karmy je napisal/aRada se bi enkrat za vselej znebila odvečnih kilogramov.Začela sm že s telovadbo in s tem, da ne jem po 6 uri.Vem, da je treba na dan pojesti 5 obrokov, ampak kakšne?
karmy je napisal/a
Kakor sm nekje izračunala naj bi bila moja idealna teža 51 kg.Prosim vas res, da mi pomagate, ker sem obupana zaradi mojega velikega trebuha.
Idealna teža bo tista, pri kateri boš zadovoljna ob pogledu v ogledalo.
Trebuh je očitno tista točka, kjer se ti maščoba najbolj nabira, zato tam rezultate pričakuj najkasneje. Če boš vztrajala (seveda ob pogoju optimalne prehrane in vadbe), bo maščoba šla tudi tam vstran.
karmy je napisal/a
Drugače sm pa 3 leta nazaj shujšala v enem mesecu 5 kg.Ampak kilogrami so prišli nazaj.
Kaj naj odpišem iz jedilnika, da bom lažje shujšala in kolikokrat na teden se naj ukvarjam s športom npr.aerobika, fittnes itd.
Dieta kot neka kratkoročna rešitev naših težav s prekomerno težo je že sama po sebi nonsens. Iti na dieto pomeni uvesti nek režim, pri katerem bomo hujšali > torej bomo znižali kalorije na način, da bomo omejili vnos hrane. Iti iz diete ... kaj pa pomeni to? Da se bomo vrnili na star način prehranjevanja in pričakovali, da se ne bomo zredili?
Če želiš shujšati in pri takšni teži tudi za vselej ostati, moraš za vedno najti način prehrane, ki ti bo to omogočal. Prvih nekaj mesecev lahko ubereš bolj strogo pot, naslednje mesece pa pot, ki ti omogoča, da stanje, pri katerem se dobro počutiš v svoji koži, vzdržuješ.
Vsako prehitro izgubljanje kilogramov vodi v padec presnove, kar je razloženo v člankih, ki sem ti jih zgoraj pripela.
Priporočam še ta članek, ki je v bistvu andaljevanje zgornjih dveh:
Dosti sreče, če ti pa še kaj ne bo jasno, pa kar vprašaj.