Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Dilema med dvema moškima

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
meme
Starost: n/aPridružen: 24. avg 2011Prispevkov: 1393Kraj: /Status:Offline
Objavljeno: 6. apr 2012 14:10
Povezava do prispevka
Kar komplicirana situacija Hug
predlagam ti, da razmisliš nekaj v tem stilu:
- ali bi o razhodu s sedanjim fantom razmišljala tudi v primeru, da nebi bilo te 'kemije' s tanovim ?
- si pripravljena daljšo zvezo ''tvegati'' za neko romanco + posledice, ki lahko nastanejo v službi če bi se 's tanovim' potem razšla

Če bi fanta zapustila v vsakem primeru, veš da zveza nikamor ne pelje, da 'to ni to', potem sploh ni kaj razmišljati, ker je odločitev jasna....
Če pa na to tvojo odločitev vpliva predvsem ta novi fant, vidiš kako je pozoren, vse je novo... je pa druga stvar. Ker nihče ni popoln, lahko da ima ta novi napake, ki jih tvoj sedanji fant nima in te bodo te še bolj živcirale.. Na začetku je vsak super in fajn in oh Wink
0
Nazaj na vrh
kokola
Starost: 23Pridružen: 13. feb 2008Prispevkov: 3747Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. apr 2012 14:34
Povezava do prispevka
Jaz vidim predvsem 2 situaciji:
 
1.) Nisi (najbolj) srečna s svojim fantom. Povem ti, ljubezen kot odnos bi morala biti enostavna. Če vidiš, da nista za skupaj, da pač ne funkcijonira, da ti ne more dat, kar rabiš (pozornost)..Razmisli a vidiš prihodnjost z njim.
 
2.) Odnos s sodelavcem. To,da je sodelavec (ok, vas je sicer velik) res ni najbolj idealno. Verjamem pa,da si do njega razvila neka čustva (naklonjenost, simpatija)..Bi jih tudi če bi bila samska? Po moje ti sodelavec daje, kar tebi ugaja (pozornost) in ga zato se ga veseliš. Ker pač tega od tvojega fanta ne dobiš. Je pa vprašanje ali ima ta sodelavec tudi druge značilnosti, ki ga okarakterizirajo kot za-tebe-primernega. Verjetno ga namreč ne poznaš zelo dobro, se ne velik družita.
 
Na tvojem mestu bi razmislila kaj in kako s tvojim fantom (to bi sicer že mogla). Meni se po eni strani fant kr mal smili. Ne poznam situacije, a verjetno ga je nekaj pripeljalo do tega, da je pač bolj "hladen", si mislim, da če sta leto pa pol skupaj, ti le izkazuje ljubezen in je dober do tebe, te ima rad. Poleg vsega je tak že leto in pol, ni nekaj s čimer te je presenetil 5dni nazaj. Po drugi strani je pa prav, da imata oba (in ti in tvoj fant) primernega partnerja, in v zvezi dobiš/sta vse oz.skoraj vse, kar želiš/sta.
 
Če nehaš s fantom ne naredi tega za to, ker misliš, da boš s sodelavcem lahko bolj srečna, ampak zato, ker veš,da (s fantom) ne moreš bit.

All I've learned from my mistakes is that I can't stop repeating them.
0
Nazaj na vrh
summertime
Starost: 34Pridružen: 6. sep 2009Prispevkov: 628Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 6. apr 2012 15:21
Povezava do prispevka
Jaz bom pa povedala samo en stavek, ki ti bo mogoče v pomoč. Tudi jaz sem bila enkrat v dilemi ali z nekom prekiniti zvezo ali ne in me je neizmerno mučilo to, da ga bom prizadela. Pa mi je meni zelo pomembna oseba rekla: " Nimaš pravice nekoga prizadeti, imaš pa pravico sebe osrečit!" Razmisli o tem stavku. 
0
Nazaj na vrh
Orion
Starost: 37Pridružen: 3. mar 2010Prispevkov: 857Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. apr 2012 15:25
Povezava do prispevka
Se podpišem pod zadnji stavek od kokole
 
Jaz ti predlagam, da se še enkrat pogovoriš s fantom, tko res iskreno in mu poveš, kaj te moti in zakaj (ampak brez obtoževanja). Mogoče ima ta fant slabe izkušnje iz preteklosti, mogoče si v družini niso toliko izkazovali čustev, mogoče je pač takšna bolj "hladna" oseba, ki ne izkazuje rada čustev. Premisli, ali te toliko moti, da tega nikakor ne moreš spregledat ali se lahko sprijazniš z manj pozornosti, kot jo želiš. Priporočam ti oz. vama tudi knjigo 5 jezikov ljubezni - govori o tem, kako ljudje na različne načine izražamo in dojemamo ljubezen. Mogoče tvoj fant izraža ljubezen do tebe s tem, da naredi kaj zate, namesto da ti npr. reče, da te ima rad.
Če čutiš, da ni več to to oz. če se ti zdi, da sta s fantom preveč različna in ne moreta dat drug drugemu tega, kar potrebujeta, potem je najbolj fer do obeh, da zvezo zaključiš. Ti pa svetujem, da ne skočiš takoj v zvezo s sodelavcem, ampak pustiš, da se stvar počasi razvija. Čisto mogoče je, da ti je sodelavec tako všeč samo zato, ker trenutno dobivaš od njega to, kar pogrešaš pri fantu. Vzemi so dovolj časa, da se bosta res spoznala in da boš prepričana, da želiš biti z njim.
0
Nazaj na vrh
Starlight
Starost: 36Pridružen: 16. dec 2008Prispevkov: 1869Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 6. apr 2012 15:26
Povezava do prispevka
Jaz sem bila v podobni situaciji, ko sem “izbirala“ med dvema - takratnim fantom, ki mi, podobno kot tvoj tebi, ni nudil tistega, kar sem si želela in kar sem potrebovala; drugi je bil pa prijatelj, s katerim je v nekem trenutku (povsem nenamerno in nehote) preskočila iskrica. Long story short: ugotovila sem, da ko oklevaš med dvema, ko se res ne moreš odločiti, ni to to. Če bi bilo to to, bi vedela. Vsaj tako je bilo pri meni. Jaz sem fanta pustila, s prijateljem pa nikoli nisva nič imela in danes vem, da je bilo tako najboljše. Nekaj let pozneje, sem za sedanjega fanta pustila bivšega. Ni bilo lahko, sem pa takoj vedela, da to moram narediti in nisem niti za trenutek oklevala med njima.
Nazadnje urejeno 6. apr 2012 15:28; skupaj popravljeno 2 krat
“Strive for perfection in everything you do.“ (Sir Henry Royce)
0
Nazaj na vrh
Cheeks
Starost: 36Pridružen: 22. feb 2010Prispevkov: 935Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 6. apr 2012 15:26
Povezava do prispevka

...

Nazadnje urejal/a Cheeks 11. feb 2021 19:16; skupaj popravljeno 1 krat
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 6. apr 2012 18:04
Povezava do prispevka
Meni se pa ful ne zdi komplicirano, ampak preprosto. S fantom že sedaj nisi nevem kako srečna oz. te mučijo dvomi, ob sodelavcu pa se ti porajajo nova čustva. Kot kaže, gojiš simpatijo do njega, če ne še več. Če tako čutiš, razdri svojo trenutno zvezo in bodi s sodelavcem. To bi te osrečilo, koliko razumem?
 
Kako bi bilo v prihodnosti, ti pa itak nihče ne more reči. Nič ni garantirano. Niti to, da bi ostala s svojim trenutnim fanotm, niti to, da bi ostala s sodelavcem. Če ne boš probala, pa itak ne boš vedela .
 
Se pa ful strinjam z zadnjim stavkom od Summertime!
0
Nazaj na vrh
Lisa
Starost: -14Pridružen: 27. jan 2006Prispevkov: 927Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. apr 2012 22:36
Povezava do prispevka
Sama sem par let nazaj bila v taki situaciji. S takratnim fantom sva bila skupaj kar nekaj let, ko sem se se zaljubila v drugega. Ker je bila ljubezen do drugega vedno močnejša in tudi obojestranska, sem pustila fanta in takoj skočila v novo zvezo. Po nekaj mesecih sva se celo preselila skupaj. In sedaj sem že nekaj let zelo srečna s tem fantom. Bila je ena najboljših odločitev v mojem življenju.
Ampak tako kot je rekla iza, nič ni garantirano.
0
Nazaj na vrh
Anina
Starost: 122Pridružen: 15. jan 2006Prispevkov: 7001Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2012 10:45
Povezava do prispevka
Popolnoma ista zgodba kot Lisina. Poslušala sem srce, čeprav nisem bila prepričana, da nama bo uspelo. Letos pričakujeva dojenčka, načrtujeva poroko in urejava stanovanje in presrečna sem!
0
Nazaj na vrh
iza
Starost: 122Pridružen: 17. jan 2007Prispevkov: 4988Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 9. apr 2012 22:35
Povezava do prispevka
niika je napisal/aPa še malo za šalo: zaenkrat  imata neodločen rezultat
 
Najbolš da ankleto nardimo . Niika fant/sodelavec...glasujte .
 
Ti naredi tako, da bo tebi najbolj prav. S čim manj "žrtvami", ampak vseeno tako, da boš ti najbolj srečna.
0
Nazaj na vrh
SwanHeart
Starost: n/aPridružen: 18. jul 2005Prispevkov: 1527Kraj: Nekje v temi s prekrizanimi rokamiStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2012 13:46
Povezava do prispevka
Ne kompliciraj in zaupaj, da se bo izslo tako, da bo zate najboljse. Prepusti se vetru ali kako se rece... go with the flow. Cas bo sam pokazu kje je tvoja pot. Pa poskusi cimmanj razmisljat.
There is only 1 part of the universe you can change and that part is your own self.
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 11. apr 2012 15:29
Povezava do prispevka
Word! Wink
Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
gita
Starost: 41Pridružen: 28. nov 2004Prispevkov: 17636Kraj: t.Status:Offline
Objavljeno: 13. apr 2012 10:47
Povezava do prispevka
brez da preberem tvoj post do konca in vse ostale odgovore, že skoraj na podlagi samega naslova ti lahko povem, da v kolikor si v resni dilemi na koncu iz ničesar ne bo nič. takšne situacije se ponavadi zelo slabo končajo - z razočaranjem pri vseh udeleženih.

seveda pa obstajajo tudi izjeme, ki pustijo sedanjega partnerja zaradi drugega, vendar so to primeri, ko je odločitev jasna kot beli dan - brez pomislekov Wink
0
Nazaj na vrh
alecia
Starost: 36Pridružen: 22. jul 2004Prispevkov: 701Kraj: okolica PtujaStatus:Offline
Objavljeno: 13. apr 2012 11:02
Povezava do prispevka
Po moje še sama ne veš, kaj bi rada - težiš pa k temu, da bi se iz tega izvlekla neprizadeta, se pravi z enim ali drugim.

Če bi bila vez do sodelavca tako močna, pa čeprav nenadna, bi pustila fanta in začela brez premislekov z njim. Tako bi naredila jaz, čeprav zase vem, da s sedanjim fantom sploh ne bi bila, če bi imela kakršen koli pomislek, da ni to to (kljub razlikam osebnosti v vezi in težavam, vendar je to popolnoma druga kategorija zame).

Pomisli, kako bi se počutil tvoj zdajšnji fant, če bi vedel, kaj se tebi plete po glavi. Nisi fer do njega, pa čeprav ne dobiš od njega, kar si želiš.
0
Nazaj na vrh
magrateja
Starost: n/aPridružen: 19. okt 2008Prispevkov: 2577Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 13. apr 2012 11:21
Povezava do prispevka
Če dokončno pustiš zdajšnjega fanta, moraš biti precej prepričana, da tega ne boš obžalovala, če se s sodelavcem sfiži zadeva. Če boš sposobna to videti kot znak, da bi trenutne veze itak moralo biti konec, potem je morda res najbolje, da se zaključi.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Dilema med dvema moškima
Stran 1 od 6
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Profesorica je razkrila, da je uživanje mesa nujno za duševno zdravje, saj veganska hrana ne vsebuje ključnih hranil.