Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Bolečine v različnih delih telesa, vnetja

Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 1. mar 2019 14:55
Povezava do prispevka

Ima kdo izkušnjo s čim podobnim? Ali pa kak brainstorming kaj nardit? Pa prosim ne svetovat ničesar samoplačniško, ker je finančna situacija taka, da ne gre ima pač hudič mlade.

 

Bom probala po vrsti naštet.

Sem bolj suhe postave, z nekaj premalo mišične mase, se pa od nekdaj rada gibam v naravi (hoja v hribe in po ravnem), tudi plavam kar rada.

Že v SŠ so me začela pogosto malo bolet kolena-nič hujšega, je minilo. V času faxa so kolena bolela pogosteja, a brez vnetja, otekline in kakor je bolečina rada prišla med hojo, je znala tudi izginit s počitkom, manj hoje.

v SŠ me je zjutraj ob slačenju pižame zabasala huda bolečina v predelu vratu-rame-lopatic, zatrdelo in res tako boleče, da nisem mogla spat, sedet, hodit, ležat, jedla tablete, po dolgih urah tipkanja in predvsem klikanja za projektno nalogo v 4. letniku orng zabasala bolečina na desni strani vratu, lopatic, zategnjeno. Sem jedla naklofen, RTG bojda brez posebnosti. 

Minejo leta brez večjih težav-občasno kolena.

Pa se spravim tečt-pride do natrgane MCL, od tega je cca 5 let od takrat je levo koleno oz MCL malo bolj občutljiva, ampak gre brze težav in večjih bolečin zankrat. Pred daljšimi, napornimi pohodi si preventivno polepim kinezio za podporo mišici.

Binas se 30.4.2017 zrola po stopnicah. Sledi 2-3 meseca bolečin pretežno v predelu leve ritnice in zadnje stegenske mišice.  (zunaj kres in zabava, jaz v bolečinah). 14 dni naklofena (7 dni max doza, 7 dni polovička pred spanjem).

v letu 2018 se je občasno pojavljala rahla bolečina v predelu palca in zapestja na desni roki (sedim za računalnikom tipkam in klikam po 8 ur). malo pomasiram, pohladim, razmigam...

sredi junija 2018 sem mislila, da je vse super-se lotim čiščenja dveh sob z itisonom in enega velikega tepiha. Kot zakleto crkne šoba pri sesalcu. Skrtačim ročno in špricam po 4 urah, sem mislila, da mi bo palec odpadel, druga dan po prvo pomoč fizioterapevtki (kinesio), čez 14 dni ni bilo bolje, kličem zdravnico in ravno dan pred obiskom zdravnice, pride do poslabšanja zaradi povodca +32kg pes+sunkovit poteg proti mački (ker sem neumno za trenutek prijela povodec v desno roko). Sledi 14 dni maximalne doze bBrufena, hlajenja...Avgusta še ni bilo bolje naredijo RTG 8vse BP), kirurg pravi, da ni za operirat, točne diagnoze itak nimam. Do tega dne je sicer roka manj zatekla, a še vedno pretežno neuporabna, palec ne smem obremenit, sicer pride do kar močne bolečine, prav tako zapestja, pišem izredno malo, kot kura okorno, miško sem prestavila že takrat na levo roko.

december 2018 me po malem začenja boleti tudi desni palec in del zapestja, morda majhna oteklina. 28.2.2019 začutim močnejšo bolečino-utesnjenost, skratka neprijetno, a ni tako hudo kot z denso roko. Zaenkrat.

 

Zadnji teden v decembu me je tudi močno usekalo v kržu (5 dni apaurin 5mg + brufen 400).

Zadnji teden v februarju opažam rahlo bolečino, neugodje v levem gležnju, ki se je zadnja dva dni fino okrepilo, da prazaprav kar fajn boli in pravzaprav čutum bolečino v celotnih mečih sedaj (moja krivda, ampak trenutni nimam nikogar, ki bi lahko peljal psa na sprehod, ampak se trudim razbremenit, kolikor je možno p.s. poskrbm, da se psica ne zaganja več, če pa je kak predel rizičen, jo dam na halti).

 

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 2. mar 2019 15:51
Povezava do prispevka

Da nadaljujem, ker prej vsega nisem uspela stipkat.

Pred nekaj leti me je tudi blazno, na meji vzdrženega bolel mezinec na desni roki. Kot otrok, pri 6 letih je bil zlomljen. Potem sem dobila nasvet, da naj stiskam tisti gumasti krog in je resnično pomagalo! Do pred 8 mesecev sem redno stiskala, bolečin ni bilo. Zdaj pa zaradi palca/zapestja ne morem. Ker svinjsko zaboli in se je počasi vrnila tudi bolečina. Topa. Pride kot strela z jasnega. Za zdaj še ni tako zelo hudo kot pred leti.

S čim si pomagam (poleg tistih 14-21 dni Brufena).

Hlajenje včkrat dnevno, vmasirala sem  si olje Just 31, ki sem ga redčila s kokosovim in to je bilo približno 2-3 mesece in obkladki iz arnike in gel vražji krempelj. Zatem sem nabavila gel z arniko in ga uporabljala vse do pred dvema dnevoma, ko ga je zmanjkalo, nadomestil ga je gel od Favna z arniko, vražjim krempljem in še nekaj zelišči. Polar frost-hladilni gel med službo, obiski, kadar leda nisem imela pri sebi. Kinezitaping v začetku ko so bile ves čas neznosne bolečine. Sedaj samo občasno.

Pri hrbtu, kolenu in gležnju in stegenskih mišicah, mečih, mi paše bolj toplo-imam tudi grelni gel, ki si ga vmasiram.

Pri gležnju mi paše kombinacija gretje-hlajenje.

5x UZ terapija samoplačniško in 1x magnetna terapija tecar.  Za palec na roki.

Počasi sem že brez idej....aja včeraj sem za hec na YT vpisala pain relief msic in nekaj našla. Saj glasba mi je všeč, sprošča, umirja, za pred spanjem in za chill out je super. Če bo kak dejanski efekt, se pa pustim presenetit.

te dneve torej čutim:

  • zmerno zategnjenost na desni strani vratu,
  • zmerno bolečino v spodnjem delu hrbta (mišicah, kolikor jih je sploh), morda rahlo mravljičenje ob prisilni drži
  • zadnjih nekaj let ne morem spat na desnem boku, saj me začne boleti rama
  • levi palec in zapesje čutim neugodje, rahlo bolečino
  • desni palec je še vedno zatečen first dorsal compartment, tudi palec je malenkost zatečen in malo v zapestu, ne zmorem bremen, finih gibov, normalnega pisanja z roko, daljšega klikanja z miško
  • leva ritnica, zadnja stegenska mišica,  MCL in celotna noga do stopala, in okoli zunanje strani gležnja, proti prsom (dopuščam možnost statike, ker sem pred tednom dni bila nekaj časa sklonjena v prisilni drži-presneta kopalnica, zatem me je 2-3 dni zelo bolel levi del hrbtnih mišic, ritnice, gre na bolje)

 

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
mijauuu
Starost: 37Pridružen: 9. avg 2009Prispevkov: 1045Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 4. mar 2019 20:35
Povezava do prispevka

Oprosti, ampak nimam nekih pametnih rešitev. Bi podala samo svoje videnje.

Ko sem prebrala začetek, sem mislila butnit ven: "Borelioza", ampak ko sem prebrala vse, bi boreliozo morda nekoliko umaknila, sicer je tudi mogoča, no, nasploh bakterije in virusi, na katere pa itak nimamo posebnega vpliva, ker jih medicina še ni uspela dovolj preučiti. Se jih še odkriva in je res zanimivo slediti kako se "spoznanja" in "čiste medicinske resnice" tako hitro spreminjajo. Lahko pa itak le ugibaš kaj bi jih ubilo ali omililo trajne poškodbe.

Zdi se mi, da te bolijo tisti predeli telesa, ki so bili izpostavljeni nekim fizičnim povodom za bolečino, kot so padec, pes, klikanje... križ je pa itak res pogost problem.

Jaz imam isto velike težave z bolečinami, podobno kot ti, povzročenimi z nekimi poškodbami. Roko, ki sem imela zlomljeno, jo res težko uporabljam. Ni govora, da bi lahko delala sklece. Na srečo je leva, tako, da je ne rabim preveč. Gleženj, ki sem si ga enkrat hudo zvila je tudi fuč zelo hitro ali kar konstantno. O hrbtu pa niti ne bi začela, imam težave od nekdaj. Prvič sem ostala trda nekje v gimnaziji med sesanjem. Ga moram res pazit, vsak pohod ali potovanje z rukzakom, mam naklofen v žepu... In tudi z drugimi stvarmi mam pogosto težave, tudi brez povoda. Kdaj udari koleno, itd.  Tudi prst in zapestje od klikanja, ko sem bila v službi.  Ko pa gledam okoli sebe, se mi zdi, da imajo vsi težave z bolečinami. Boljše kot koga poznam, bolj vem, kakšne vse bolečine ima, in zdravstvene in druge psihične težave. Samo za ljudi, ki jih slabo poznam, bi rekla, da zgledajo zdravo in bp. In bolj so ljudje stari, več bolečin imajo.

Tako, zdi se mi, da je bolj stvar tega, da postajamo bolj stari in se telo enostavno več ne regenerira tako hitro. Neke bolečine in težave postanejo pač trajne in jih moraš na nek način tudi sprejet. V trenutkih, ko so bolečina ali težave bolj intentzivne pa itak iščemo rešitve in jih morda najdemo, za nek kratek čas. In to je seveda super, ampak se bo itak spet vse ponovilo. Kdaj se mi zdi najboljši izhod, enostavno zanimanje preusmerit v kaj drugega. Je pa težko.

Po drugi strani pa smo enostavno nekateri bolj "defektni" od drugih, in spet nekateri so bolj "defektni" od nas. Pač moramo čimbolj prilagoditi življenje, našim zmožnostim.

Drugače bi rekla, da lahko pomagajo, samo tiste najbolj standardne stvari, počitek predelov, ki so boleči, ko je najhuje, na drugi strani razvijanje mišic na istih predelih (malo paradoksa mora biti), izogibanje povodom bolečine (pogosto nemogoče, kot npr. klikanje v službi - čeprav tu imaš lahko oporo za zapestje), zdrava hrana, kakšna masaža za hrbet, plavanje na splošno, določena prehranska dopolnila, morda sauna). In dosti potrpljenja. V primeru kakšnih bakterij po katerih se ti sistem rahlo "pokvari" pa kak antibiotik, ampak to je spet neka široka tema. Itak se ne sme lih svetovat antibiotika preko spleta Smile

Navajaš različne bolečine in težave, tako da verjetno bi morala vsako tretirat drugače.

No, za konec, želim ti, da najdeš eno dobro rešitev smiley če mi pride še kaj bolj konkretnega na pamet pa napišem

https://www.facebook.com/panchidorchi
0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. mar 2019 11:39
Povezava do prispevka

Vesela brainstorminga. Na boreliozo sploh pomislila nisem, zanimivo. Čeprav sem imela že kak klop in moja psic aima anaplazmozo, skoraj vsi sovaščani so prebolevali ali meningitis ali boreliozo. 

Zanimiva je tudi reč o poškodbah, čeprav vsega ravno nisem imela poškodovanega. Eni smo res bolj defektni, drugi manj. 

Me pa pomirja in morda celo za nianso izboljša bolečine tale reč https://www.youtube.com/watch?v=6jKRH2OJ0O8

Ostalih še nisem preizkusila in poslušala.

Simptome gripe oz verjela, da je pač gripa sem imela v zadnjih 5 letih 2-3x. Nazadnje v začetku februarja, ampak takrat je verjetno res bila, ker je zrolalo najprej šefico, potem mene. 

Klopne bolezni imajo navadno tak začetek. Okuženih klopov je veliko. Razne bolečine, vnetja, manjko energije, težave s kožo, slabosti, prebava in razne čudne reči so pa res lahko simpotom anaplazmoze ali borelioze...ha! kako nisem pomislila na to? Vseeno se splača preverit titre, magari pri veterinarju s snaptestom, če  zdravnica ne bi želela. :D 

 

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
_barby_
Starost: 38Pridružen: 12. avg 2004Prispevkov: 479Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 5. mar 2019 14:45
Povezava do prispevka

Mogoče, če si preveriš kri če gre za kakšno vnetje...Iz bolečin v kolenih in hrbtenici in nasploh v sklepih mi deluje podobno kakšnemu revmatoidnemu artritisu, ki lahko ima tudi vzpone in padce... Če sem čist mimo zadela se opravičujem. Ne vem, samo ugibam, imam pa jaz podobne bolečine (zapestje, hrbet), kljub telovadbi, zdravemu načinu življenja. Je pa res, da veliko sedim (služba). Pomagajo mi tople kopeli, masaže...  smiley

Wake up in the morning felling like pdiddy, grab my glasses im out the door im gonna hit this city...

Blue eyeshadow should be illegal.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 5. mar 2019 18:27
Povezava do prispevka

Si že kaj googlala fibromialgijo?

SIcer mnogo napisanega zveni kot poškodbe oz. njih posledice, ampak vse pa ne.

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
mijauuu
Starost: 37Pridružen: 9. avg 2009Prispevkov: 1045Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 5. mar 2019 21:49
Povezava do prispevka

No, ja, ker sem se pred par leti dosti ukvarjala z vsemi temi bakterijami in razno raznimi boleznimi, ki jih le-te povzročajo naj povem, da je artritis lahko povzročen tudi od borelije ali npr chlamydie pneumoniae. Za fibromialgijo pa obstajajo tehtne špekulacije, da je v bistvu borelioza. Moja mama ima fibromialgijo. In še ogromno drugih bolezni naj bi povzročale raznorazne bakterije.

Sicer že kakšno leto nisem na tekočem in stvari se na tem področju res hitro razvijajo. Že če pogledam na HPV virus, se je znanje o tem res zelo razširilo v zadnjih 10 letih.

Borelij je itak ogromno različnih vrst, naš imunski sistem je pa spet unikaten in reagira različno. Poleg borelije pa obstajajo še tone drugih bakterij, virusov, parazitov ipd, ki naj bi se prenašale prav tako preko klopov in morda tudi kako drugače. Za nekaj teh je že tudi uradno dokazano, za večino pa ni uradno dokazano, so pa določene študije, ki to ugotavljajo (mnogo krat ne dovolj obsežne, da bi se stvari tudi uradno potrdilo). Iz  glave se tako spomim babesio, bartonello, mycoplasmo in klamidijo pn., ehrlichio.... Preveč je tega. Nekatere sicer (zdaj se ne spomnem katere) so lažje za ugotovit in zdravit, druge težje.

Sicer pa v Sloveniji možnosti zanesljviega testiranja za borelijo ni in zdravniki nimajo pojma o tem. Vsaj po mojih izkušnjah. Mislim, da so testi za boreliozo 60% zanesljivi, če se prav spomnem. Ali celo manj. Vem, da je v Nemčiji drugače v redu odkrivanje. In v marsikateri drugi državi jemljejo take infekcije bolj resno. Čeprav na koncu koncev ne moreš kaj preveč ukrepati, da bi si zdravtsveno stanje res izboljšal.

Mnogi so prepričani, da se borelioze in vsega zgoraj naštetega ne da kar tako enostavno rešit kot piše v zdravstvenih priporočilih.

Mnogi si pomagajo npr. z Buhnerjevim protokolom (različna zelišča) ali ILADS zdravniki (terapije s kombinacijo antibiotikov, ki jo jemnlješ leta). To seveda ni uradna medicina. Naj bi pomagal artemisin, ki je v pelinu, ampak je prepovedan v EU. Se ga da sicer kupit od drugod. Ne vem kako je s tem v Sloveniji, no. Je pa drag.

No, v glavnem zelo široka tema.

https://www.facebook.com/panchidorchi
0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. mar 2019 7:30
Povezava do prispevka

Katere parametre pri krvi pa bi morala preverit za vnetja? Do sedaj sem bila 2x pri osebni zdravnici in 1x pri kirurgu, pa jim to ni prišlo na misel.

Za Fibromialgijo sem pa že slišala in brala o njej, pa mislim, da to ni to, navadno ti jo diagnosticirajo, ko nimajo pojma kaj je s tabo, lahko pa da se motim.

V nedeljo grem v hrib hodit, navadno mi je takrat roka dodatno zatekla in me zanima če po po "zimskem spancu" enako. 

Torej je pri nas človek nasankal, če je staknil boreliozo ali anaplazmozo ali kako drugo bakterijo, katere še ne znajo diagnosticirat, za to sploh nisem zasledila, da bi kje testirali. Pa verjetno ni tako zelo redka. 

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
_barby_
Starost: 38Pridružen: 12. avg 2004Prispevkov: 479Kraj: MariborStatus:Offline
Objavljeno: 11. mar 2019 13:58
Povezava do prispevka

Preveriš z testom sedimentacije rdečih krvničk ali eritrocitov. To je osnovna, ki pa ne pokaže nujno stanja. Potem so še testi celic, mišic, jeter, in določitev uratov, ultrazvok sklepov.. Če splošni zdravnik ne najde neke povezave te lahko napoti na nenujni pegled pri specialistu revmatologu, ki bo pogledal vse te zadeve. Ultrazvok sklepov lahko predlagaš v vsakem primeru, glede na to, da imaš ponavlajoče se bolečine.

Wake up in the morning felling like pdiddy, grab my glasses im out the door im gonna hit this city...

Blue eyeshadow should be illegal.
0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 14. maj 2019 12:22
Povezava do prispevka

Takole je. Redno meditiram in po dobrih dveh tednih je bilo bolečin manj, sedaj me boli pravzaprav samo nesrečna roka in lopatica, kjer imam zateglo in čakam masažo za razbijanje vozljev.

Pravijo pri dr. med,  da pa sem malo depresivna. Čeprav za zdaj ni potrebe po kakih zdravilih. Ne bi si mislila. Vem, da sem pod ogromnim stresom zaradi zelo slabih odnosov doma, kjer živim, pa žal ni na vidiku še prav hitro druge možnosti. Vem, da sem v določenih situacijah tesnobna in si pomagam s tehnikami domišljije, pozitivnih afirmacij, z gibanjem...Vem, da imam še veliko za predelat.

Ta krvna slika (običajna + ščitnica) je menda BP.  Nisem videla na lastne oči, sem poklicala po telefonu.

In sedaj sem prenehalajesti KT. Jedla sem jih nekak od 2012...Zdaj pa sem dala na off. (čeprav me malo skrbi da ne bo spet vsakih 21 dni močna krvavitev 7 dni in 14 dni bolečih jošk vsak mesec). Ampak ker vplivajo na psiho in ker znajo vplivat tudi na poškodbe.

 

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
teatime
Starost: 35Pridružen: 18. feb 2010Prispevkov: 1268Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2019 12:18
Povezava do prispevka

Meni se je konkretno poznalo na psihi jemanje KT - sem postala čisto brez volje, melanholična in apatična. Če se prav spomnim se je stanje kmalu po prenehanju jemanja normaliziralo (vsaj na tem področju). Upam, da bo pri tebi podobno.

Coffee, tea and sympathy.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 15. maj 2019 16:21
Povezava do prispevka
Binas je napisal/a

Pravijo pri dr. med,  da pa sem malo depresivna. 

Itak, klasika. Kot sem že tukaj pisala, s(m)o bojda danes vsi depresivni oz. bolje rečeno, so AD zdravilo za vse težave. Če slabo spiš - AD. Težave s prebavo - AD. Utrujenost kot posledica izgorelosti in/ali sindroma kronične utrujenosti - AD. Če ne skačeš do stropa od vzhičenosti vsak dan - AD.
Celo v obraz ti povedo, da očitno nisi depresiven, amapk morda bi pa vseeno probal AD.smiley

In ja, JASNO, da se počutimo depresivno, če smo v težki in (navidezno) brezizhodni situaciji, ki ji ne vidimo konca, izhoda. Ja kdo bi pa skakal po stropu od veselja? Bi oni? Bi prav rada videla heroja, res. Ampak to ni depresija per se - depresivno počutje je le POSLEDICA - treba je odpraviti VZROK, torej okoliščine.

Skratka, vse, kar je (in tudi kar ni) 'narobe' z nami, je očitno - kot se je fantastično izrazil eden od naravnih dr. - pomanjkanje AD.smiley

(Pa da ne bo pomote - kdor verjame v njih oz. meni, da je to rešitev, naj. Ampak na srce polagam - pozanimajte se prej še izven klasičnih virov.)

 

Binas, res ni NOBENE možnosti, da greš kam drugam? Magari za sostanovalko, v sobo .. karkoli? Ker ravno to, da se nam vleče stresna situacija (torej da se stres ne preneha), nas pokoplje. Mi smo bili narejeni za kratkotrajen stres (napad divjih živali - beg ali boj - nekaj sekund do min stresa, ne tedne, mesece, LETA, kot je bil pri meni in je, kot vidim, pri tebi). MORAMO nekako poskrbeti zase, ker posledice so rak, infarkti ipd.

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 36Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1239Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. maj 2019 7:29
Povezava do prispevka

Jaz nisem na ADjih.  Točno zaradi tega, kar si napisala. Vzrok je v slabih, strupenih odnosih. Za funkcinalne odnose morajo biti vsi pripravljeni kaj narediti, it na terapijo, predelovati čustva, misli, vzorce.

Žal je realnost taka, da ni možnosti. Vse sem pregledala, prevprašala, ves čas psremljam situacijo. Tudi za drugo službo gledam, po drugih krajih.

Zdaj se mi je sicer uspelo zaljubit...Amapk osnove, svojega doma, to še nimam uštimano.

Ker eno pa vem...Da sama s sabo ne bi bila sposobna živet, če najdem Bini drug dom. Ker vem kako to sesuje psa, sploh pa starejšega in "smotanega".

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Bolečine v različnih delih telesa, vnetja
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zvezdnice, kot so Jennifer Lawrence, Kate Hudson, Serena Williams in Emma Stone so na rdeči preprogi zažarele v (kot) poročnih oblekah.