Hja, meni je ta debata zelo zanimiva ... Menim, da je Freja reagirala precej agresivno in malo tudi nesramno do ostalih članic PL (recimo pripomba o gubah), sem pa nekaj opazila - drugačno mnenje ni najbolj sprejeto na tem forumu. Prosim, ne razumite me narobe, jaz imam PL zelo rada, se dobro počutim tu in na splošno mislim, da ste vse punce zelo zelo v redu. Pomagale ste mi že pri marsikateri težavi in zelo rada tudi debatiram z vami, ker se mi zdi, da je na tem forumu prisotna korektna argumentacija na nekem nivoju. Vseeno pa opažam, da ko je prisotno izrazito drugačno mnenje, ga težko sprejmete kot enakovrednega svojemu in kmalu je ta oseba izolirana v svoji "drugačnosti". Mogoče je to tudi Freja začutila in se poskušala nekako obvarovati s provokacijami. (Pa je res ne poskušam zagovarjati, daleč od tega.) Opazila sem tudi, da je, generalno gledano, ne samo na tem forumu, vzpostavljen nek hierarhični sistem. Komentarji imajo različno vrednost glede na to, kdo jih napiše. Nedvomno vse, tudi jaz, podzavestno večkrat izrazimo strinjanje denimo s Tanjo ali katero drugo uveljavljeno članico, kot pa nekom, ki je še čisto nov in si še ni priboril nekega statusa in zaupanja pri ostalih članicah. Se opravičujem za tako "analizo", ampak o tem razmišljam že dlje časa, še posebej od takrat, ko sem se jaz tako počutila v temi o kajenju, pa tudi na faksu me je en predmet spodbudil k razmišljanju o javnem mnenju in predvsem o odnosu lastnega mnenja in večinskega mnenja na internetu. Zanimiva tema, ni kaj, mogoče jo bom vzela za temo diplomske naloge

...