Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Grozi nam ukinitev gotovine in to lahko storimo, da to preprečimo

21. sep 2023 16:36
0

To lahko dosežemo tako, da podpišemo pobudo za vpis gotovine v slovensko ustavo.

»Uvedba digitalnega denarja in popolno ukinjanje gotovine pomeni konec svobode za ljudi, v ozadju pa preži velika nevarnost popolne kontrole in nadzora. S to pobudo spremembe Ustave Republike Slovenije in vpisom gotovine v Ustavo RS želim informirati državljane Slovenije o teh nevarnostih ter zagotoviti, da se pravica do uporabe gotovine vpiše v najvišji pravni akt v državi, to je v Ustavo republike Slovenije kot ena od možnosti, da bi v Sloveniji obstala gotovina kot zakonito plačilno sredstvo, ne glede na to, če bo v prihodnosti morda uveden digitalni evro oz. digitalni denar.«

»Vlada oz. državni zbor mora sprejeti odločitev in vpisati pravico do uporabe gotovine, ki je ena ključnih pravic s katero državljani uveljavljamo svobodo in zasebnost v trgovinskih in pravnih odnosih v Ustavo R. Slovenije.«

Je zapisal pobudnik, Ivan Jurgec.

Mnogi državljani Slovenije se zavedajo, da je del globalistične agende postopna opustitev gotovine in uvedba digitalnih valut, kot so digitalne valute centralne banke (CBDC). Če jim bo uspelo, bodo točno vedeli, kdaj, kje in za kaj porabimo svoj denar. Imeli bodo tudi možnost omejiti našo porabo iz kakršnega koli razloga. Se spomnite, ko je kanadski premier Justin Trudeau ljudem zamrznil bančne račune samo zato, ker so donirali denar kanadskim voznikom tovornjakov, ki so protestirali? To je majhen vpogled v vrsto nadzora, ki si ga želijo globalisti.

Vendar pa ima vsak državljan pravico, da se odloči, da želi plačati z gotovino. Pravica do gotovine je ena od ključnih pravic, s katero lahko državljani uveljavljajo svobodo v trgovinskih in pravnih odnosih. V zadnjem času smo bili priča tudi različnim proaktivnim korakom, ki vodijo k postopnem zmanjševanju zadevne pravice v obliki splošno zavezujočih pravnih norm. Tudi zato je uvedba pravice do gotovine v Ustavo eden od načinov za obravnavanje vseh poskusov striktnega omejevanja in na koncu odprave pravice do plačila z gotovino, vključno s pripadajočo pravico do zasebnosti, v korist družbe.

Cilj tega predloga je uvesti ustavni okvir za pravico do gotovine ob upoštevanju pravice do zasebnosti. Pri oblikovanju in odobritvi Ustave Republike Slovenije pred več kot tridesetimi leti nihče od avtorjev ne bi mogel predvideti vključitve te temeljne teme v določbe Ustave Republike Slovenije, vsekakor pa gre za izjemno resno temo in pravica do zasebnosti bi bila še bolj ogrožena.

Popolna ukinitev gotovine bi v prihodnosti bistveno ogrozila skupine z nizkimi dohodki, pa tudi državljanska združenja, ki svoje dobrodelno delo financirajo iz dobrodelnih sredstev, ki jih organizirajo. Ne smemo pozabiti, da je ohranjanje pravice do gotovine pomemben korak pri gradnji finančne pismenosti za našo mlajšo generacijo. Otroci, mlajši od 15 let, se uče finančne pismenosti, hkrati pa ohranjajo pravico do gotovine, s postopnim ukinjanjem bankovcev in kovancev ter izključnim obstojem kriptovalut ali digitalnega denarja mlajša generacija v zahtevani meri ne bo finančno pismena.

Glede na zgoraj je zato treba navesti, da je treba pravico do plačila v gotovini opredeliti in razumeti kot izraz svobodne izbire osebe, da tako plača z gotovino, ne zato, ker ne more plačati elektronsko, temveč zato, ker ne želi plačati elektronsko, iz katerega koli razloga, kot odgovor na določeno situacijo ali kot izraz njegove osebnosti.

Iz navedenega predloga razvidno in je zato potrebno zaščititi državljane Republike Slovenije tako da je nujno potrebno v Ustavo Republike Slovenije vpisati gotovino in njeno uporabo na območju Republike Slovenije, tudi če bo v prihodnosti izdan digitalni denar – evro (CBDC).

Pobudo lahko podpišete TUKAJ, če imate digitalno potrdilo; in TUKAJ preberete, kako to naredite, če ga nimate.

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Valižanska princesa se pri vzgoji zgleduje po vzgoji princese Diane – pa tudi takšne, kakršno je imela sama.