Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Nov lepotni (?) trend: hudičeve ustnice

24. dec 2019 13:36
0

Oglasno sporočilo

Če mislite, da ste videli že vse lepotne (ali bolje rečeno bizarne?) trende, kar so se jih domislile blogerke in Instagramarke, ste v zmoti. Nov trend, ki prihaja iz Rusije, je prevzel Instagram in se imenuje hudičeve ustnice. In medtem, ko si jih nekatere le naršejo,l gredo druge celo tako daleč, da si obliko ustnic dejansko spremenijo s polnili, kot je npr hialuronska kislina.

Čeprav trend prihaja iz Rusije, se je žem dodobra razširil na zahod, zdravniki in dermatologi pa svarijo pred tem. Poleg tega, da je videz (milo rečeno) nenaraven, trdijo, da je celo nevaren.

"Ne morete takole spremeniti naravne oblike ustnic," je posvarila dr. Krystyna, londonska zobozdravnica in kozmetičarka. "Lahko poudarite ustnice tako, da poudarite njihov rob, ampak te 'hudičeve' ustnice so povsem nenaravne." 

"Nepravilno vstavljeno polnilo lahko konča v krvnih žilicah, kjer ustvari zapore, to pa lahko povzroči odmiranje tkiva," je razložila. "Te žilice so okoli ustnic in nepravilna uporaba polnil lahko to povzroči."

Večina se sicer poslužuje zgolj ličil in pa uporabe raznih programov, s katerimi spremenijo obliko ustnic v 'hudičeve'.

Trend je, presenetljivo, na družbenih omrežjih požel precej neodobravanja. Zvezdnica Rochelle Humes je senzacijo označila za 'strašljivo'. Druga, neimenovana, umetnica ličenja je pozvala ljudi, naj se skušajo s takimi ustnicami prijaviti na kakšno delovno mesto.

Lepotna gurujka Nilam Holmes je trend označila kot "zgrešen na vseh nivojih", svoje neodobravanje pa je izrazila tudi na Instagramu. "Izgleda nenaravno in naravnost smešno," je dejala. "Bistvo leži v imenu, res ... to je povsem nepotrebno iznakaženje! Naj bo tetovirano ali narejeno s polnili – izdgleda obupno. Mislila sem, da je to narejeno s Photoshopom in kakšna šala za Halloween, ko sem prvič videla, ampak očitno ni."

Svarijo pa tudi strokovnjaki: "Prosim, ne bodite naivni in ne sledite tako neumnim trendom. Tega ne boste mogli zlahka odpraviti in se povrniti k naravnim ustnicam. Vaš rob ustnice bo iznakažen, ne bo se povrnil v prvotno stanje in celo življenje boste imeli čudne ustnice."

Skratka, fotografije hudičevih ustnic so videti naravnost bizarne in strašljive, strokovnjaki dermatologi in zdravi kipa svarijo, da si nikar ne umičite ustnic do konca življenja.

PREBERITE TUDI: Najnovejši (in najbolj neumen) modni trend

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 15. apr 2020 13:56
   Pozitivno presenečenje :)
  • Tanja 25. mar 2020 19:31
   Uau! Totalno pozitivno presenečenje
  • numi 24. mar 2020 18:18
   zimski
  • numi 24. mar 2020 18:00
   Dobra ampak
  • numi 24. mar 2020 17:53
   top
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Da se ne le več panično ne skrivam soncu, temveč celo namenoma sončim, verjetno ni več skrivnost.