Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Ali se lepota in inteligenca/razgledanost ... izključujejo?

Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 29. avg 2009 21:27
Povezava do prispevka
selma je napisal/aObstajajo razni filozofski forumi, kjer potekajo
konstruktivne debate med verujočimi in ateisti, podprte z objektivno
informiranostjo obeh polov. Mislim, da je "žajfni" forum zadnji kraj,
kjer boste našli odgovore na taka vprašanja. Pa brez zamere... 


Hm, torej če prav razumem, Selma, hočeš reči, da misliš, so uporabnice PL nerazgledane in neizobražene kure, ki jih ne zanima nič drugega in ne vedo nič drugega kot o 'žajfah' Zelo lepo, ni kaj.
Očitno bo res najbolje, da ukinemo vse podforume razen oddelka kozmetike in mode.

Tema je bila naknadno razdeljena iz te teme.
Nazadnje urejeno 31. avg 2009 12:03; skupaj popravljeno 1 krat
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
selma
Starost: 43Pridružen: 1. mar 2006Prispevkov: 959Kraj: Obala-MariborStatus:Offline
Objavljeno: 29. avg 2009 22:04
Povezava do prispevka
Tega nisem niti rekla in niti mislila (da ste/smo neizobražene kure). Žal mi je, da si to tako razumela. 
I will not lie in front of the school bus with ketchup on my face
0
Nazaj na vrh
Sahara
Starost: -14Pridružen: 7. apr 2009Prispevkov: 1205Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 29. avg 2009 22:10
Povezava do prispevka
Tanja, samo tega ne, prosim. Od nekdaj me je zanimala kozmetika in to poleg aktualnopolitičnih problemov, živali, zgodovine ipd. Ni res, da je puhloglav tisti, ki ga zanima nega telesa in obraza.Težnja po lepoti se sklada s celotno harmonijo še ostalih interesov in zanimanj. Ne verjamem, da tista dekleta, ki dajejo drage denarje za urejanje v najdražjem salonu, hkrati pa jih briga npr. za zapuščene živali sploh obiskujejo to spletno stran.

Sama sem le krščena, ostalega nimam nič opravljenega; moj partner niti krščen ni. Vseeno verjamem, da je nekdo nad mano in k njemu se obračam vedno, ko vse ostalo odpove. Zdi se mi, da religija daje ljudem neko notranjo moč, upanje ipd. Jasno pa je, da se besedilo Biblije in ostalih tovrstnih besedil, spreminja s časom, pa saj se tudi jezik spreminja in iz tega vidika se nima smisla prepirati o tem, kaj pomeni ta in ta dotični stavek.
0
Nazaj na vrh
AngelEye
Starost: 38Pridružen: 28. apr 2006Prispevkov: 3479Kraj: ŠtajerskaStatus:Offline
Objavljeno: 29. avg 2009 23:29
Povezava do prispevka
Tanja je napisal/a...so uporabnice PL nerazgledane in neizobražene kure, ki jih ne zanima nič drugega in ne vedo nič drugega kot o 'žajfah' ...


Tanja: res si me nasmejala ... saj še zdaj ne vem ali je bilo prvo jajce pa pol kura ali obratno Pipipipipike kak' ste?

Selma: pomoje si mislila, da so na dotičnih forumih glede vere malce bolj podkrepljeni kot mi, ''laiki'' tukaj, ki samo ugibamo? Mislim, da me samo podajamo naše mnenje in pogled na to temo in osebno mnenje in nič globjega. Bistvo Biblije je, da bi jo vsak moral razumet do neke mere po svoje in vsi enako: vse dobro, mir, iskrenost, ljubezen, poštenje, ipd. skratka 10 božjih zapovedi, tiste, ki jih poznate veste o čem govorim. Selma
All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. (W. D.)
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 30. avg 2009 0:40
Povezava do prispevka
selma je napisal/aTega nisem niti rekla in niti mislila (da ste/smo neizobražene kure). Žal mi je, da si to tako razumela. 

Hja, meni se je točno tako razumelo/bralo. Me veseli, da ni bilo tako mišljeno, ker je/bi bilo res grdo.

Sahara je napisal/aNi res, da je puhloglav tisti, ki ga zanima nega telesa in obraza.Težnja po lepoti se sklada s celotno harmonijo še ostalih interesov in zanimanj.

Jaz se sicer popolnoma strinjam, ampak po mojih opažanjih večina (oz. vsaj čisto preveč) ljudi razmišlja tako. Če nekaj daš na svojo zunanjost, si avtomatično plehek. Vsaj moje izkušnje so pogosto take, žal ... Kot da ne moreš biti 'lep' navznoter in navzven, ampak se to dvoje avtomatično izključuje. Ah, ja ...
No, pa smo v naknadno razdeljeni OT temi spet OT ... bom kasneje umaknila/razdelila, če bo še kaj o tem.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2009 12:04
Povezava do prispevka
Citiram v novo razdeljeno temo:

moka je napisal/aGlede lepote - vere... Se strinjam s Tanjo. Moti me to avtomatsko izključevanje lepote telesa - notranja lepota. Unhappy Zakaj si avtomatsko plehek, če daš nekaj nase? Zakaj ravno različne cerkve/religije po svetu vse kar je telesnega in tu menim, da spada zraven tudi nega, lepotičenje...v glavnem vse, kar ti "pomaga", da narediš iz sebe čim bolj očem privlačnega, jemljejo kot nekaj zavržnega, nepotrebnega, plitvega? Ko pa na drugi strani cel čas poudarjajo, da je telo tempelj in da je božja stvaritev! Torej bi moral še toliko bolj ceniti lastno telo in zanj skrbeti ter ga "lišpat"! Smile
Ali se motim?

Embarrassed


A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Sahara
Starost: -14Pridružen: 7. apr 2009Prispevkov: 1205Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2009 12:24
Povezava do prispevka
Kakšen udaren naslov, mama mia Smile Zame je lepa ženska tista, ki je karizmatična in ki je usklajena. Nikakor ne morem trditi, da so vse intelektualke lepotice in da so punce s preprostimi poklici neurejene, niti ne morem trditi obratnega. Hočem pa reči, da dekle (pa četudi npr. s krivim nosom, preširokimi boki), ki zna skrbeti za svoj videz, ki ve, kaj ji pristaja in kaj ne, ki ima čisto polt, diskreten (ali pa močnejši, vendar estetski) make up, pravilno držo telesa, ne vso zamaščeno telo (sorry, ampak meni je to znak prenažiranja in nespoštovanja toplih obrokov v krogu najbližnjih, obroki bi morali biti družabni obred, ne pa ležanje pred tv in grickanje), ki je prijetna in razgledana sogovornica, ki se na nekaj ali več reči spozna (tako da jo zanimajo, da določena znanja nosi v sebi), ki ljubi svoj poklic, ki jo zanima, kaj se dogaja v svetu in pri nas, ki jo veseli npr. vzgoja sivke, prava ženska. Pa naj bo to simpatična prodajalka v neki špeceriji, kirurginja, frizerka ali profesorica. Bistvo je, da pusti vtis. Tako s prijetnim vonjem kot s tem, kar izgovori na glas. Se spomnite naših tekmovalk za miss universe letošnjega leta, ko skorajda nobena ni vedela, katero je glavno mesto ZDA? Ali pa Britney Spears, ki je nekoč priznala, da nima pojma, kje je Avstralija. Evo, take ženske zame niso lepotice. Mi je pa strašno lepa naša pediatrinja, stara okoli 55 let, polna smejalnih gubic, ljubkega rjavega paža in z rjavo senčko osenčenih srnjinih oči, ki vedno ljubeznivo sprejme mojega sina, mu preveri moda, posveti v ušeska in vse to z nasmehom.

Večina tem pro et kontra zbuja pri ljudeh jezo in besno zagovarjanje enega stališča. Resnica pa je vedno nekje vmes in ima skorajda vedno vezo s tem, da s tem, da je treba biti toleranten do drugih, ljubeč pa do bližnjih in do sebe, pa naj ima to vezo z mejnim vprašanjem ali pa z izborom nekomedogenih sestavin. In zato sem prepričana, da je Selma mogoče želela samo opozoriti, da obstajajo še bolj specializirani forumi.
0
Nazaj na vrh
selma
Starost: 43Pridružen: 1. mar 2006Prispevkov: 959Kraj: Obala-MariborStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2009 12:24
Povezava do prispevka
Jaz sem govorila o objektivni informiranosti o dotični temi, ne pa o nerazgledanosti in neinteligentnosti uporabnic PL-ja. Še 1x žal mi je, da ste to tako razumele. Tisto pa sem napisala zato, ker na vseh štirih straneh teme ni bilo enega objektivnega posta, razen od SwanHeart in morda še kakšen. Npr. to da nekdo sprašuje leta 2009 nekoga, če verjame v evolucijo...pa saj verniki niso neumni in zaostali! Seveda, da verjamejo v evolucijo.
I will not lie in front of the school bus with ketchup on my face
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2009 12:30
Povezava do prispevka
Selma, ni panike, saj smo razčistile. Ta tema je splošna, ker je nadvse zanimiva in ker, kot že rečeno, sem se že n-krat srečala s temi predsodki (in vem, da nisem edina).
Sem pa morala napisati, od kje je razdeljena, sicer nima ne repa, ne glave, ker ni spontano odprta.
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
armyBITCH
Starost: 38Pridružen: 17. maj 2006Prispevkov: 1678Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2009 12:49
Povezava do prispevka
Meni se pa zdi da je veliko zanemarjenih žensk in žensk brez osnovnega čuta za estetiko tudi malo tumpastih (če lahko to besedo uporabim). Se probam spomnit, kdaj sem srečala žensko, ki je pametna, razgledana, podjetna, ambiciozna in da ni vsaj osnovno urejena.
 
Poznam pa nekaj punc, ki so poperoksidano blond z oranžnim pudrom in skrušenim lakom, pa je vsaka njihova druga beseda piz, svoje fuflje nastavljajo vsakemu, ki ima pet minut časa, pogovarjat se pa sploh ne znajo oz. sem doživela da sem  v nekem pogovoru uporabila besedo  irelavantno in me je ena taka kokoška prijavila: a lahko malo manj piflarski jezik uporabljaš....
 
Ma pri takih pač ne moreš brez predsodkov no...
 
Ampak pri meni je očitno predsodek obraten kot pri večini:jaz če vidim ful lepo, urejeno damo si mislim:ta je pa zihr ful uspešna Smile
 
 
Life begins at the end of your comfort zone
0
Nazaj na vrh
octopussy
Starost: 122Pridružen: 8. jan 2009Prispevkov: 100Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2009 13:32
Povezava do prispevka
Bolj kot zunanja lepota ali inteligenca, ki sama po sebi še nič ne pomeni, je zame pomembna notranja lepota - moralnost, iskrenost. Tega je vse manj.
0
Nazaj na vrh
SwanHeart
Starost: n/aPridružen: 18. jul 2005Prispevkov: 1527Kraj: Nekje v temi s prekrizanimi rokamiStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2009 15:17
Povezava do prispevka
Nevem, meni se zdi, da se je ta stereotip o lepih in glupih babah pojavil zaradi nasih lepotnih izborov. Zaradi nekaterih cvetk se je pojavil stereotip "lepa je dokler ust ne odpre" in "dobra je samo za okras". Ceprav, roko na srce... na taka tekmovanja se ne prijavlja ravno smetana slovenske inteligence. Pa recte kar hocete.
There is only 1 part of the universe you can change and that part is your own self.
0
Nazaj na vrh
Kiely
Starost: 38Pridružen: 7. feb 2007Prispevkov: 3384Kraj: KielywoodStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2009 15:31
Povezava do prispevka
Pomoje se večina ljudi boji lepih in inteligentnih žensk. Se pravi lepe, uspešne, močne, inteligentne ženske. In zato so nastale in še nastajajo opazke, da to dvoje ne gre skupaj.

Jaz bi rekla, da je lepota del inteligence in obratno. Inteligentna ženska ve, da mora dati nekaj tudi na svojo zunanjost, da izgleda urejeno in zdravo. In kot inteligentna ne mislim, samo IQ ter znanstvenice s 3 doktorati, pač pa predvsem čustveno inteligenco, ki zajema odnos in občutek za sebe in soljudi, empatijo, potrpežljivost, zavedanje, sposobnost čutiti, .... Inteligenca je zame zelo širok pojem, ki zajema precej več kot pamet. Tako kot lepota ni samo blond bejba z naslovnice revij.

In včasih se mi zdi, da se ženske same odrekamo eni ali drugi stvari, ker preprosto velja prepričanje, da oboje ne gre skupaj. Ljudje se motijo, ker večina nas je lahko tako lepih kot inteligentnih. Če le to hočemo.
0
Nazaj na vrh
Eni
Starost: 41Pridružen: 4. avg 2005Prispevkov: 621Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2009 15:49
Povezava do prispevka
"Nikoli nisem mogla razumeti, zakaj imajo moški večinoma predsodek o dekletih, ki so všečne na pogled, razgledane in povrhu vsega še uspešne." Citiram Nino Osenar.

Razlogov je seveda več: ljubosumje, zavist, strah pred uspešno žensko...
0
Nazaj na vrh
Sinthija
Starost: n/aPridružen: 12. maj 2004Prispevkov: 9772Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 31. avg 2009 17:44
Povezava do prispevka
Poznam ogromno punc, ki so lepe, urejene in inteligentne ter sposobne.
Poznam tudi lepe in butaste.
Poznam tudi inteligentne in grde/zanemarjene/neurejene
In tudi zanemarjene in neumne.
 
Ni recepta. Svašta majka rodila.
 
Res pa je, da bodo pač bolj uspešne lepe, urejene in inteligentne ali vsaj ne tako lepe, a urejene in inteligentne kot pa zanemarjene in še ne vem kako brihtne. Ker smo ljudje pač esteti in radi pogledamo urejene in lepe ljudi.
 
Sama imam rada urejene ljudi. Pa to ne pomeni zdaj po high modi, ampak okusno urejene.
 
Sicer pa mislim, da zanemarjeni ljudje, tudi če so še ne vem kako inteligentni, nimajo ravno pospravljenega vsega na "podstrešju".
 
Me pa moti pri nekaterih ženskah pretiravanje: kot je to, da bo kar v nezavest padla, če si ne bo mogla vsakih 5 minut popravit šminke na ustnicah, pa da je nonstop obsedena s tem, če izgleda skoz res tipi topi v nulo.
"Najlepši okras ženske je ljubezen. Najlepša oblačila na ženski pa so roke moškega, ki ga ljubi."
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Ali se lepota in inteligenca/razgledanost ... izključujejo?
Stran 1 od 3
Pojdi na stran 1 , 2 , 3
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Zavedati se moramo ene pomembne stvari: eno so moda in trendi, ki pridejo in gredo; drugo pa je večna, ženstvena klasika.