Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Kaj boste pekli za praznike?

Pojdi na stran 27 , 28 , 29 , 30 , 31 , 32 , 33 , 34 , 35 , 36 , 37
baby_cat
Starost: 40Pridružen: 2. feb 2007Prispevkov: 71Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. dec 2007 18:46
Povezava do prispevka
punci, hvala za recepte. Bom poskusila tiste tvoje Sydney 
smejte se
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 11. dec 2007 18:47
Povezava do prispevka
OK...javi potem, kako ti bojo uspeli. Mislim, da si bom tudi jaz danes pripravila maso...jutri pa peka Smile
0
Nazaj na vrh
Miškolina
Starost: n/aPridružen: 4. jul 2004Prispevkov: 3061Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. dec 2007 20:39
Povezava do prispevka
Sasska, mogoče si jih predolgo pekla? To je treba pri vseh piškotih dobro pazit.. Sicer pa če se držiš tistega recepta, potem ti mora ratat. Jaz sem takrat prvič delala medenjake po tem receptu in so odlično izpadli.
Če pa se ti spet zalomi pa jih shrani v pločevinasto škatlo in se bodo po nekaj dneh sami zmehčali. No, v vsakem primeru jih moraš hraniti v škatli.
0
Nazaj na vrh
sasska
Starost: -13Pridružen: 4. apr 2006Prispevkov: 2974Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 11. dec 2007 21:07
Povezava do prispevka
Saj ko sem dodala med in verjetno še kaj (maslo, mleko... ne vem več) so bili božanski. Mogoče sem imela slab dan ali pa je tehtnica pri kateri sestavini zatajila... ta teden spet pečem in poročam. 
.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. dec 2007 23:29
Povezava do prispevka
sasska, edino, kar bi lahko bilo - ali si jih predolgo pekla, ali pa je bil kakšen kiks pri sestavinah. Tole je recept od sestre Vendeline, predelan s strani Maye May, ki je dodala še mleko (ne predstavljam si, kakšni bi bili brez) in po njem delam že tretje leto. Res ne smejo biti premajhni in ko malo porjavijo, so gotovi. Potem pa takoj obliv gor in v škatlo z njimi.
0
Nazaj na vrh
tejči_h
Starost: 40Pridružen: 3. feb 2007Prispevkov: 111Kraj: PtujStatus:Offline
Objavljeno: 15. dec 2007 13:03
Povezava do prispevka
Jaz sem pa včeraj pekla skutine in orehove potičke


0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 15. dec 2007 15:06
Povezava do prispevka
UUU...njam njam njam...se mi kr sline cedijo Wink
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 15. dec 2007 17:23
Povezava do prispevka

quote:60f7e5b356="Miškolina"

Staša, oprosti, ker ti šele zdaj pišem ampak me ni bilo par dni doma. Slikica mlečnega obliva, ker belega ni več:

image file name: 2kdfef3cffff.jpg

Piše v navodilih, da se segreje obliv v mikrovalovki in nato odreže rob embalaže in takoj krasi pecivo. Vem, da je malo pozno, ampak vseeno upam ,da je kaj pomagalo!
 
 
Je kdo letos čaral s tem? Imam belo kuverturo, isti proizvajalec, ampak se mi lani ni lepo stopila (topila sem jo v vodni kopeli) in me zanima, če je potrebno dodati maslo ... Po navodilih ni treba, samo raztopiš, odreže vogalček in gotovo.
 
Sicer pa, imam še Manner kuverturo ter eno od Schwarzau (se mi zdi), in sicer belo. Zdaj pa ne vem, koliko naj dodam masla na 100 g (najraje bi kar kokosovo, bom pomojem najlepše prišlo).
 
Potrebujem pa za obliv za piškote, za črte, vijuge ... ki se morajo čisto strditi, da se mi potem ne packa v darilnih celofanastih vrečkah.
 
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2007 15:23
Povezava do prispevka
quote:1138839d79="J.Lo"
Ushy je napisal/a
Čokoladni išlerji. Najbolj krhki in najboljši piškoti v mojem življenju :D.
image file name: 2ke6dd2c6ad7.jpg
 
Alexa, lani si nalepila tole slikico, recepta pa ne najdem ... Bi se ti ga dalo napisati?

meni tole zgleda identično kot huzarski krapki --> http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=5684


Sej so krapki, verjetno sem se zmotila. J.Lo tud, če ti ne odpre, sem jaz tle gor napisala recept. To je meni osebno najboljši piškot, ki sem ga nardila v lajfu.
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2007 15:37
Povezava do prispevka
Živjo Staša :D,
a si mogoče kdaj potem naredila začinjene piškote (z javorjevim sirupm) in ali so dobri? Ali pa se bolj splača delati klasične medenjake?

Hvala Big smile
0
Nazaj na vrh
Lumpa
Starost: 42Pridružen: 2. nov 2004Prispevkov: 7406Kraj: VrhnikaStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2007 16:27
Povezava do prispevka
Tele piškotki so božanski...
 
namazala sm jih pa s pomarančno in ribezovo marmelado...
Spet se mi je na bolš poslabšal.
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. dec 2007 21:36
Povezava do prispevka
alexa je napisal/aŽivjo Staša :D,
a si mogoče kdaj potem naredila začinjene piškote (z javorjevim sirupm) in ali so dobri? Ali pa se bolj splača delati klasične medenjake?

Hvala Big smile
 
alexa, ravnokar jih grem delat  Zdaj že tretje leto zapored, meni so super  Medenjaki so čisto druge strukture, podobni so si le v tem, da imajo oboji okus po NY začimbah ...
0
Nazaj na vrh
alexa
Starost: n/aPridružen: 16. jan 2005Prispevkov: 6840Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 17. dec 2007 9:14
Povezava do prispevka
Heee Big smile , super. Jaz jih bom tudi letos, ker mi je recept precej zanimiv in tak zlo...božičen.
Dej ti malo fotkaj svoje čarovnije, prav?

Dodatek Question mere so v dl
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -13Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. dec 2007 10:20
Povezava do prispevka
Lumpa je napisal/a
Tele piškotki so božanski...
 
namazala sm jih pa s pomarančno in ribezovo marmelado...


Lahko samo potrdim. Včeraj spekla...
0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 17. dec 2007 10:32
Povezava do prispevka
Danes zaključujem, potem pa dam fotke gor, prav?
 
Jp, mere so v dl, kar mi je šlo na živce, zato sem si jih že lani preračunala:
 
100 g masla/margarine
150 g rjavega sladkorja
130 g javorjevega sirupa (letos po pomoti dala 150 g, pa se mi zdi še boljša masa za valjat)
100 g sladke smetane
500 g moke
...
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Kaj boste pekli za praznike?
Stran 32 od 67
Pojdi na stran 27 , 28 , 29 , 30 , 31 , 32 , 33 , 34 , 35 , 36 , 37
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Večina žensk (in tudi vseh ostalih) si predstavlja menopavzo povsem napačno.