Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Gibanje pozitivno vpliva na počutje

12. okt 2009 15:02
0

Oglasno sporočilo

... ga izvajajo, pa se počutijo vitkejše in lepše. Raziskava je namreč pokazala, da se ljudje po gibanju počutijo vitkejše, bolj zdrave in fit.
Hkrati pa ni nujno, da se po še več vadbe in tudi izgubljeni odvečni telesni maščobi počutijo še boljše - med ljudmi, ki so vadili najmanj 30 minut vsaj 5 dni v tednu in tistimi, ki so vadili precej manj, ni bilo nobene razlike v psihičnem počutju. Raziskava naj bi bila tako zelo pomembna, saj dokazuje psihološke pozitivne vplive rednega fizičnega udejstvovanja in spodbuja vse, ki še oklevajo, da se čim prej lotijo redne rekreacije.

aerobika2


Profesorica Heather Hausenblas, ki je raziskavo izvedla, je razkrila, da že samo dejanje gibanja na tak pozitiven način vpliva na nas. Poleg tega bi pričakovali, da če bomo zraven še hujšali, se bomo počutili še boljše, vendar raziskava tega ni potrdila. "Čeprav so fizični učinki gibanja dobro znani, pa ne smemo zanemariti psiholoških učinkov", pravi prof. Hausenblas.

Poleg tega je dejala, da nezadovoljstvo z lastnim videzom predstavlja velik problem in vodi v motnje hranjenja, depresijo, kajenje, jamenje stroidov in lepotne operacije. "Te težave pestijo tako moške kot tudi ženske vseh starosti, začne se pa že pri majhnih otrocih, starih le 5 let, ki pravijo, da jim videz njihovega telesa ni všeč."

0

Galerija

  Preberi še


  Razvrsti po:
  Kozmetometer
  Zadnje ocene
  Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
   RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
   Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
   Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
   Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
   Ne neguje
  Forum
  Zadnje objave
  Najbolj brano
  Trenutno dogaja
  Izpostavljamo
  Obstaja kar nekaj zvezdnic, katerih hčere so njihove naslednice, ali pa so jim vsaj vizualno vsaj malo podobne.