Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Čiščenje zobnega kamna

Pandica
Starost: 30Pridružen: 28. sep 2007Prispevkov: 338Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. dec 2012 13:52
Povezava do prispevka

Zanima me, kako pogosto in kje si date očistiti zobni kamen.

Sama si ga nisem še nikoli smiley Me pa to čaka pri naslednjem obisku zobozdravnika, ki bo še v decembru. Zanima me tudi, koliko plačate za čiščenje in ali vas kaj boli?

 

 

 

 

0
Nazaj na vrh
Minta
Starost: 41Pridružen: 21. jan 2010Prispevkov: 825Kraj: Sever EvropeStatus:Offline
Objavljeno: 7. dec 2012 14:49
Povezava do prispevka

Na čiščenju kamna sem bila letos septembra, ker pa sem to uredila v tujini, ti žal glede cene itd. ne morem svetovati. Meni je čiščenje delala zobna higieničarka. Priporočam, da se pozanimaš, kje zobni kamen čistijo tudi s pomočjo ultrazvoka. Včasih so kamen namreč odstranjevali samo ročno, sedaj pa imajo za to posebno ultrazvočno napravo, ki olajša čiščenje kamna (razbija molekule obarvanosti ter kamna). Pri ultrazvočnem čiščenju se zob samo rahlo dotaknejo s kaveljčkom te posebne naprave. Sicer je možno, da ti najprej očistijo zobe z ultrazvokom, potem pa še ročno z instrumenti (ali obratno). Načeloma čiščenje ne boli, pri ultrazvoku lahko zobje nekoliko skelijo (odvisno od posameznika, verjetno). Kakorkoli, meni je bilo čiščenje z ultrazvokom še kar OK.

Pogostost čiščenja kamna je glede na moje informacije odvisna tako od genetske zasnove (oziroma od vsakih ust posebej) kot tudi od kvalitete vsakodnevne nege zob.

Kaunis on joka kauniisti tekee.
0
Nazaj na vrh
Pandica
Starost: 30Pridružen: 28. sep 2007Prispevkov: 338Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. dec 2012 15:02
Povezava do prispevka

Ja, tam, maor grem, majo čiščenje ultrazvočno, potem pa zobe še peskajo (karkoli že to pomeni) in spolirajo. Tako da domnevam da gre za kombinacijo obeh načinov odstranjevanja. Zobozdravnica je rekla, da bolelo ne bo, je pa bojda zvok ko odstranjujejo, malce neprijeten in je rekla, da če hočem lahkos  seboj prinesem mp3 predvajalnik, in ga poslušam med odstranjevanjem, da me tisti zvok ne bo preveč nerviral.

Se pa kar precej bojim zobarjev (ne vem zakaj ...) in sem malenkost živčna smiley

 

Zanima me še, ali je videz zob kaj spremenjen po odstranjevanju, a so kaj opazno bolj beli? To da so neverjetno gladki že vem, samo meni so neverjetno gladki tudi po dveh zaporednih čiščenjih z sonicare. ...

0
Nazaj na vrh
MeiMei
Starost: 116Pridružen: 26. jan 2009Prispevkov: 3084Kraj: Here and now.Status:Offline
Objavljeno: 7. dec 2012 15:35
Povezava do prispevka

Jaz sem bila pred kratkim na čiščenju v Modrem zobu in sem bila nadnavdušena, tako z osebjem kot s postopkom in vsem ostalim. 

Ker me je moja koncesijska zobozdravnica že več kot pol leta nategovala s terminom, ker je sama v praksi in ima točno 5 minut časa za pacienta, sem se odločila, da grem kar k privatniku. Naročila sem se pri MZ, hotela pa sem vzeti Veliki higienski paket (UZ čiščenje, peskanje, poliranje, nevemkajševse) za 120 eur.

Pri MZ sem bila prvič, tako da sem pred posegom izpolnila vprašalnik (med drugim tudi to, če se bojim zobozdravnika smiley). Kolikor sem razumela tam delata dva zdravnika, oba zelo mlada, mene je imel mlajši od obeh (mislim da je dr. Tomaž Dolinar).

Najprej mi je pregledal vse zobe in me opozoril, da bodo na nekaterih potrebne zalivke (da naj grem do svoje zdravnice), nato je opravil še sondiranje zobnih žepkov (v bistvu ti s takim kaveljčkom "prešpika" dlesen, da vidi koliko so čvrste in če močno krvavijo - občutek pa ni boleč). Potem je povedal, da stanje z zobnim kamnom in oblogami ni tako hudo in da ne potrebujem higienskega paketa - najprej mi je pobrusil kamen, potem pa še speskal zobe (neka Air Flow tehnika z zrakom, vodo in peskom). Po koncu je s posebno kamero še poslikal vse zobe, tako da sem lahko na računalniku videla, da res ni nikjer več zobnega kamna. Za vse to sem plačala 70 eur (računali so mi samo Air Flow peskanje, cena je 35 po loku). Zelo so mi bili simaptični, tako da bom sigurno k njim hodila na čiščenje, morda pa tudi za zalivke.

Všeč mi je bilo tudi to, ker so res zelo pozorni, dohtar je bil zelo nežen in prvič v življenju mi je zobozdravnik rekel, da lahko priprem usta med postopkom. Ko pomislim na mojo dohtarco, od katere pridem s spahnjeno čeljustjo...

Skratka, čiščenje je super, mene so sicer še nekaj ur skeleli zobje (normalno) in tudi dlesni niso bile najbolj srečne, da so bile prešpikane, ampak že drugi dan je bilo vse kot novo.  Aja, pa 6 ur po čiščenju ni priporočljivo jesti in piti obarvane hrane in pijače (čaji, kava, borovnice itd.) Jaz sem še 6 ur kar vodo pila, da je bilo za ziher. 

Peskanje je meni manj prijetno, ker imaš pač polna usta peska, tudi po obrazu šprica (kljub temu, da te pokrijejo z brisačo), tako da se pripravi, da si kasneje umiješ obraz. Ta konkreten pesek je imel okus po limoni...verjetno bolje kot po pesku, ampak mene je spominjalo na čistilo za stranišče. smiley

Glede beline nisem opazila ne vem kakšne spremembe, ker pri čiščenju pravzaprav samo odstranjujejo zobne obloge in kamen - če pa imaš rjav kamen na zobeh, ga ne bo več in bo to prav lepa sprememba. 

Sicer pa so mi tam svetovali, da naj med čiščenji mine vsaj eno leto, če ne več, ker je to vseeno grob postopek in ga ni treba pogosto izvajati.

I do yoga so that I can stay flexible enough to kick my own arse if necessary.

Pain is inevitable. Suffering is optional.
0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 33Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1232Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 7. dec 2012 16:16
Povezava do prispevka

Po čiščenju kamna zobje še par dni skelijo in zato po moji logiki, to ni fajn početi prej, kot pa je nujno potrebno. Pa fajn je uporabljat pasto s pirifosfati,ki manjšajo nastanek kamna + zobe umivat na 10-12 ur.

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
Aralyn
Starost: 33Pridružen: 2. jan 2010Prispevkov: 1297Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 7. dec 2012 21:39
Povezava do prispevka

Jaz si kamen čistim kar v zobozdravstvenem centru, kjer tudi popravljam zobe, Ferjančič in Puklavec. Njihova ustna higieničarka je res prijeten človek. Zelo pozorna, odgovori na vsa vprašanja, ves postopek razloži, sem bila res prijetno presenečena (sem šla nekaj mesecev nazaj prvči). Sicer pa mi jih je najprej očistila vodnega kamna, nato pa še speskala in spolirala. Za vse skupaj sem dala 50 evrov, z delom pa sem več kot zadovoljna. Mene je zaskelelo samo na dveh zobih (za kar se mi je dejansko opravičila, prvič sem doživela kaj takšnega pri zdravniku smiley), ker sta očitno bolj občutljive sorte, sicer pa je bil ves postopek popolnoma neboleč.

Kar se tiče pogostosti tega postopka je pa, tako mi je vsaj razložila, zelo odvisno od tipa tvojega zoba in tudi življenjskih navad. Če se ti zobje hitreje obarvajo, če kadiš, piješ kavo in prave čaje, rdeče vino in tako naprej, zna biti, da boš postopek opravljala na pol leta, sicer pa je rekla, da se povprečno vodni kamen in obloge čisti enkrat na leto. Jaz zdaj še čakam, kako dolgo mi bo zdržalo, glede na to, da redno pijem tako kavo kot prave čaje in da se mi zdi, da so zobje kar nagnjeni k obarvanju.

People listened instead of just waiting for their turn to speak. (C. Palahniuk, Fight Club)
0
Nazaj na vrh
Anisja
Starost: 36Pridružen: 20. jan 2007Prispevkov: 1452Kraj: Na realnih tlehStatus:Offline
Objavljeno: 8. dec 2012 9:26
Povezava do prispevka

Za odstranjevanje zobnega kamna toplo priporočam tudi ordinacijo Adenta v Šiški. Zobozdravnik je zelo prijazen, vse razloži in vmes redno preverja, če te slučajno kaj boli ali ti je neprijetno.Pa še zelo natančno naredi smiley Jaz si bom verjetno enkrat letno kar k njemu hodila odstranjevat kamen ker moj zobozdravnik (ki je sicer super) to precej površno naredi.

If you know EXACTLY what you are going to do, what is the point of doing it? (P.Picasso)
0
Nazaj na vrh
teatime
Starost: 32Pridružen: 18. feb 2010Prispevkov: 1268Kraj: CeljeStatus:Offline
Objavljeno: 23. maj 2013 13:03
Povezava do prispevka

Tudi jaz sem šla včeraj na čiščenje zobnega kamna (+ poliranje, peskanje in premaz). Imam očitno močno sklenino, ker me ni praktično nič bolelo/skelelo. Me pa zanima koliko časa je smiselno počakati preden začnem s pitjem tekočin, ki sicer obarvajo zobe (predvsem črni čaj pijem zelo pogosto, tudi kakšno kavo)? Ker po moji logiki so kljub končnemu premazu, ki bi jih naj zaščitil, zobje še vedno nekoliko bolj "porozni".

edit: Vidim, da je MeiMei že zgoraj omenila, da se naj ne bi jedlo in pilo obarvane hrane/pijače približno 6 ur. Jaz bom sicer za ziher s kavo in čaji počakala kak dan :).

Coffee, tea and sympathy.
0
Nazaj na vrh
student10
Starost: 41Pridružen: 23. jun 2007Prispevkov: 960Kraj: KrtinaStatus:Offline
Objavljeno: 2. mar 2014 15:17
Povezava do prispevka

Ali je to bolje opraviti drugje, kot imaš zobozdravnika? Sem tudi pred tem čiščenjem smiley

0
Nazaj na vrh
iwy81
Starost: 40Pridružen: 21. jul 2017Prispevkov: 24Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. sep 2017 11:49
Povezava do prispevka

hej, kakšno leto nazaj sem pri svojem zobozdravniku bila na čiščenju zobnega kamna. Računal mi je cca 70€ in se mi je zdelo zelo veliko. Sedaj pa gledam, da obstajajo tudi kuponi - https://1nadan.si in so popusti kar veliki pa me samo zanima, če je slučajno že kdo koristil kaj podobnega ali pa če ima mogoče kdo izkušnje z dermadent, meldent....

0
Nazaj na vrh
Binas
Starost: 33Pridružen: 17. nov 2011Prispevkov: 1232Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 25. sep 2017 12:41
Povezava do prispevka

70€ za oba loka, ne? Ker, če je 70€ za en lok, je to oderuštvo! Imaš na spletu precej primerjav in cen in se zelo razlikujejo. Mislim, pa da manj kot 20€/lok ne gre. Moja računa 25€/lok. Ampak jaz rabim čiščenje bolj pogosto kot vsakih nekaj let. Sicer zdaj se mi kamen nabira manj, ker ne nosim več snemnega aprata in je posledčino manj "umazano", manj bakterij etc. Takrat sem pa kljub natančnem umivanju rabila 2x na leto odstranjevanje.

 

 

100% predanost, 100% zagnanost.....vmesne poti ni!
http://tecem26.blogspot.com/
0
Nazaj na vrh
iwy81
Starost: 40Pridružen: 21. jul 2017Prispevkov: 24Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 26. sep 2017 14:52
Povezava do prispevka

Za oba loka ja. Ker tu na kuponih je manj kot 30€ za oba loka, samo ne bi pa rada, da bi kar nekdo po zobeh ˝šara˝. Pri meni je tako, da je dobro da bi 1x na leto šla na čiščenje. In če letno prihranim skoraj 50€ se mi zdi kar precej...

0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Čiščenje zobnega kamna
Stran 1 od 1
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
 • Dow* 14. nov 2021 20:14
  super
 • Dow* 14. nov 2021 20:09
  še kar
 • Dow* 14. nov 2021 20:07
  v redu
 • Dow* 5. okt 2021 18:38
  v redu
 • Dow* 5. okt 2021 18:36
  še kar
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
"Pandemija" in zapiranje ljudi v stanovanja je prinesla marsikatero spremembo – tudi na področju mode oz. oblačenja.