Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Gospodinjska opravila, ki se jih morate izogibati, ko ste v veselem pričakovanju

24. mar 2021 9:37
0

Oglasno sporočilo

Nošenje novega življenja v maternici pomeni, da morate biti previdni. Karkoli naredite, lahko vpliva na vas in zdravje vašega otroka. In ne želite narediti neresne napake, ki bi se lahko izkazala za nevarno. Ne samo, da morate oceniti, kaj jeste v enem dnevu, ampak morate upoštevati tudi dejavnosti, ki jih opravljate, ko ste noseči. Nekatere dejavnosti je varno izvajati, drugim pa se je treba izogniti za vsako ceno. Našteli smo 5 gospodinjskih opravil, ki se jih mora izogniti vsaka nosečnica.

Premikanje pohištva ali prenašanje težkih predmetov

Po prvem trimesečju se je treba izogibati vsaki nalogi, ki vključuje dvigovanje težkega predmeta ali premikanje katerega koli težkega predmeta. S temi opravili lahko povečate tveganje za napor in poškodbe hrbta. To se zgodi, ker se trda tkiva v sklepih in medeničnem dnu zrastejo zaradi hormonskih sprememb, ki se zgodijo med nosečnostjo, zaradi česar ste bolj nagnjeni k poškodbam.

Predolgo stati

Izogibati se morate vsem opravilom, zaradi katerih morate dolgo stati. To je pomembno upoštevati zjutraj, ko večina žensk trpi zaradi težave z utrujenostjo ali jutranjo slabostjo. Če stojite dlje časa, lahko pritisnete na noge, kar bi povzročilo otekanje in bolečine v hrbtu. Če morate kuhati, si vzemite odmore in ne stojte zelo dolgo.

Izogibajte se upogibanju

Med nosečnostjo ni priporočljivo brisanje, pranje perila, čiščenje tal in druga opravila, zaradi katerih se morate prepogibati. Povečanje telesne teže med nosečnostjo lahko povzroči majhen premik težišča telesa in upogibanje je v tem času lahko za ishiadični živec tvegano (poteka od spodnjega dela hrbta do noge). Torej, če se med izvajanjem katere koli naloge počutite neprijetno, se takoj ustavite.

Povzpenjanje na stol ali lestev

Verjemite nam, da je slaba ideja, da se povzpnete na stol ali lestev, ko v sebi nosite težo drugega živega bitja. Prevelika teža lahko vpliva na vašo splošno koordinacijo in vas lahko spravi iz ravnotežja. To bi lahko škodovalo otroku, kar bi povzročilo prezgodnji porod ali prezgodnjo ločitev posteljice. Poiščite pomoč, kadar morate takšna opravila izvesti za otrokovo varnost.

Uporaba kemičnih čistilnih sredstev ali pesticidov

Študije kažejo, da lahko prenatalna izpostavljenost piperonil butoksidu, ki je pogosta kemikalija v insekticidih, škoduje razvoju možganov ploda. Da bi se izognili kakršnim koli zapletom, povezanim z nosečnostjo, se izogibajte insekticidom in drugim čistilnim sredstvom. Pri nakupu živil iščite naravne izdelke, ki ne vsebujejo ostrih in strupenih snovi.

PREBERITE TUDI: Novorojenčki in otroci, izpostavljeni umazaniji, imajo manj alergij in astme

0

Galerija

  loading...


  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Dow* 5. okt 2021 18:38
   v redu
  • Dow* 5. okt 2021 18:36
   še kar
  • Dow* 20. sep 2021 20:00
   dobra
  • Dow* 20. sep 2021 17:09
   super
  • Dow* 20. sep 2021 17:04
   v redu
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Študija je pokazala šokantno odkritje: splavilo je skoraj 82 % žensk, ki so prejele "cepivo" za Covid.