AngelEye je napisal/a bom pač Jankoviča, da ne zmaga Janša
Meni se zdi to najbolj nelogično - če je nekdo po programih bližje levim strankam (liberalen itd.), kako
sploh lahko pomisli na to, da bi vodil takega avtokrata, kot je Jankovič.
Sicer me pa pri vseh volitvah grozno moti, ker se voli "voditelje". Še v oddaji Globus so se zadnjič ukvarjali s tem, kje najtti "voditelja za krizo". Meni se zdi to res grozno, ker to z drugimi besedami pomeni, da si želimo nekega diktatorja (in zame je glede tega Jankovič isto sranje kot Janša, samo drug krog ''ovc'' in sponzorjev ima za sabo). Namesto da bi se ljudje malo zamislili, začeli razmišljati malo bolj kritično in da bi se med politiki našli taki, ki bi dejansko bili sposobni pogovarjanja in sklepanja kompromisov.
Tako malo v šali, malo zares sva se s fantom pogovarjala, da bi bila najboljša koalicija iz vseh strank, razen SDS in Jankovičeve stranke. Seveda, če bi se znali dogovarjati itd., ker tako ne bi nihče mogel voditi skrajne politike in bi se bili prisiljeni odločati v dobro vseh.
Na volitve jaz letos sicer ne grem, predvsem zato, ker se nimam časa zaradi tega voziti domov, pa tudi zato, ker je skregano z mojo moralo, da bi volila za take ljudi. Po tistem vprašalniku, ki ugotovi, katera stranka ti je najbližje, sem npr. dobila na prvo mesto stranko, ki je prav zaradi dokazanih lažnivih izjav predsednika ne bi nikoli podprla.
(Največja žalost pa je, da lahko zdaj ugibate med čisto preveč strankami, ker imamo tako vrle in načelne politike

...

)