Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kuhajmo z Anjo

tanjal
Starost: 69Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 22. okt 2006 9:17
Povezava do prispevka
nekatere že veste, da sem bila včeraj na kuharskem tečaju z revijo anja. kuharski mojster jure munda je pripravil nekaj dobrih receptov, od katerih vam posredujem tiste, ki so meni najbolji.

1. krompirjev narastek - sestavine: krompir, kisla smetana, sezam, jajca, poljubni sir, pšenični zdrob, muškatni orešček, sol.

priprava: skuhaj krompir v kosih in ga pretlači. hladnemu primešaj kislo smetano, prepražen sezam, rumenjake, nariban sir in zdrob ter začimbe. stepi trd sneg in ga osoli. previdno ga primešaj h krompirju. maso stresi v pomaščen ognjevaren pekač, ki si ga potresla s pšeničnim zdrobom in pri 200 stopinjah (ventilatroska pečica) peci pol ure. ta narastek je odlična priloga.

2. pečene jabolčne rezine z vanilijevo omako
sestavine: jabolka, maslo, bučno olje, med, jabolčni sok, vanilija, cimet, klinčki, vanilijev puding
priprava: jabolka nareži na kolobarje in jim odstrani peške. opeči jih na mešanici masla in nekaj kapljic bučnega olja. pokapaj z medom in prilij sok, začini z vanilijo in začimbami. počasi naj vre 5 minut. jabolka poberi iz posode in jih zloži na krožnike. omako zgosti s podmetom iz pudinga. omaka mora biti gostljata, ne pregosta. z njo prelij jabolka na krožnikih.

količine namenoma že v originalne receptu niso navedene, da se malo prepustite domišljiji, tako kot smo se udeleženke tečaja.

upam, da vam bo tako uspelo, kot je nam in da boste uživale.

tale dva recepta za začetek. ostale bom še napisala. lp.
tanjal
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. okt 2006 12:53
Povezava do prispevka
A so ti tečaji še?
 
Kako pa izgledajo, koliko stanejo in kje so?
 
(morda bi šla za hec kdaj malo pogledat na katerega, hehe  )
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
tanjal
Starost: 69Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. okt 2006 6:50
Povezava do prispevka
akasha, še so ti tečaji. v vsaki anji je razpis za prijave potem pa izžrebajo udeleženke. včasih so bili v gostinski šoli, sedaj so pa v gorenjevem salonu v velenju. lp.
tanjal
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 23. okt 2006 7:50
Povezava do prispevka
O, to mam pa blizu. Bom šla kdaj pogledat.
0
Nazaj na vrh
tanjal
Starost: 69Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. okt 2006 9:46
Povezava do prispevka
sonja, to je ob sobotah, ampak ne vem, če je vsako soboto. lp.
tanjal
0
Nazaj na vrh
andreya
Starost: -14Pridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 3715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. okt 2006 19:38
Povezava do prispevka
Tanjal, jaz bi pa še kakšen recept, please.
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 23. okt 2006 20:44
Povezava do prispevka
Se pravi,da ne mores iti,ce nisi izzreban?
THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
tanjal
Starost: 69Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. okt 2006 6:40
Povezava do prispevka
andreya, bodo, samo ne morem vse naenkrat. saj veš, avtorske pravice. lp.
akasha, izžrebajo med tistimi, ki se prijavijo na njihove razpise za tečaje. lp.
tanjal
0
Nazaj na vrh
andreya
Starost: -14Pridružen: 28. mar 2004Prispevkov: 3715Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. okt 2006 7:58
Povezava do prispevka
Tanjal, super, kar počasi. Jaz sicer še prva dva nisem sprobala, imam pa že sprintana v kuhinji na pultu, tako da do realizacije ni več daleč. Slišita se pa fajn.
0
Nazaj na vrh
tanjal
Starost: 69Pridružen: 21. okt 2003Prispevkov: 5870Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 12. nov 2006 12:06
Povezava do prispevka
še dva zanimiva recepta:
1. skutini zrezki - sestavine: skuta, jajca, ovsaen kosmiči, ržena moka, peteršilj, drobnjak, koperc, sol, olje za pečenje
priprava: skuto, jajca, kosmiče, moko in začimbe smešamo skupaj. zmes naj bo taka, da se ne prijema rok, ko z mokro dlanjo oblikujemo kepico. zmes mora malo počivati, ker kosmiči vežejo tekočino šele čez nekaj časa. z vlažno roko obliku pekice, te pa v en centimeter debele zrezke. lahko jih spečeš na naoljeni ponvi, ali pa polagaš na pekač obložen s peki paprijem in spečeš pri 200 stopinjah v ventilatorski pečici. zrezki naj bodo zlato rumeni.

2. korenjeva omaka - sestavine: olivno olje, korenje, česen, voda ali juha za zalivanje, sladka smetana, belo vino, majaron, sol
priprava: naribano korenje popraži na olju, dodaj česen in tekočino. dobljena zmeš mora biti gosta, ne pa videza juhe. počasi na tihem ognju pokrito duši. duši naj se 20 minut. prilij smetano in vino, ter začini z majaronom. zmiksaj, da bo omaka popolnoma gladka. soli in postavi nazaj na štedilnik. zelo previdno kuhaj še 10 minut. pogosto premešaj, da se jed ne prismodi.

3. zelena z olivami - sestavine: stebelna zelena, olive brez pešk, olivno olje, jabolko, origano, sol
priprava: oprano zeleno in olive nareži na kolobarčke. stresi na pooljeno kozico in počasi duši. 10 minut bo dovolj. primešaj na kockice narezano jabolko in začimbe. dodaj zeleni in dalje duši 5 minut. na koncu po potrebi dosoli.

upam, da vam bodo vse jedi všeč, tako kot so bile meni.lp.
tanjal
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kuhajmo z Anjo
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Fauci je dejal, da ne ve, od kod se je vzelo pravilo o socialni oddaljenosti dveh metrov, priznal pa je tudi, da ni bilo študij, ki bi priporočale maskiranje otrok.