Prijava
Registracija Pozabljeno geslo

Forum

Zobozdravnik

Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8
Akasha
Starost: n/aPridružen: 12. okt 2004Prispevkov: 7649Kraj: LjubljanaStatus:Offline
Objavljeno: 26. apr 2011 8:27
Povezava do prispevka

glista je napisal/atemnijo (modrijo) ti najbrž zato, ker so mrtvi, ne, zaradi plombe.

Tudi jaz to mislim....

THE SPIRIT OF FIRE !!!
0
Nazaj na vrh
Layla_
Starost: 39Pridružen: 16. okt 2005Prispevkov: 4694Kraj: Vedno na sončni strani...Status:Offline
Objavljeno: 27. apr 2011 11:33
Povezava do prispevka
tanja86 je napisal/aLayla, mislm da moraš na en pregled da vsaj zveš kaj se dogaja


Ja, samo če grem samo na "navaden pregled" bom čakala do več kot 3 mesece. Tudi če rečem, da me boli. Na vrsto pridem samo če rečem, da bi poštimala par stvari samoplačniško. Očitno bom to mogla.
Spogledljivost pristoji le srečni ženski.
(Honoré de Balzac)
0
Nazaj na vrh
Janamari
Starost: 53Pridružen: 19. jun 2007Prispevkov: 3064Kraj: MBStatus:Offline
Objavljeno: 27. apr 2011 12:21
Povezava do prispevka
Layla, kaj pa samo samoplačniški pregled? Ta stane 15€ (oz. tu nekje) in boš takoj na vrsti. Lepo razložiš svojemu zobozdravniku naj ti pregleda zobe in pove, kateri zobje lahko še počakajo kakšen mesec ali dva, torej, da ti ga popravi "prek koncesije", in kateri so pod nujno za ukrepanje.
 
Sicer pa se mi zdi tale tvoj zobozdravnik malo tako. Če te boli, bi te moral naročiti na pregled čim prej pa čeprav si prek koncesije. Samo na prvi pregled (torej, ko si izbereš zobozdravnika) naj bi se čakalo dva do tri mesece, potem pa bi morala zadeva iti hitreje, sploh, če so zobje potrebni popravila.
0
Nazaj na vrh
Layla_
Starost: 39Pridružen: 16. okt 2005Prispevkov: 4694Kraj: Vedno na sončni strani...Status:Offline
Objavljeno: 27. apr 2011 12:46
Povezava do prispevka
Janamari, preden sem prišla do tega zobozdravnika sem preklicala celo gorenjsko, ker je moja prejšnja zobozdravnica odšla v pokoj in sem hotela posledično zaradi tega najti nekoga, ki mi je bližje (ker sem se vmes preselila na gorenjsko). Preklicala sem celo gorejnsko, pa so mi večinoma rekli, da ne sprejemajo novih pacientov (70% klicanih), da lahko sem samo kot samoplačnik pri njih. Ostali pa so mi rekli, da je pri njih čakalna doba tudi do 2 leti, kar pa spet ni šlo, ker sem takrat imela ravno neke probleme z zobmi oz. me je nekaj bolelo.
Ta zobozdravnik me je "vzel" pod svoje okrilje zaradi zvez, saj ena moja kolegica dela tam in je malo pomagala - drugače bi bila še sedaj brez zobozdravnika oz. bi bila sigurno kje samoplačniško. Pač je taka gužva, da se čaka na pregled tudi do 2 - 3 mesece. Saj verjetno, če bi bila kriza, bi mi ta kolegica že nekak zrihtala, da bi prišla na vrsto a vseeno.
Verjetno se bom naročila na samoplačniški pregled ja. Pa se bova potem zmenila kaj in kako. To se mi zdi trenutno še najbnoljša rešitev.

Poznam pa veliko prijateljev, znancev, kjer jih ne sprejmejo takoj, tudi če jih boli. Očitno je zobozdravnikov res premalo ali pa bi radi samo malo bolj služiili. Ne vem.
Spogledljivost pristoji le srečni ženski.
(Honoré de Balzac)
0
Nazaj na vrh
tanja86
Starost: n/aPridružen: 30. avg 2006Prispevkov: 12Kraj: LJStatus:Offline
Objavljeno: 29. apr 2011 19:21
Povezava do prispevka
Moj zobar sprejme vsakogar takoj, če ga kliče nekdo, k ga je priporočil njegov pacient, vem da ima pregled zastonj, pol pa se z njim zmeniš kko in kaj, saj ni nujno da je treba čist vse takoj naredit, najbrž nimaš take katastrofe da ne bi določene stvari imele prednost ene pa bi lahk tut mal počakale...
0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 10. jun 2011 9:51
Povezava do prispevka
Citiram v ustrezno temo:

Iree je napisal/a- bolijo me zobje in se po rentgenu sploh ne da ugotoviti, kateri sploh, tako da mi v enem že uničujejo živec, hkrati moram na puljenje osmice, čemur verjetno sledi po vrsti še uničenje živcev v dveh drugih zobeh (če ne bo vzrok bolečine osmica - namreč ta zob, ki ga ravnokar uničujemo, je bil očitno zdrav)

glista je napisal/ajaz imam podobno sranje že kako leto in pol. pa ne more mi v enem letu 5 zob zboleti, no. stanje povezujem s stresom. sicer so me pa odlično oskrbeli v kliničnem centru.  če se ti kaj komplicira, priporočam, da greš tja.  

Iree je napisal/aGlista, kam si šla v klinični center in kako dolgo si čakala? Je tam oddelek za oralno kirurgijo ali kaj podobnega? Zobozdravnica mi je že namignila, da bo mogoče treba tja, da pa so zelo dolge čakalne vrste.

glista je napisal/airee, na enem zobu sem imela vsake pol leta granolom (3x) in moja zobarca ni več vedela, kaj naj naredi.  napisala mi je napotnico za v klinični center, kjer so specialisti, ki se ukvarjajo z eksotičnimi zadevami. čakala sem 4 mesece, potem pa sem tja hodila vsake 3 tedne. (skupaj sem bila tam kake 4x ali 5x) z obdelavo sem zeloooo zadovoljna, nisem vedela, da se da piliti zob brez bolečin (zdaj vem, zakaj se jim reče terapevti, kot jih moja zobarca imenuje).
nevem, kaj počnejo drugače, morda imajo boljša zdravila ali kaj (dobila sem občutek, kakor da po navadnih ambulantah šparajo na materialu ali pa imajo drugačna zdravila, ali pa sem sama sebe tako napsihirala, da sem čudežno ozdravela na tistem stolu) kar reci za napotnico, in naj ti gor napišejo NUJNO, ali prednostno, pa boš prej na vrsti. če pa imaš denar, pa pojdi samoplačniško.
jaz sem tam spet naročena septembra, ker imam iste probleme še na drugem zobu. tak da le glej, če kako zeleno glisto srečaš v čakalnici.
sicer pa ne vem, če je kirurgija na istem odseku, nekje blizu pa ziher je. jaz sem tu pristala, ker me bo treba še pod mikroskopom pogledat. (da, res rabim pozornost.)
sicer si bolje?
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
Iree
Starost: 56Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 9321Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 10. jun 2011 17:24
Povezava do prispevka
Hvala, Tanja (oprosti).

Glista, hvala za skrb in vsa pojasnila. Imam občutek, da je bolečine, ki sem jo čutila prej, precej manj, tu so spet različne teorije, npr. ta, da zdravljeni zob lahko še nekaj časa malo boli ali pa imam preprosto več problemov hkrati (osmico, sedmico, mogoče še kak zob, ki se ga še nismo niti lotili??). Kot si tudi ti rekla, ni redko, da ponori več zob hkrati ali pa v kratkih presledkih. Neka zobodzravnica mi je enkrat omenila, da lahko pride do neke vrste zobnega infarkta.

Sicer se počutim nekam srednje, težko se zberem za resno delo, hitreje se razdražim... ampak če bo samo to, bo super.

0
Nazaj na vrh
Tanja
Starost: n/aPridružen: 14. okt 2003Prispevkov: 45016Kraj: Planet LepoteStatus:Offline
Objavljeno: 20. jun 2011 13:10
Povezava do prispevka
Morda še kakšno priporočilo za dobrega zobozdravnika v LJ ali bližnji okolici, ki dela (tudi) na koncesijo?
Hvala!
A health and beauty freak.
0
Nazaj na vrh
k4j3t4n4
Starost: 37Pridružen: 24. jun 2011Prispevkov: 1Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 24. jun 2011 18:12
Povezava do prispevka
Živjo!

Mene pa zanima kateri zobozdravnik je najboljši v Dispanzerski zobozdravstveni službi za otroke in mladino v Mariboru. Sem študentka Univerze v Mariboru in bi potrebovala razumevajočega in dobrega zobozdravnika, a ne vem kdo je najboljši.

Prosim za pomoč!! Smile
0
Nazaj na vrh
Iree
Starost: 56Pridružen: 17. okt 2003Prispevkov: 9321Kraj: KranjStatus:Offline
Objavljeno: 11. jul 2011 21:06
Povezava do prispevka
Glista, izvedela sem, da na stomatološki kliniki velikokrat delajo študenti. Ali tebi zdravijo zobe študenti ali diplomirani zdravniki? Šla bom tja na pregled v upanju, da me kmalu vzamejo v obravnavo, sicer mi preostane zasebnik za pribl. 700 eur (za zdravljenje enega zoba).
0
Nazaj na vrh
romy
Starost: -14Pridružen: 26. jan 2006Prispevkov: 11066Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. jul 2011 22:08
Povezava do prispevka
Jaz imam glede stomatološke mešane občutke. Lahko se zelo potrudijo lahko pa ti izpulijo zob v petih minutah. Več je bilo slabih izkušenj, žal. Ampak ker sem bila tudi pri "privatniku" zelo razočarana, ne vem kaj bi rekla. Da zobar ne ve kaj je čeljustna kost in kaj "zdravilo" v luknji, ki ostane od puljenj... Tu pa menim da se vse konča. Ena zobozdravnica je za "sveto" trdila da je kost (čeprav ni bila- in je to tudi za laika, mene, bilo očitno), drugi zobar pa je tako malomarno pogledal, da tega še videl ni (pa še plačala sem mu za malomarnost).

Vseh muk in trpljenja me je rešil zobozdravnik tu pri nas, v ZD Logatec (Dr. Softić). Res ve kaj počne in čeprav nisem imela izbranega zobozdravnika, me je takoj sprejel, ker sem prosila, da bi še on pogledal zakaj take bolečine po puljenju osmice. Tako da priporočam, če katera išče zobozdravnika na tem koncu.
0
Nazaj na vrh
Lancy
Starost: 37Pridružen: 16. jul 2011Prispevkov: 17Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 16. jul 2011 10:28
Povezava do prispevka
Moja zobozdravnica je pred kratkim šla v penzijo in zdaj sem brez zobozdravnika (no, ena jo sicer nadomešča in če bi kaj rabila nujno bi me vzela, ampak ni to to). Morda katera ve za kakšnega zobozdravnika (lahko je tudi ona  ) v Ljubljani, Domžalah, ki je frej in bi vzel še kakšnega pacienta? Pa da ne slovi po čem slabem.... Hvala za namige Smile
****
0
Nazaj na vrh
glista
Starost: n/aPridružen: 2. mar 2006Prispevkov: 6141Kraj: Na vrhu!!!Status:Offline
Objavljeno: 8. sep 2011 17:50
Povezava do prispevka
Iree je napisal/aGlista, ali tebi zdravijo zobe študenti ali diplomirani zdravniki? Šla bom tja na pregled v upanju, da me kmalu vzamejo v obravnavo, sicer mi preostane zasebnik za pribl. 700 eur (za zdravljenje enega zoba).


Ne, mene ne obdelujejo študenti, dobim napotnico od osebnega in me naročijo pri zdravnikih. Pokliči, pa vprašaj (in poročaj), če te vzamejo kar tako.  To bi bila odlična novica! 700??? Sicer tudi jaz trenutno enostavno nimam denarja, da bi plačala kar precej manj za eno prevleko...

Včeraj sem bila spet tam. (o, tem, kako se mi je nasmejalo, ko sem videla, kakega strokovnjaka sem dobila.... Pa osebni tudi...) Pff, taki sexy dedci, jaz pa tam svoje boge zobe razkazujem.... Samo vprašajte, kako sem si jih začela drgniti. In seveda zaradi tega enega preveč znucala. Danes ponoči me je celo noč zabaval. Sem se trudila misliti na moja zobarja, a je šestica premočno opozarjala nase. Pa sva šli 3x lulat, pa na čik, pa malo knjigo brat, pa neč. Še vedno teži. Pa sva šli do osebnega. Ki se zeloooo trudi, a po koncu posega skrušeno obsedi na stolu. Da ga jaz tolažim, da bomo vse uredili, naj se ne sekira. (Še dobro, da ga nisem kar objela, pa aaahja... bom danes ponoč)

Ah, kako fino, da anestezija še drži, da se lahko norčujem. V resnici sem čisto obupana. Zelo me je strah. Ne vem, kaj naj še naredim, da se tega strahu znebim. Me čisto zabedira. Cel sistem mi odpove. Kar čutim, kako mi gre razpoloženje navzdol.
PL POWER!
0
Nazaj na vrh
estelle
Starost: 38Pridružen: 30. maj 2008Prispevkov: 3817Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 8. sep 2011 23:33
Povezava do prispevka
Glista, tukaj pa je res tako, da boli, boli, boli in enkrat neha boleti. Kar je super zate, ampak slabo za zob. Ker je živec uničen. In potem ti lahko gre z bormašino notri, pa boš komaj kaj čutila. Govorim iz lastnih izkušenj - me je en zob tako bolel in pikal tu in tam, enkrat je začel bolj boleti in jaz s svojim nizkim bolečinskim pragom, se seveda nisem ozirala na to - češ enkrat bo že minilo. Ja saj je, ampak potem je bi zob fuč. Tako da rajši hode na redne kontrole (čeprav bo mogoče bolelo), kot pa hoditi po svetu brez zob pri 35-ih.
"As we advance in life it becomes more and more difficult, but in fighting the difficulties the inmost strength of the heart is developed." -
-- Vincent Van Gogh
0
Nazaj na vrh
Aphrodite
Starost: 36Pridružen: 4. okt 2011Prispevkov: 2Kraj: n/aStatus:Offline
Objavljeno: 11. nov 2011 22:09
Povezava do prispevka
hej!

imam en problem ... namreč, 2 meseca nazaj se mi je začel majati desni sekalec. Zobozdravnica je potem ocenila, da imam paradontitis in me naročila na čiščenje zobnega kamna. Ko je opravila je pozabila da imam majav zob in me hotela odsloviti, nakar sem jo vprašala kaj bo s tem zobom. Malo ga je pogledala, pogledala sliko in mi dala navodilo da če mi zob začne spreminjat barvo naj se oglasim. Mi ne bi morala dati napotnico za paradontologa ali vsaj nekako zob fiksirala? Čudno se mi zdi, da pač zdaj ta zob kr čakam da umre al kaj ...
prav tako sem danes opazila, da se mi čisto malo maje še levi sekalec.

ali naj poiščem drugo mnenje pri drugem zobarju?
pozna kdo koga, ki je dober v okolici Maribora?

hvala
0
Nazaj na vrh
Pojdi na:
Zobozdravnik
Stran 5 od 8
Pojdi na stran 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8
Pojdi na stran:
Kozmetometer
Zadnje ocene
Zadnji izdelki
  • Tanja 19. mar 2023 20:52
    RES slabo, meni izsušuje kožo
  • Tanja 21. feb 2023 18:20
    Izvrsten, najboljši
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:25
    Svaljka se
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 12:05
    Ne preprečuje vonjav
  • [*jag0da*] 19. feb 2023 11:57
    Ne neguje
Forum
Zadnje objave
Najbolj brano
Trenutno dogaja
Izpostavljamo
Usnjena krila obožujejo tudi zvezdnice – od Meghan Markle do Olivie Palermo.