Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Mleko zoper raka

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45017Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 15. jul 2004 17:23
Povezava do prispevka

To sem že ogromnokrat zasledila, je pa zelo dobro opisano v knjigi Eat Right for Your Type od dr. Adama.


http://www.fitamericamd.com/famd/articles/badnewswheat.asp


Tukaj se začne nekje na polovici in govori tudi o mleku in mlečnih izdelkih:


http://www.cell-free.com/depression.htm


Ni zdrav, ker je v bistvu degenerirana pira in poln pesticidov in vsega mogočega. Saj pravim, da je podobno, kot gensko spremenjena hrana danes. Ampak glede na to, koliko ljudi se preživlja s pridelovanjem pšenice, ni šans, da bodo kdaj dali ven, kako je s tem. Je preveč ostalih interesov v ozadju - tako, kot je Lejla napisala pri negi obraza za kozmetiko...


 

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 19. jul 2004 14:34
Povezava do prispevka

Pri mleku je pa najhuje to, da so tistega ta mastnega s 3.2% maščobe dali na 3.5%, ker kao nimajo kam vse te maščobe dat. Eni tako pijejo to mleko, žile se jim pa veselo mašijo. Tu mač!


Pa ne rečt sedaj naj pa tistega s polovico maščobe pit, jaz mojih ne prepričam, da mleko ni zdravo, da o tem, naj vsaj mleko z 1.6% maščobe kupijo ni za govort! Potem mi bodo pa jamral, da imajo povišan krvni tlak pa holesterol....

0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. jul 2004 21:30
Povezava do prispevka
Alena je napisal/a

Pri mleku je pa najhuje to, da so tistega ta mastnega s 3.2% maščobe dali na 3.5%, ker kao nimajo kam vse te maščobe dat. Eni tako pijejo to mleko, žile se jim pa veselo mašijo. Tu mač!



Takega kupujem jaz. Obvezno, mi na misel ne pride, da bi kupila posneto mleko ! Sem pa že nekaj časa na svetu, krvna slika pa je vedno OK. Imam pa sodelavko, ki ji je kao 0,5% preveč, krvna slika pa kriza. Precej je odvisno od presnove in kaj organizmu prija. Toliko pa že vsak sebe pozna.  Nekaj mi tudi ni jasno. Pustimo dodatke prehrani ipd!  Od kje naj bi en šolski (ali pa predšolski) otrok dobil v svoj organizem zadostno količino kalcija za svojo rast in razvoj ?

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45017Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 19. jul 2004 21:36
Povezava do prispevka
Jerca, če pogledaš linke, ki sem jih dala gor, boš videla, da se kalcij iz mleka sploh ne absorbira in da tisti, ki mleka ne pijejo, nimajo v povprečju nič manj kalcija.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 19. jul 2004 21:47
Povezava do prispevka
Priznam, nisem brala. To pa je zame nekaj čisto novega in če je res, sem prisotna pri največji "nategi" v zgodovini prehrane. Res pa je, da izhajam iz generacije, ki je popila na hektolitre mleka in imam še to vedno v programu. Ne maram pa posnetega mleka, niti izdelkov iz posnetega mleka. Bom pa premislila o tem, kaj bom vnaprej ponujala svoji hčeri.
0
Nazaj na vrh
Alena
Starost: 45Pridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 23299Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. jul 2004 8:51
Povezava do prispevka

Res je, kalcij se ne absorbira, to je le reklama, da se proda več mleka, ki ga že tako nimajo kam dat.


PS: V Oni je en članek o mleku, spet ena reklamna poteza "mlečnega" lobija.

0
Nazaj na vrh
anni
Starost: n/aPridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 797Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. jul 2004 1:25
Povezava do prispevka

No pa da vm se jst neki napisem oz. prepisem k se lih o mleku kregate  je v slovenscini in bo morda ksna celo prebrala... in je podpisano strokovno mnenje in ne kaksna amaterska internetna stran


 


HOMOGENIZIRANO MLEKO - POČASNI UBIJALEC

Na svetovnem spletu mrgoli člankov, ki bolj ali manj utemeljeno svarijo pred uživanjem mleka. Tudi v naših občilih so vse pogostejši. Če upoštevamo, da je danes večini ljudi dostopno samo homogenizirano industrijsko predelano mleko, imajo popolnoma prav. S homogenizacijo se namreč mleko, ki je sicer najpopolnejše živilo, kar jih je narava ustvarila, spremeni v počasnega ubijalca, ki maši žile. Nedopustno je, da danes nehomogeniziranega mleka skoraj ni več mogoče kupiti in da večina ljudi ne ve, da homogenizirano mleko samo še po barvi spominja na naravno mleko. Tisočletja je bilo mleko vir zdravja za otroke in odrasle, danes pa ga je postopek, ki samo preprečuje prehitro ločevanje maščobe, kar omogoča daljše roke trajanja izdelkov, na varnost pa nima nobenega vpliva, spremenil v vir bolezni. Kmalu zatem, ko je homogenizirano mleko v trgovinah izpodrinilo navadno pasterizirano, so se pojavile alarmantne vesti o velikem porastu pojava poapnenja žil ne samo pri odraslih, ampak tudi pri otrocih. Odziv mlekarske industrije na to je bila ponudba različnih vrst mleka z manjšo vsebnostjo maščobe, kar kaže na to, da so vedeli, da ima homogenizirana maščoba drugačne lastnosti od nehomogenizirane. Prej smo poznali samo polnomastno mleko in krivdo za poapnenje žil so takrat pripisovali predvsem maslu. Med maslom in homogenizirano mlečno maščobo je precejšna podobnost. Pri obeh z mehanskim postopkom uničijo naravno proteinsko membrano, ki obdaja maščobne kroglice. Te membrane pa narava ni ustvarila brez tehtnega razloga in prav njeno uničenje ima usodne posledice za zdravje ljudi in predvsem otrok, za katere še vedno priporočajo pitje polnomastnega mleka. Majhnim otrokom je mleko glavna hrana in prve spremembe na ožilju zdravniki opažajo že pri triletnikih. Prav zaradi otrok želim dokazati in razložiti škodljivost homogenizacije in njeno nepotrebnost z vidika varnosti. Navajam prevod dela opisa homogenizacije iz Ullmannove Enciklopedije tehnične kemije (3. izdaja) v poglavju o mleku in mlečnih proizvodih: Če imajo maščobne kroglice v tekočih trajnih mlečnih izdelkih enako disperzijsko stopnjo kot v svežem mleku, se hitro dvignejo in na površini tvorijo neprivlačne (grde) kompaktne sloje smetane ali maščobne zamaške. Maščobne kroglice zmanjšane na manj kot 2 mikrona pa se nasprotno le zelo počasi izločijo na površino, tako da se pri dovolj viskoznem izdelku ob normalnih pogojih skladiščenja maščoba ne izloči. Pri običajnih homogenizacijskih strojih se toplo mleko (oz. koncentrirano mleko ali smetana) s tribatno črpalko z veliko hitrostjo potiska skozi ozko režo. Pri tem nastale strižne sile maščobne kroglice raztegnejo po dolžini, da razpadejo na posamezne majhne kapljice, ki se še držijo skupaj podobno verižici biserov. Na posamezne maščobne kroglice razpadejo šele ob izstopu iz homogenizirne reže. Zaradi homogenizacije se uničijo prvotne membrane maščobnih kroglic. Istočasno pa se na novo nastale maščobne kroglice adsorbirajo beljakovine (predvsem kazein) in se tako emulzija z na novo formirano membrano stabilizira. Postopek je videti idealen. Mleku ni nič dodanega, nobenih emulgatorjev. Toda na maščobo, ki je bila prvotno zaščitena z naravno membrano iz cca 1/3 fosfatidov in 2/3 membranskih proteinov, ki je preprečevala trdnejšo vezavo kazeina z njo, se po homogenizaciji trdno adsorbira kazein. V naravnem mleku je kazein pretežno v obliki kazein-kalciumfosfatnih micel. Naš organizem novo nastale kombinacije (maščobe obdane s kazein-kalciumfosfatnimi micelami) ne zna prebaviti, deloma jo izloči, deloma jo nalaga na stene naših žil (od tod poapnenje). To tudi razlaga, zakaj organizem iz homogeniziranega mleka ne more izkoristiti kalcija. Poleg tega stopi v akcijo še encim ksantin-oksidaza, ki se nahaja v notranjosti maščobnih kapljic. Ta encim je namenjen postopnemu razkroju proteinskega dela membrane maščobne kapljice, da nato organizem maščobo lahko uporabi. Ker te membrane po homogenizaciji več ni, ta encim ob nalaganju maščobe na stene žil, le-te poškoduje. Homogenizirano mleko je torej ena najhujših prevar današnjega časa. Spomnimo se samo na napise na embalaži: naravno, sveže mleko. Matere ga dajejo otrokom v dobri veri, da bodo dobili dovolj kalcija in beljakovin za zdravo rast, resnica pa je daleč od tega. Vse homogenizirano mleko bi moralo imeti podobno kot cigarete na embalaži napisano opozorilo, da povzroča poapnenje žil. Predvsem pa bi moralo biti v trgovinah dovolj nehomogeniziranega pasteriziranega mleka, ki bi bilo predelano čim bolj nežno, tako da bi v kar največji meri ohranilo lastnosti naravnega mleka. Na pragu novega tisočletja bi morda lahko začeli razmišljati tudi o novih načinih predelave mleka. Nekoč so pri molži poskusili prvi curek iz vsakega vimena. Pri današnji napredni tehnologiji bi ne smelo biti pretežko zasnovati naprave, ki bi dobro mleko ločila od slabega. Namesto pasterizacije bi bile potem potrebne samo zelo učinkovite hladilne naprave, kar tudi ne bi smelo predstavljati problema za tretje tisočletje. Naravno mleko zdravih, naravno hranjenih živali je namreč po svoji komplicirani in do vseh potankosti premišljeni sestavi ena največjih mojstrovin narave. Popolno in lahko prebavljivo živilo. Ker je tako komplicirano, ga vsak naš poseg samo osiromaši. že samo s kuhanjem uničimo v njem prisotne mlečne mikroorganizme, ki proizvajajo številne encime, med drugimi tudi encim za razgradnjo mlečnega sladkorja. Ti mikroorganizmi sestavljajo našo črevesno mikrofloro, če smo jih kot dojenčki dobili z maternim mlekom in nam jih niso uničili antibiotiki ob kakšnem zdravljenju. V nežno pasteriziranem mleku je še nekaj teh mikroorganizmov, ki poskrbijo za razgradnjo mlečnega sladkorja in katerih prisotnost v našem telesu nas varuje tudi pred bolezenskimi mikroorganizmi. Tega mleka, ki je resnično najboljše živilo za otroke, danes skoraj ni mogoče kupiti. Vsepovsod se na policah kopičijo samo homogenizirani izdelki. Izgovori, da ni dovolj dokazov o njihovi škodljivosti na osnovi epidemioloških študij, so pesek v oči. Ali mora res najprej zboleti na milijone ljudi, da bi bila škodljivost dokazana. Nerazumljivo je, da živilo, ki ga ljudje in predvsem otroci uživajo vsakodnevno v večjih količinah, ni bilo pretestirano na podoben način kot zdravila. že preprost poskus s podganami, ko bi eno skupino hranili z nehomogeniziranim, drugo pa s homogeniziranim mlekom, bi hitro in nedvoumno pokazal razliko. Na osnovi tega bi nato lahko zahtevali, da mlekarska industrija vsaj pasterizirano mleko preneha homogenizirati. Zakon, ki bi predpisoval predhodni preizkus s hranjenjem podgan za nova živila ali za nove tehnologije za predelavo le-teh, pa bi nas gotovo obvaroval še pred številnimi civilizacijskimi boleznimi. Ta primer je očiten dokaz, da samo kontrola mikroorganizmov in določenih posameznih nedovoljenih sestavin nikakor ne zagotavlja, da je živilo zdravo in neškodljivo. Na naš organizem vpliva živilo kot celota in ta vpliv je potrebno preveriti preden pride na tržišče.

Maja Tomkiewicz-Vouk, dipl. ing. kem. teh.

Ljubljana, 26. 4. 2002

Imam svoje napake, spreminjanje mojega razpoloženja pa ni med njimi.
0
Nazaj na vrh
anni
Starost: n/aPridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 797Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. jul 2004 1:34
Povezava do prispevka

tako torej. mleko je najboljse naravno zivilo ki ga je ustvarila narava, ce je sveda pravo. in res, z mlekom, ki ga pijemo ne dobimo prav nic kalcija, zato tvoja trditev tanja o nekih analizah kalcija v krvi ljudi ki ga pijejo in tistih ki ga ne, drzi. ce bi pili mleko kupljeno pri kmetu temu verjetno ne bi bilo tako.


 


 

Imam svoje napake, spreminjanje mojega razpoloženja pa ni med njimi.
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. jul 2004 16:22
Povezava do prispevka

Tole je že Tinkara enkrat dala gor, pa se mi ne da iskat. Ampak tu gre za homogenizirano mleko.


 PS: Saj se nič ne kregamo !!

0
Nazaj na vrh
irena
Starost: 20Pridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 5210Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jul 2004 16:31
Povezava do prispevka
Najboljš namesto konjičkov kakšno kravco v garažo...LOLLOL
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. jul 2004 16:39
Povezava do prispevka
Ravno  "gruntam", kako bi jaz to speljala pri nas v bloku.
0
Nazaj na vrh
anni
Starost: n/aPridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 797Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. jul 2004 17:01
Povezava do prispevka

no nisem vedla da ste ze brale to. pa sej je vs mlek k ga prodajajo homogeniziran

Imam svoje napake, spreminjanje mojega razpoloženja pa ni med njimi.
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. jul 2004 17:06
Povezava do prispevka
Ja, zato pa gruntamo, kam bi dale kakšno kravco.
0
Nazaj na vrh
anni
Starost: n/aPridružen: 21. jul 2004Prispevkov: 797Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. jul 2004 17:13
Povezava do prispevka
v dnevno sobo namest tv ja. ce pa mate ksno rocno tkano perzijsko preprogo ji bo pa se udobno
Imam svoje napake, spreminjanje mojega razpoloženja pa ni med njimi.
0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 24. jul 2004 17:21
Povezava do prispevka
Obvezno!
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Mleko zoper raka
Stran 3 od 4
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.