Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Beljakov led ??

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
rosika
Starost: 49Pridružen: 13. okt 2004Prispevkov: 18Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2004 9:01
Povezava do prispevka

hej  dekleta,


glede na to, da sem en recept za speculaas na med.over.net -ovi Prehrani prispevala jaz, link do recepta (v angleščini) objavljam še tule:


http://www.coquinaria.nl/english/recipes/speculaas.htm


veliko užitka


lp, rosika

0
Nazaj na vrh
Staša
Starost: n/aPridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 8237Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 20. dec 2004 21:23
Povezava do prispevka

kiara, še vedno jih nisem uspela narediti  Sem pa zato spekla fantastične medenjake


Speculas bom delala po receptu iz ene revije. Upam, da bo OK.

0
Nazaj na vrh
darja.
Starost: 43Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 2705Kraj: V ekonomiji...Status:Offline
Objavljeno: 21. dec 2004 10:05
Povezava do prispevka
jaz sem tudi spekla medenjake.

želva, je ukinjena, je šla prepočasi ;)
0
Nazaj na vrh
Maša
Starost: n/aPridružen: 27. apr 2004Prispevkov: 2946Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2004 11:53
Povezava do prispevka
Jaz sem pravkar koncala s peko in sem naredila: ene cokoladne piskotke
s pomarancno esenco (mljask dobri), ene kokosove rahle piskotke (so
cist bretzvezni in sem jih potem premazala s cokolado ) in pa "valentinove" poljupcke (to so pa ubistvu "beljakovi vetrci" namoceni v cokolado).



Zvecer bom spekla pa se cimetove zvezdice.



Ali ima katera kaksen dober in preverjen recept za medenjake?
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2004 12:13
Povezava do prispevka
Jaaaaa...imam enega njamsi za medenjake 
0
Nazaj na vrh
Kazi
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2003Prispevkov: 2457Kraj: DolenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2004 12:17
Povezava do prispevka
Prosim ali ga lahko napišeš...
Cute but psyho...things even out
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2004 12:29
Povezava do prispevka
Da bi ga?? 



















Sam mal...da skocim po recept
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2004 12:39
Povezava do prispevka
No tile so meni res dobri!



1/2 kg moke

1/2 zlicke cimeta

1/4 klicke klinckov

limonina lupina

1 zlicka jedilne sode

20 dag medu

20 dag sladkorja

1 1/2 dl zitne kave

1 jajce

5 dag orehov



Moko presejemo, vanjo zamesamo zmlet cimet, klincke, sesekljano lim.
lupino in sodo. Posebej prevremo med. V zitni kavi kuhamo sladkor tako
dolgo, da se za kuhalnico potegne nitka. Oboje ohladimo. Moki pridamo
jajce, ohlajeno kavo, sesekljane orehe in med. Dobro zmesamo. Ker je
testo iz vsega tega gosto, si pomagamo z roko.

Testo pustimo stati cez noc na hladnem, da se dobro zgosti.



Naslednji dan na pomokani deski razvaljamo za slab centimeter na
debelo, izrezemo z modelckom za medenjakein jih na pomascenem pekacu
specemo.



Po zelji jih ohlajene premazemo z belo glazuro.



Bela glazura: 12 dag sladkorja v prahu, 1/2 beljaka, sok 1/4 do 1/2 limone



Sladkor presejemo, mu dodamo beljak in lim. sok. Mesamo, da se glazura speni in postane gladka in bela.



Jaz sem na nekatere dala pred peko orehovo jedro. Delala sem pa kr navade okrogle.
0
Nazaj na vrh
Kazi
Starost: n/aPridružen: 23. okt 2003Prispevkov: 2457Kraj: DolenjskaStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2004 12:39
Povezava do prispevka
Kul...
Cute but psyho...things even out
0
Nazaj na vrh
Maša
Starost: n/aPridružen: 27. apr 2004Prispevkov: 2946Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2004 13:36
Povezava do prispevka
Sydney, hvala! 



Pa je s tem veliko dela? Koliko casa pa peces in pri kateri temperaturi?
0
Nazaj na vrh
darja.
Starost: 43Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 2705Kraj: V ekonomiji...Status:Offline
Objavljeno: 21. dec 2004 13:43
Povezava do prispevka

čeprav lah namest cimeta klinčkov ipd daš kar začimbe za medenjake k so vsi skupi, je še ingver zraven ipd.


želva, je ukinjena, je šla prepočasi ;)
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2004 13:58
Povezava do prispevka
Darja: meni tista mesanica ni tak vsec. Tole mi je booljse 



Masa: Dela...kaj pa vem, malo vec ze, kot za navadno pecivo. Na koliko
s epa pece in koliko cas apa nic ne pise. Jaz bom verjetno nekje na
200...potem pa pogledas malo, sej se vidi, da so peceni. Se malo
dvignejo in skorjica nastane. Kaj pa vem...recimo 15 min? prvo rundo
malo poglej, potem bos pa tako vedela
0
Nazaj na vrh
Maša
Starost: n/aPridružen: 27. apr 2004Prispevkov: 2946Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2004 14:18
Povezava do prispevka
Tenk ju, Sydney!  Jih bom jutri naredila.



Aja, se to: kaj to pomeni, da "prevrem" med? Ga dam kar v loncek in na na ogenj, da "zavre"?
0
Nazaj na vrh
Sydney
Starost: 42Pridružen: 14. maj 2004Prispevkov: 6530Kraj: CeStatus:Offline
Objavljeno: 21. dec 2004 14:30
Povezava do prispevka
Jap, das da zavre oz. da je full vroc, se stopi v bistvu
0
Nazaj na vrh
darja.
Starost: 43Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 2705Kraj: V ekonomiji...Status:Offline
Objavljeno: 21. dec 2004 14:43
Povezava do prispevka
sam mors pazit da se ne prpopa na dno, meni se je

želva, je ukinjena, je šla prepočasi ;)
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Beljakov led ??
Stran 2 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Izbira čevljev valižanske princese in bodoče kraljice dokazuje, da je kraljica kraljevskih, ženstvenih čevljev.