Toreeej

Ravnokar je mami naredila ful dobro jed iz kvinoje, ki se jo lahko uporabi kot zajtrk, malico, večerjo ali sladico. Tako, da bom kar sem recept napisala. Zraven sem dodala še podatke o glikemičnem indeksu, ki je povsod precej nizek. Ne vem, če imamo kako temo z jedmi z nizkim GI...
V posodo daš šalčko mleka in šalčko vode in dodaš šalčko kvinoje (ki jo prej opereš pod vročo vodo, dokler se ne neha penit, GI=35). Rahlo vreš 15 minut in po potrebi dodajaš vodo. Kvinojo pustiš v posodi še 5 min (v tem času kvinoja popije vso vodo).
Dodaš 1-2 šalčki gozdnega sadja( maline=32, rdeči ribez=25), pol žličke cimeta in premešaš. Sladkaš po okusu, mami je dodala 4 žlice agavinega sirupa (GI=13). Na suhi ponvi popražiš 1/3 šalčke oreščkov (pri meni so bili to mandlji, GI=15) in jih potreseš po kvinoji.
Yum.
