetno se ponavljam, vse smo ti napisale svoje mnenje, sama ga najbolje poznaš in veš kaj storiti. Držim pesti, da se stvari uredijo, v vsakem primeru glavo pokonci.

Ah, ti dedci, ne moremo z njimi niti brez njih...
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
Morrigan
Starost: n/aPridružen: 10. okt 2009Prispevkov: 958Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. feb 2011 21:15
Povezava do prispevka
irmica&AngelEye

AngelEye je napisal/aKakorkoli s tem ti skušam povedati, da ne čakaj...naroči ga pri osebni zdravnici in mu povej, da je tax in tax naročen in, da mora po napotnico, če je treba ga spremi. Hočem ti povedati, da takšni ljudje rabijo brco v rit. Vsaj jaz bi se do te mere še morda žrtvovala nato pa, če ne bi hotel iti ipd. bi se vprašala, če ima res resen namen z mano ali je tako zafrustriran, da mu ni mar za tiste, ki ga imajo resnično radi. Kot druga možnost se lahko umakneš, mu daš teden, dva, tri mir, če te on pokliče, rečeš, da nimaš časa zaradi študijskih obveznosti, se dobiš z njim za par urc, skratka ga malo omejiš ipd. Morda bo spoznal, da te lahko res izgubi in se bo spremenil - če še nisi tega sprobala.

Da, imam namen to narediti, vsekakor.

AngelEye je napisal/a Zanima me, če se je kdaj po tvojem monologu sploh kaj spremenil, za par dni/teden ali je bilo še naprej brez sprememb?

Žal brez nekega vidnega uspeha, mogoče kakšni mikro premiki.

AngelEye je napisal/aMe pa zanima tudi kaj o njegove obnašanju menijo njegovi starši, je edinček in ga razvajajo tako, da mu dajo mir? Po tvojem opisu sodeč imam občutek, da jim je vseeno zanj.

Ga ne razvajajo kaj preveč, saj ima mlajšega brata. Živi pa v meni popolnoma nefunkcionalni družini, saj oče ne sodeluje kaj preveč pri vzgoji, mama pa se samo dere in je živčna (ne zna se z njima normalno pogovorit brez paničarjenja in dretja), neke vzgojne ukrepe pa ne izvaja dosledno (vidim pri mlajšemu bratu). Si pa z bratom deli sobo, tako da nima zasebnosti. V glavnem, pri njih vlada rahel kaos.
0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. feb 2011 22:10
Povezava do prispevka
Oh, potem pa res škoda, da tega ne vzame kot motivacijo, da si najde službo in odseli od doma.
Drugače se pa strinjam z ultimatom oz. eno konkretno pavzo med vama - če ga bo slučajno zdramilo spoznanje, da te (lahko) izgubi.
0
Nazaj na vrh
irmica
Starost: 122Pridružen: 15. feb 2006Prispevkov: 730Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. feb 2011 22:58
Povezava do prispevka
Opa, za fantom tiči še nefunkcionalen oče! Če ostaneš v tej zvezi in tvoj ne bo vložil OGROMNO energije v svoj upgrade,  boš kmalu neuspešno tulila nanj, tako kot njegova mati. Naroči ga pri njegovi zdravnici, tako kot je predlagala AngelEye, potem se še vedno sam odloča, ali bo zmogel do nje po napotnico, pa do specialista prvič, drugič... 
Preveč dobrega je lahko... čudovito. (Mae West)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Moj pasiven fant
Stran 1 od 2
Pojdi na stran 1 , 2
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
S čokolado obloženi malinovi grižljaji z arašidovim maslom so božanska poslastica, ki bo potešila željo po sladkem.