Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Zakaj lahko hialuronska kislina izsuši kožo?

13. maj 2022 10:10
0

Oglasno sporočilo

Vsakih nekaj let se pojavi nova kozmetična sestavina, ki postane 'hype'. Zadnja leta je to hialuronska kislina, ki jo priporočajo vsi dermatologi in se nahaja skorajda v vsakem izdelku za nego kože; trgovine pa so preplavljene s serumi s hialuronsko kislino.

Priporočajo jo tako za zaviranje staranja kot tudi navlaženost kože, mladosten in sijoč videz in vse vmes. A vse kaže, da hialuronska kislina ni tako zelo popolna in idealna nega, kot nam predstavljajo.

Zakaj hialuronska kislina izsuši kožo?

Kako lahko hialuronski serum izsuši vašo kožo in jo naredi še bolj dehidrirano kot pred začetkom uporabe?

Najprej razčistimo razliko med suho in dehidrirano kožo – to si lahko preberete v tem članku. Zato suhe kože nikoli ne morete dovolj navlažiti.

Hialuronska kislina se nahaja v našem telesu, med drugim tudi v naši koži. Proizvaja jo naše telo samo, a z leti vedno manj, zato so proizvajalci kozmetičnih izdelkov prišli na idejo, da bi jo koži dovajali od zunaj in tako bi koža ostala mladostna, napeta, navlažena in sijoča.

A stvari niso tako preproste: hialuronska kislina, ki jo proizvaja naše telo, se nahaja V koži – ko jo nanesemo s kozmetičnim izdelkom, pa ostane NA koži, torej na njeni površini.

Hialuronska kislina slovi po tem, da nase veže 1000-krat več vlage od lastne teže. In to vlago mora od nekje potegniti nase – in če te vlage ni dovolj v zraku, torej če ne živimo v ekstremno vlažnem podnebju, jo bo potegnila iz edinega vira, ki ga ima na voljo: to je naše kože.

Če torej uporabljamo hiauronsko kislino na normalnem ali celo suhem podnebju, bo rezultat ravno obraten – že po nekaj uporabah (nekatere ženske pa celo takoj) bomo opazili drastično poslabšanje naše kože, ki bo zategovala in počasi začela spominjati na suho slivo oz. rozine.

Kako rešiti zagato?

 1. Serum s hialuronsko kislino preprosto pozabite in namesto tega raje uporabljate serume z vitaminom C ali niacinamidom, ki imata izjemne pozitivne učinke na kožo in brez nevarnosti, ki jo ima hialuronska kislina.
 2. Serum s hialuronsko kislino nanesete na že vlažno kožo in/ali po nanosu nanesite še kak vlažilni hidrolat ali destilirano vodo.

PREBERITE TUDI: Osnovna nega obraza

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Ali vas zastrupljajo vaši tamponi? Ugotovitve študije so pokazale 16 kovin v široko dostopnih blagovnih znamkah tamponov.