Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kruh

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 17. jan 2005 13:16
Povezava do prispevka
Hvala za odgovor.
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 10. feb 2005 11:36
Povezava do prispevka

Danes sem Alnaturi poslala vprašanje glede tega kruha in so mi odgovorili naslednje:

You wonder how Alnatura bread can keep for such a long time after it is produced.

Alnatura bread is made in a special procedure that insures its long lasting freshness. Of course we do not add conservatives or other chemical substances.

The bread is baked with freshly ground grain. It then rests for 24 hours before being cut into slices. The slices are packed into a special foil and sealed air tight. The bread packs have to be pasteurised: They are heated until the inside of the bread reaches 75

0
Nazaj na vrh
Jerca
Starost: n/aPridružen: 15. maj 2004Prispevkov: 7789Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 10. feb 2005 12:06
Povezava do prispevka
A rok uporabe velja tudi potem, ko si vrečko odprl? Jaz imam v hladilniku te ktuhke, zaprte v plastični škatli s pokrovom.
0
Nazaj na vrh
.:sonja:.
Starost: 42Pridružen: 21. okt 2004Prispevkov: 7366Kraj: VelenjeStatus:Offline
Objavljeno: 10. feb 2005 12:24
Povezava do prispevka
Ne, rok uporabe velja, ko so zaprti. Pol pa ko imaš odprte, se ti pa tako zelo hitro posušijo in niso več užitni.
0
Nazaj na vrh
melitek
Starost: 33Pridružen: 23. avg 2006Prispevkov: 123Kraj: dolenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 24. avg 2006 21:01
Povezava do prispevka
jst pa pečem sama zase doma kruh...iz polnozrnate moke dodam samo 2 žlici ovsenih kosmičev....vendar ga ne pojem veliko....tako rezino kot je prepečenec nič več..torej pomojem ni tako kalorično,a ne??
uzivai!!!!
0
Nazaj na vrh
melitek
Starost: 33Pridružen: 23. avg 2006Prispevkov: 123Kraj: dolenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 24. avg 2006 21:15
Povezava do prispevka
pa se to zdei smo nabavl aparat za peko kruha pa me zanima...če lohka notr pečemo polnozrnat kruh...samo iz polnozrnate moke....
uzivai!!!!
0
Nazaj na vrh
*ela
Starost: 39Pridružen: 25. mar 2006Prispevkov: 371Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 24. avg 2006 21:18
Povezava do prispevka
super melitek, vse po malem pa je ...jst ga tud včasih spečem v kruhomatu, najljubši mi je iz polnozrnate moke, ovsenih kosmičev in lanenih semen
0
Nazaj na vrh
*ela
Starost: 39Pridružen: 25. mar 2006Prispevkov: 371Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 24. avg 2006 21:20
Povezava do prispevka
no v bistvu jst uporabim pol bele in pol polnozrnate moke, mislim pa da tudi s samo polnozrnato nebi smel biti problem...sej zraven kruhomata si dobla tud recepte ane?
0
Nazaj na vrh
melitek
Starost: 33Pridružen: 23. avg 2006Prispevkov: 123Kraj: dolenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 25. avg 2006 11:10
Povezava do prispevka
ja,tudi recepte sem dobila zravn...in sem tkoi spekla polnozrnat kruh...brez bele moke zraven..in je super!!!njam
uzivai!!!!
0
Nazaj na vrh
Demy
Starost: 48Pridružen: 16. mar 2006Prispevkov: 1292Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 21. okt 2006 19:01
Povezava do prispevka
Jaz pa pečem sedaj kruh kar doma. Samo ta začetek vikenda 6 hlebcev.
Potem pa ga dam na pol in v skrinjo.
0
Nazaj na vrh
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 22. feb 2015 12:38
Povezava do prispevka

Jaz daleč največ pečem tale kruh, ker je od vseh najhitrejši in je dobrega okusa.

Dam pol bele in pol polnozrnate moke. V recept dodam še 1 žlico deviškega olivnega olja (in za toliko zmanjšam količino vode).

Po tem, ko dam testo v model, ga vzhajam še kakih 30 min (v receptu poiše, da tega vzhajanja ne izvaja).

Z vzhajanim kruhom v modelu je treba biti zelo previden, ker če se kam zadene z modelom, takoj pade dol za kak cm. Sicer je tako, da tudi če pade dol, je še vedno v redu za jest in ima luknjice, trpi samo izgled....

Recept v nemščini

THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
retro chick
Starost: 33Pridružen: 23. feb 2015Prispevkov: 5Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2015 11:12
Povezava do prispevka

Meni je odličen tisti ajdov z orehi, mmm! skoraj povsod ga že imajo (merkator, hofer, tudi v kakšni pekarni).

0
Nazaj na vrh
Ineya
Starost: n/aPridružen: 9. sep 2010Prispevkov: 2012Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 23. feb 2015 18:07
Povezava do prispevka

Sama zadnje čase redno uporabljam kruhomat. Pečem ga 2-3×tedensko, 0,5kg hlebček in ga je več kot dovolj, kolikor se ga poje. 

Najraje oz. ponavadi spečem kar polnozrnatega s semeni..mmmsmiley

Recept za srečno življenje si moramo napisati sami.
0
Nazaj na vrh
Resa
Starost: 35Pridružen: 12. jun 2014Prispevkov: 51Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 18. apr 2015 14:10
Povezava do prispevka

Meni je tudi daleč najboljši ajdov z orehi. Amapak ga kupim poredko, ker se ne znam ustavit in bi naenkrat pol hlebca pojedla. smiley Nekajkrat sem ga sama pekla, ampak bi morala nabaviti kakšen manjši pekač, da bi lahko manjše kruhe spekla... Ponavadi je dober, ampak se vleče. Ga doma nasplošno ne pojemo veliko.

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 20. apr 2015 16:06
Povezava do prispevka
Resa je napisal/a

Meni je tudi daleč najboljši ajdov z orehi. Amapak ga kupim poredko, ker se ne znam ustavit in bi naenkrat pol hlebca pojedla. smiley

Hehe, to, ja.smiley

Jaz sem sicer ravno v soboto po nekaj mesecih spekla spet svojega bio rženega.smiley

A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kruh
Stran 5 od 5
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo