Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Dilema glede sestre

Janie
Starost: 34Pridružen: 22. avg 2007Prispevkov: 882Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. apr 2008 15:48
Povezava do prispevka
Pozdravljene,
danes sem prišla do velikega razočaranja. Na računalniku 11 letne sestre sem našla njene slike, večina izmed njih ni za nikamor ( v spodnjem perilu, v banji, s cigaretom v roki itd.). Zdaj pa ne vem kaj naj naredim. Ali naj ji povem, kaj sem videla ali naj raje povem mami? Zavedam se, da mi bo v vsakem primeru zamerila, ampak jaz ji želim samo dobro. Ker vem, da ji bo čez nekaj let žal, da je take slike sploh imela ozirom da jih je še kje objavila.
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. apr 2008 16:20
Povezava do prispevka
Janie, to, kar sem ravnokar prebrala, je naravnost grozno in žal mi je za tvojo sestrico, ker se najbrž sploh ne zaveda, kakšno škodo si dela z objavljanjem takih slik, ki so že same po sebi neprimerne. Kljub temu, da se bo sestrica verjetno počutila izdano in osramočeno, bi jaz na tvojem mestu pri takem pripetljaju to nemudoma povedala mami. Gre se namreč za stvar vzgoje otroka v razsodno odraslo osebo in četudi se ji zdaj to zdi fajn, ker lahko danes praktično vsakdo objavlja neprimerne in vulgarne slike, ki potem dobijo ogromno komentarjev, doma razmislite o tem, kaj si bodo o njej mislili drugi, ko bodo videli te slike. Poleg tega je zares zaskrbljujoče, če je že pri takšni starosti posegla po cigaretah. Z mamo se pogovorita, kako bi jo odvrnili od takega početja, da ne bo zapadla še v večje težav, potem pa stvari razčistite še s sestro. Vsekakor pazi, da ne bo dobila vtisa, da redno vohljaš za njo, četudi si povsem naključno našla slike, da se ne bo še bolj zaprla vase in izolirala take stvari od vaju. Ko bo malo starejša, bo vedela, da sta ji hoteli le dobro. Pa srečno!
0
Nazaj na vrh
majckena
Starost: 40Pridružen: 13. jul 2005Prispevkov: 1791Kraj: Daleč od oči, daleč od srcaStatus:Offline
Objavljeno: 25. apr 2008 16:35
Povezava do prispevka
Tudi jaz se strinjam z Lubenico, take stvari je potrebno povedati staršem, kljub temu, da bo sestrica razočarana. Vsi vemo, da je to del pubertete, vendar nekje meja mora biti in to, da pri takšnih letih posega po cigaretih, te meje to zagotovo presega. Saj mogoče, da ni kadila, ampak se je želela samo afnati...vseeno pa menim, da je treba povesati mami.
Predvsem pazita na to, da ji bosta povedali na pravi način, to je ne z dretjem ali da se bo počutila odveč, ampak mora občutiti, da jo je lahko zaradi takšnih stvari sram in zaradi tega ne izpade frajerka. Ko se enkrat slika objavi na netu, jo je težko z njega sneti, ker nikoli ne veš kdaj si jo kdo hrani in ti lahko to kasneje škodi, seveda če so slike neprimerne vsebine.
0
Nazaj na vrh
Tikka
Starost: 42Pridružen: 11. maj 2005Prispevkov: 14022Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. apr 2008 17:17
Povezava do prispevka
Uhh res grozna situacija ni pa na žalost to nič nenavadnega, če pogledaš malce po internetu in slike še niti tapravih najstnic, ki so v razcvetu iskanja pozornosti.

Se bom strinjala s predhodnicama, predaj to odrasli osebi. Seveda bo ogenj v strehi, a določene stvari je treba preprečiti, saj res lahko otrokom zelo škodijo, tudi na dolgi rok. Take slike namreč niso nobena šala, posebno če jih nekdo shrani. V tujini so se že dogajala posilstva na tej osnovi (češ saj je sama hotela, če se tako razgali - psihopati ne potrebujejo veliko spodbude da naredijo kaj neumnega).

Po pogovoru z mamo bi morda priporočala da se tudi ti z njo pogovoriš saj te morda nima za "staro in nimaš pojma" kot imajo ponavadi najstiki svoje starše in ji lepo povej kako pa kaj je s kajenjem, pa kakšne vse posledice ima lahko objava takih slik. Čisto tako - sestrski pogovor. V tem kontekstu - če se le da ne povejta sestri da si ti našla slike, gre za malo prevaro a tako bo v tebi še vedno videla zaveznico in jo boš lahko čisto prijazno prepričala da to kar počne ni zdravo. Sama sem bila problematična najstnica, obenem pa še trmasta in uporniška...zato je pri meni najbolj zaleglo ravno zavezništvo in nekako pozitivno teženje, ne (kot se mi je zdelo) arogantno starševsko teženje.

Srečno!!!


Per Aspera ad Astra
0
Nazaj na vrh
Janie
Starost: 34Pridružen: 22. avg 2007Prispevkov: 882Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 25. apr 2008 18:52
Povezava do prispevka
Hvala vsem za pomoč. Sem upoštevala vaše nasvete in sem povedala mami, ki pa je kar dobro prenesla. Skupaj sva se pogovorili s sestro in je bila presentljivo razumna. Lepo sem ji razložila, kaj vse lahko pomeni objava takih slik. Rekla je, da je s tem že nehala, sedaj pa bo slike še zbrisala. Glede kajenja pa trdi, da ne kadi, ampak je imela čik samo za poziranje.
Zaenkrat zgleda, da se je kar dobro prestrašila in upam, da bo resnično nehala s takimi.

Pa še enkrat hvala za pomoč. Hug
0
Nazaj na vrh
Lubenica
Starost: n/aPridružen: 10. jul 2006Prispevkov: 6018Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. apr 2008 20:04
Povezava do prispevka
No, to je pa res lepo slišati. Saj med puberteto res ne gre pričakovati, da bo otrok vedno super priden in to, zato razumem mamo, da jo ni ravno kap, verjetno je vsaka mama odraščajočega otroka že dala kako tako situacijo skozi. Vseeno še malo popazi nanjo, da se taki spodrsljaji ne bodo (pogosto) dogajali, je pa pohvalno, da ste se vse uspeli zmeniti na miren način.
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Dilema glede sestre
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Fauci je dejal, da ne ve, od kod se je vzelo pravilo o socialni oddaljenosti dveh metrov, priznal pa je tudi, da ni bilo študij, ki bi priporočale maskiranje otrok.